Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 29-06-2025, 17:23

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Widzę, że zmieniliśmy miejsce, przyznaję mój błąd rozpisałem się nie tam gdzie trzeba :poklon: no, ale teraz jesteśmy już we właściwym wątku, czyli moderator działa :]
Jak na razie widzę że odmłodzony SWIFT nikomu się nie podoba :( wynika z tego że jedyna słuszna wersja to wersja przed FL, wszystkie zewnętrzne zmiany zostały skrytykowane, półka w bagażniku też do bani, chyba go sprzedam i poszukam wersji przed FL wtedy wszyscy napiszą że mam fajne auto i że im się wszystko podoba, ale nie liczcie na to przecież taki czy sraki to nadal SWIFT i mi się podoba i już, koniec kropka :foch:
PS. Zaczynam się czuć jak trędowaty, bo mam innego Swifta niż inni :?

A teraz trochę konkretów :]
TSRALLY pisze:
co do samych swiateł chyba bardziej podobaja mi sie sprzed fl, cala reszta jest prawie nie do rozroznienia tym bardziej dla obcego ktory nie wie czego szukac, w sumie mogli bardziej zaszalec

co do podwojnej podlogi w bagazniku, generalnie zalowalem ze tego nie ma w sprzed fl, nawet mozna zamowic ta konstrukcje z katalogu, ale patrzac na twoje foty to oprocz porzadku w bagazniku bo luzne rzeczy wciepnie sie pod polke, to ona jeszcze dodatkowo ogranicza ten bagaznik(chodzi mi o te elementy pionowe jak masz duza torbe moze miec znaczenie) przy zlozonej polce masz juz minus kilka centymetrów z kazżdej strony bo widze ze ta konstrukcja w sumie troche zajmuja, drugie ze w bagazniku czesto jezdzi pies (na krotkich odcinkach w samym bagazniku - do 10 km, na dluzszych składam fotele) i powiedz mi jakie obciazenie wytrzymuje ta polka bo wyjdzie prawdopodobnie na to ze jak chcesz przewiezc 30 kilo czy wiecej to zaraz ja trzeba zlozyc bo nie jest przygotowana na obciazenie, znasz moze limit wagi dla niej???

wogole da sie to wyciagnac calkowicie, czyli nie tylko poleczke ale tez te pionowe elementy? to jest przykrecone czy jakies prowadnice tam sa czy jak?

Po pierwsze to dobrze, że nie zaszaleli za bardzo, bo mogła wyjść jakaś kupa Swift jest fajny taki, jaki jest, jak już wcześniej wspominałem wersje po FL czasami wyglądają gorzej niż przed FL przykładem może być CITROEN XARA przed FL wyglądał znośnie po FL okropnie, mógłbym jeszcze kilka aut wymienić, takie jest moje zdanie :]

Po drugie ta półka to może rzeczywiście taki bajer dla niektórych nieprzydatny, ale bagażnik w SWIFCIE to też taki bajer :] jest mały i tyle, :] ale widziały gały co brały :] jak potrzebuję bagażnika to biorę auto żony i po kłopocie, więc dla mnie ta półka to fajna rzecz pod spodem można wrzucić jakieś pierdoły a np. zakupy na półe i nic się nie miesza :D te plastiki rzeczywiście trochę ograniczają przestrzeń, ale mają jeszcze jedną funkcję mają takie miejsce do zamocowania tej mikropólki która jest na górze i zakrywa bagażnik przed wzrokiem ciekawskich, wsadza się ją tam i siedzi w tej dziurze pod półką, he he masło maślane :)) ale myślę że wszyscy zrozumieli o co mi chodzi jak nie to mogę dać foty.

Po trzecie instrukcja jest od SWIFTA węgierskiego przed FL i nic w niej nie ma o obciążeniu, jakie może wytrzymać ta pólka, na samej półce też nic nie pisze, ale jest dość solidna ma na oko jakieś 2.5 cm grubości i jest z takiego twardego plastiku pokrytego z wierzchu tkaniną, moja żona już na niej siedziała i jest cała, zarówno żona jak i półka :skoczek: choć nie przenosiła pewnie całego ciężaru na półkę to określam jej nośność na jakieś 50-60 Kg.

Po czwarte plastiki się nie wyciągają.

