Kilka miesięcy temu miałem okazję przejechać się nowym SSS w kolorze białym. Skoro posiadam starszego SSS postanowiłem trochę oba SPORTY porównać do siebie. Może to kogoś zainteresuje, może ktoś już zamowił i powie kilka słow na ten temat.
Na samym początku autko zrobiło na mnie spore wrażenie wizualne. Nowy SPORT jest naprawdę ładny, szczególnie w kolorze białym. Oczywiście o gustach się nie dyskutuje. Wnętrze to oczywiście duży plus w porównaniu do starego, ale tu się nie rozpisuje bo pewnie takie samo jest w zwykłym swiftie- oprócz foteli, które na pewno będą wygodniejsze na trasę, ale nie są to już prawdziwe kubełki jak w starszym modelu.
Auto jest miękkie, a przyrostu mocy w porównaniu do starszej wersji w ogóle nie czuć. Powiem nawet, iż wydaje mi się że starszy jest szybszy- takie są moje odczucia.
Nowy swift sport jest lepiej wyciszony, ma 6biegów wiec spalanie poszło ostro w dół- średnie 8litrów. Do miasta super, ale bez szału.
Ja na pewno nie zamienię mojej SUZI na nową, po prostu nie ma to sensu. Cena moim zdaniem jest ciut za wysoka, jak za to co otrzymujemy w zamian. Nowe SSS to taka imitacja sportu.
Ja spodziewałem się czegoś innego od następcy tak bardzo lubianego SPORTA
Pozdrawiam