Może najpierw sprawdź gdzie jest ta nieszczelność? Bo po co wyjmować zbiornik paliwa:) Można zamontować np.przed filtrem paliwa przewód paliwowy przezroczysty i jeżeli będzie widać podczas pracy silnika (można przegazować) bąbelki powietrza w tym przewodzie przezroczystym,to znaczy,że zapowietrza sie właśnie gdzieś na tej drodze od zbiornika:) Jest dojście ale niezbyt dobre od prawego nadkola do tych wężyków przy zbiorniku paliwa, trzeba zdjąc prawe tylnie koło,plastik nadkola,żeby odkręcić przewody od korka wlewu paliwa to bedzie więcej miejsca żeby włożyc rękę. Ja nawet w ten sposób wymieniłem wężyki,ale to jest napradę praca dla cyrkowców;) ,bo jest mało miejsca,a poza tym u mnie i tak później wyszło,że trzeba zdjąć cały zbiornik paliwa,żeby uszczelnić rurkę wychodzącą od zbiornika paliwa. No chyba,że ktoś jak zlokalizuje tam nieszczelność,to może czymś tą rurkę uszczelnić bez wyjmowania zbiornika paliwa,ale jak jest przerdzewiała to radzę bardziej solidnie to zrobić po wyjęciu zbiornika. No chyba,że jest dojście od zderzaka tylniego,ale wątpię. A jak chcesz wyjąć zbiornik paliwa to najlepiej jest to zrobic na podnośniku warsztatowym,bo trzeba zbiornik i pokrywę zbiornika zdjąć dołem. A więc po kolei.

W zbiorniku powinno być mało paliwa. Trzeba zdjąć prawe tylnie koło. Następnie zdejmujemy osłonę nadkola,żeby dostać się do przewodów paliwowych od korka wlewu paliwa. Odkręcamy je. Jak da radę,to od razu też odkręcamy przewody paliwowe gumowe wychodzące od zbiornika paliwa łączące się z metalowymi rurkami przy ramie. Jak nie ma dostępu,to można to zrobić po lekkim opuszczeniu zbiornika. Następnie odkręcamy drążek łączący most tylni z podwoziem. Wystarczy jedną śrube odkręcić przy prawym tylnim kole i drążek opuści się w dół. Odkręcamy następnie osłonę zbiornika paliwa-4 śruby. następnie odkręcamy 4 śruby zbiornika paliwa. Trzeba uważać przy opuszczaniu zbiornika na przewody elektryczne od wskaźnika poziomu paliwa,żeby nie urwać-przy opuszczaniu zbiornika należy ręke włożyc i odłączyć wtyczkę na środku zbiornika. No i mamy zbiornik na wierzchu:)