Jak oglądałem GS-a to tam siedzenia się składały tak: składało się oparcia tylnich siedzeń potem siedziska razem z leżącymi na nich oparciami odchylało się do przodu opierając o przednie fotele i zaczepiało się taką tasiemką z haczykiem o druty od zagłówków na przednich siedzeniach i powstawała ładna prosta podłoga.
W moim jest tak: składa się oparcia tylnich siedzeń kładąc je na siedziskach tylnich siedzeń koniec składania powstaje płaska podłoga, ale z półką, siedziska są przymocowane na stałe, nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli pisząc o parę centymetrów dłuższym przedmiocie? Przestrzeń na długość jest trochę większa, ponieważ siedziska i oparcia nie są postawione pionowo za przednimi siedzeniami tylko leżą poziomo, ale odległość między podłogą a dachem jest mniejsza ze względu na leżące siedzenie i półkę, myślę, że wszystko jest jasne jakby, co to też mogę jakieś foty wrzucić.

:pa:

Tytuł:
Awatar użytkownika

guli pisze:
Witam

Jak na razie widzę że odmłodzony SWIFT nikomu się nie podoba :( wynika z tego że jedyna słuszna wersja to wersja przed FL, wszystkie zewnętrzne zmiany zostały skrytykowane, półka w bagażniku też do bani, chyba go sprzedam i poszukam wersji przed FL wtedy wszyscy napiszą że mam fajne auto i że im się wszystko podoba, ale nie liczcie na to przecież taki czy sraki to nadal SWIFT i mi się podoba i już, koniec kropka :foch:
PS. Zaczynam się czuć jak trędowaty, bo mam innego Swifta niż inni :?

podobac sie podoba, w koncu to Swift ;) a tak calkiem serio jak juz wspomnialem swiatla bardziej podobaja mi sie sprzed fl, co do calej reszty szczegolnie przodu to nie mam zdania tzn nie robiloby mi roznicy czy przod jest taki czy taki bo to naprawde bardzo mala roznica, praktycznie niezauwazalna

co do polki jak juz wczesniej pisalem chcialem taka ale teraz z perspektywy czasu w sumie nie chce, przynajmniej dzieki temu podloga sie sklada na rowno co przy wozeniu psa ma znaczenie zeby byl ten sam poziom

jeszcze co do zmian, wczesniej jak ogladalem strony japonskie to tych zmian bylo wiecej ale oni tez maja troche inne wersje, zreszta jeszcze bedzie silnik 1.2 zamiast 1.3, byly tez chyba zmiany przy fotelach,ale nie mam teraz czasu tego szukać

Tytuł:

wreszcie poprawili deske rozdzielcza po prawej stronie juz nie widac ze tam znajduje sie poduszka powietrzna, bo ja u siebie mam wyrazne wytloczenia u kolegi w sporcie tez sa ale u niego bardziej widac :szalony:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Byłem na przeglądzie po 1000km, po japońskich SWIFTACH GLX po FL nie ma już ani śladu, pojawiły się za to węgierskie GLX-y(też już ostatnie sztuki, przed FL) ceny nie obniżyli o tysia, ale na obtarcie łez dodane są halogeny i jest więcej poduszek, aktualnie jak w Japońcach, czyli sześć, wszystko inne jak w każdym Węgrze chyba?

Pytałem o moje zalegle chlapacze, które nie pasowały z wersji z przed FL dowiedziałem się, że SMP zapowiedziało, że końcem października ma się ukazać nowy katalog akcesoriów, w którym to będą akcesoria do wersji po, FL bo jak na razie to nie wiedzą jak te chlapacze zamówić, bo nie znają numeru zamówieniowego, nieoficjalna informacja wypuszczona przez SMP mówi, że SWIFTY zjeżdżające w tym momencie z fabryki na Węgrzech są już po FL.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Halogeny dają gratis do Węgra GLXa?? :uznanie:
Zaraz jadę żeby mi zamontowali do japońca :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z tymi halogenami jest jak z moimi chlapaczami, kolesie w salonie sami się nacięli, obiecali gościowi, który zakupił u nich japońskiego GLX-a po FL montaż halogenów, zamówili blendy od wersji po FL oraz zestaw halogenów do wersji z przed FL zaczęli montować no i zdrada :zakrecony: nie pasują, okazuje się, że nie zmieniła się sama blenda tak jak im się wydawało, ale również sposób mocowania halogenów. Na razie blendy łyknąłem ja, mam wobec nich pewne plany :idea: ale o tym będzie później i pewnie w innym wątku na razie siedzę i knuję plan :cicho:

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Oficjalne zdjęcie poliftingowego Swifta:
http://www.suzuki.co.jp/swift/swift/gallery/10.jpg

Tytuł:

Hmm ale nowe wzory kółek są fajne.

