dawidpl pisze:
Rozumiem, że skoro mowa o stracie zniżek to z twojej winy.
Niestety tylko z mojej winy, bez udziału innych pojazdów.
SOREK. pisze:
Naprawa w ASO FIAT koszt wyszedł 7250zł !!!
Rozumiem że nie ma co porównywać dwóch stłuczek, ale wiem z doświadczenia i z tego że sam serwisant z ASO mówił mojemu bratu przy wymianie zderzaka w 308 z OC, jak naprawa idzie z ubezpieczenia to serwis liczy wszystko "po swojemu". Za wymianę tylnego zderzaka zainkasowali 3800zł ładnie na tym zarabiając.
rezon pisze:
Jeśli chodzi o zwyżki - zapytaj się, czy każdy samochód nie ma oddzielnej karty.
Rozmawiałem już z ubezpieczycielem z UNIQA. Zniżki idą na wszystkie samochody. Ale Pani mówiła, że nie będzie tak źle i ze może da się załatwić to tak jakby była "flota" samochodów. Wtedy zwyżka idzie tylko na dany samochód.
Avalanche pisze:
Co do gwarancji na perforację, to jeżeli nie są naruszone elementy metalowe (błotnik, klapa, progi), to nie powinieneś stracić gwarancji. Zderzak przecież jest plastikowy.
Co do tańszych oryginalnych części, sprawdź na Allegro w firmie z Tychów. Korzystałem dwa razy i żadnych zastrzeżeń.
Górną kratkę mam nieużywaną. Możemy się dogadać
Właśnie błotnik nie jest bez uszkodzeń. Minimalnie się przesunął i ma odprysk od lampy. Ale gwarancję chyba już i tak straciłem bo nie robiłem rocznych przeglądów blacharskich
Firmę znam, już patrzyłem ofertę. Może skorzystam.
Co do części to dam znać po świętach koło środy/czwartku. Mam umówione spotkanie w Warszawie, facet sprzedaje cały zderzak z halogenami i wszystkimi listewkami, w moim kolorze. Podobno w idealnym stanie. Jak będzie tak jak facet opisuje to zostaje mi kupno nowej lampy i błotnik do poprawy.
Gwarancji został mi niecały rok, 10 miesięcy. Ale najprawdopodobniej zrobię to po swojemu. Załatwiam wszystkie potrzebne graty i składam u blacharza.
"Prawie" jak w ASO, ale
"prawie" robi wielką różnicę.