nimal pisze:
Cichy - nie bierz tego personalnie, nie podwazam Twojego gustu (bo domyslam sie, ze po prostu lubisz ten wyglad aut- podobnie zreszta jak ja) - dla mnie CRV w porownaniu do GV to totalna porazka - samochod udaje terenowke (wyglad, pozycjonowanie jako SUV, cena) a ze strachu rozpada sie na czesci na widok lasu na horyzoncie

Rację masz jedynie w tym, że Vitara udaje mniej terenówkę, bo ma prawdziwe 4x4, w odróżnieniu od całej reszty popularnych SUVów (co też ma duże wady w postaci osiągów i spalania, jeśli ktoś zamierza głównie na asfalcie jeździć).
Chciałem bardzo kupić Vitarę. Byłem na jeździe próbnej. No ale niestety.. Mnie na jeżdżenie po lesie wystarczyło spokojnie SX4, więc CRV czy Vitara tym bardziej. CRV miało dużo więcej plusów w ogólnym rozrachunku, niż Vitara. Głównym kryterium był bagażnik. W GV jest po prostu mały. Głębokość po zmierzeniu to było ok 65 cm, przy prawie 100 cm w Hondzie to spora różnica (auta z kratką). Poza tym kratka w Vitarze montowana jest z jakimiś odnogami do podłogi, któe dodatkowo zabierają miejsce.
Cała reszta - wyposażenie, jego jakość, wykończenie wnętrza, spalanie, osiągi, nagłośnienie fabryczne - wszystko lepsze w Hondzie. Piszę to z punktu widzenia człowieka, który siedział 3 lata w Suzuki i nie zamierzał zmieniać marki... Ale wybrałem moim zdaniem lepsze.
Sporo się najeździłem SX4
2WD po lasach, łąkach i proszę nie pisać takich bzdur, że CRV wymięka na widok lasu. Przejechałem się dzisiaj dziurawą drogą leśną 60km/h - miód malina.
Avalanche pisze:
Cichy, A co udaje SX4 4WD?
Udaje Jimny'ego czy może Subaru Imprezę STI?
A proszę bardzo - SX4 udaje SUV-a , a CRV suvem jest, ale nie udaje terenówki.