Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 17-06-2025, 07:20

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

witam. jestem w trakcie mycia , czyszczenia , konserwowania mojego nowego nabytku. Podobno SX4 ma 12 lat gwarancji na budę ... podobno... inspekcja podwozia wykazała że po 4 latach ( bez konserwacji ) blacha pod spodem ma się nieźle , co nie można powiedzieć o złączkach , nakrętkach , podkładkach itp . badziewiach pod spodem lub w nadkolach . Wszystkie te elementy są totalnie skorodowane , łącznie z wahaczami . Kosztowało mnie to trochę pracy - myjka ciśnieniowa , szczoteczka druciana i Fosol a później bitex ... dlatego wszystkim nowym posiadaczom SX4 , szczególnie nowych fabrycznie polecam dodatkową konserwację podwozia ....

Tytuł:
Awatar użytkownika

Też planuję. Polecasz jakiś warsztat w Warszawie (bądź okolicach) gdzie robią to dobrze, bez fuszerki i odpowiednimi środkami? Nie mam sprzętu garażowego (podnośnika/kanału) żeby samemu się w coś takiego pobawić :?

Tytuł:

Bawię się sam , ale to niewdzięczna brudna robota . wymyłem sam karczerkiem - mam w garażu ciepłą wodę ;) , bitex nakładam - u kolegi na podnośniku kolumnowym bo już za stary jestem na leżenie pod autem , a kanału nie posiadam ...bitex w spraju , bo już nie chce mi się bawić sprężarką - ale sprężarka plus pistolet są o niebo lepsze.... Kiedyś tak robiłem , został mi się nawet pistolet do gęstych mas . Po takich manewrach tydzień w łazience !
Z zakładów to mało kto się teraz w to bawi . Pod Radomiem , droga na Przytyk jest taki warsztat w Milejowicach .
Generalnie wszystkie swoje auta konserwowałem , tyle tylko że 2 miałem nowe , reszta to używki i oprócz jednego odkupionego od ojca kolegi reszta miała niestety 2 taczki błota i soli pod spodem - ze skutkiem wiadomym .... ale to nic w moim Śp Eskorcie młotek przeleciał mi na wylot jak sprawdzałem podłużnice....auto wtedy miało 6 lat....

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pod hasłem "konserwacja podwozia warszawa" gugiel zwraca kilka obiecujących wyników, między innymi taki (chociaż to trochę overkill, bo potrzebuję samego spodu, bez profili zamkniętych). Podzwonię i się zorientuję, bo mi też dobro mojego sx4 leży na wątrobie :)

EDIT: oo, i ogrzewanie postojowe elektryczne też tam robią!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00