Witam ponieważ jestem tu nowy to sie ladnie przywitam. Jednoczesnie mam do was uzytkownicy SX'ow pytanie. Czy byly by wsrod was osoby zainteresowane automatycznym wlacznikiem swiatel mijania AUS-2 do SX4 ?
Pytam bo robie takie urzadzenia a ostatnio mialem okazje zainstalowac w swoim SX (no w zasadzie taty ja widnieje tylko w dowodzie

) taki automat. Urzadzenie wlacza swiatla 3 sekudny po zapaleniu silnika. Wylacza po zgaszeniu. Pilnuje rowniez prawidlowego przelaczania pomiedzy swiatlami mijania a drogowymi (w SX sa zarowki H4 i nalezy o tym pamietac).
Poniewaz jak wspomnialem montowalem ten automat w SX dysponuje wmiare dokladna instrukcja montazu wraz ze zdjeciami. Calosc jest dosc prosta do podlaczenia. Wymaga podpiecia 3 kabli pod kierownica, jednego przewodu do masy i 2 kabli do skrzynki bezpiecznikow. Minusem imprezy jest fakt iz trzeba rozebrac czesc konsoli pod nogami kierowcy. Nie jest to trudne, wymaga odkrecenia paru wkretow no ale troche zdolnosci manulanych jest wymagane.
Jeszcze jedna istotna kwestia, napewno wasze autka sa na gwarancji wiec musicie sie dowiedziec w waszych ASO jak zapatruja sie na takie rzeczy. W tym w ktorym ja serwisuje "swoje" autko nie zrobili zadnego sprzeciwu.
Jesli beda zainteresowani to prosze o wpisy. Poniewaz jak zapewne czesc z was wie w Suzuki jest pomieszane sterowanie za pomoca masy i +12V standardowe automaty z allegro nie sprawdza sie. Dodatkowo malo ktory umie obslugiwac zarowki H4.
maly dodatek dla tych ktorzy mysla o montazu automatu w ASO. Tutaj jest link do mojej aukcji gdzie sprzedaje automat AUS-1, jednak jest tam dosc ciekawe zdjecie automatu zamontowanego przez ASO wlasnie do Suzuki SX4. Rece opadaja jak sie to zobaczy. Najgorsze jest to ze chca za to 120PLN !!! a to cudo nawet nie potrafi prawidlowo wspopracowac z zarowkami H4. Na szczescie w moim przypadku byl to gratis wycyganiony przy zakupie auta.
http://www.allegro.pl/item191665208_aut ... tavia.html
W zalaczniku zdjecie z montazu