Czas zamówić kółeczka pt. Sun :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak dla mnie FL ma paskudne swiatla tylne...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zauważyliście, że zwykle tak jest (nie tylko w przypadku Swifta), że najpierw wypuszczają tylne lampy czerwone, jednolite, a potem przy FL rozjaśniają wsteczne i kierunki ? :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Okota pisze:
jak dla mnie FL ma paskudne swiatla tylne...

Mam pytanie kto z was widział na żywca te światła i kto widział jak świecą w nocy? światła są wykonane w technologii płaskich powierzchni w kształcie plastra miodu i wcale nie wyglądają paskudnie jak świecą to wyglądają jeszcze fajniej, jak mi się uda jakieś sensowne zdjęcie zrobić to podrzucę.

Polacy to jednak dziwny naród piszecie takie pierdoły jak by wam żal tyłki ściskał jak byście mieli po FL to byście pisali że te przed Fl są "PASKUDNE" żenada :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Guli, co się tak przejmujesz ? Czy to nie piękne, że każdy jest zadowolony z tego co ma ? :D ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

:Guli
1 to fascynujące, że są wykonane w technologii plaskich powierzchni... :bzik:

2 faktycznie jestesmy dziwni bo bardziej podobają nam się nasze furki, żal nam dupe sciska :sciana:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wystarczyło napisać, że się nie podobają i tyle jednym się podobają innym nie, każdy ma swoje zdanie, mnie tam się podobają :D zresztą te poprzednie też są fajne :D

Krzsyu pisze:
:Guli
1 to fascynujące, że są wykonane w technologii płaskich powierzchni... :bzik:

Tak się to po prostu nazywa ja tego nie wymyśliłem :)) a w SWIFCIE wygląda tak, na żywca jeszcze lepiej

Obrazek
Obrazek

Krzsyu pisze:
:Guli 2 faktycznie jesteśmy dziwni bo bardziej podobają nam się nasze furki, żal nam dupe ściska :sciana:

:ganja: Ja nie napisałem, że wam ściska tylko, że tak piszecie jakby wam ściskał :ganja:

PS. Jakoś trzeba będzie z tym żyć, bo teraz wszystkie SWIFTY będą z takimi paskudnymi lampami wyjeżdżać z salonów :))

Tytuł:
Awatar użytkownika

te na zdjeciu sa ciekawe,a to czy ladniejsze,lepiej swiecace to trzeba by bylo ocenic na zywo(nie mowiac juz wtedy o gustach).
A wg mnie najbardziej podobaja mi sie te w Sport'ach :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

na postoju wole stare, ale z wlaczonymi swiatlami w nocy tyl wyglada ciekawie nawet, szkoda tylko ze siedzac w kabinie tego nie widac :)

a jesli chodzi po fl-kowe to w katowicach sie juz mnoza solidnie

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Niech ktoś mnie oświeci - czy my mówimy o jakimś liftingu, czy o różnicach między węgierską a japońską wersją Swifta?

Oglądałem dzisiaj madziarskiego i japońskiego. Stały obok siebie, 5-drzwiowe. Jeden miał światła jak u gulego, drugi jak w starszych Swiftach. Jeden miał zderzak jak "po face liftingu", a drugi nie. Jeden miał większą atrapę (szerszą), a drugi węższą.
Wg salonu ŻADEN nie był po face liftingu, a różnice wynikały z innego wyglądu na japońskim i węgierskim rynku, podobnie jak w SX4.
Chyba pracownik nie pamiętał jak wyglądał Swift japoński 3 miesiące temu.

I co Wy na to?

Ostatnio zmieniony 26-10-2007, 22:11 przez Avalanche, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

A my na to, a właściwie ja :lol: że japoński był już po FL, a węgierski jeszcze nie (ale niedługo też będzie). :D

Tytuł:

Mekintosh pisze:
A my na to, a właściwie ja :lol: że japoński był już po FL, a węgierski jeszcze nie (ale niedługo też będzie). :D

Racja. Japońskie Swifty (GLX), które zakończyły już żywot na polskim rynku były po FL od produkcji lipcowej. Węgierskie pojawią się w znikomej ilości od produkcji październik.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy Swift po FL ma ESP? :lol:

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

O nowym Swifcie po czesku. Niewiele, ale twierdzą, że nie ma żadnych zmian technicznych, tylko drobiazgi:
http://news.auto.cz/nove-modely/suzuki- ... inalu.html

i po polsku:)
http://www.roadlook.pl/premiery/suzuki- ... zmian.html

Tytuł:

czytam i czytam, przekopalem cale forum i juz sie zupelnie pogubilem... ;-)
prawde mowiac to chcialem dojsc jaki dokladnie bedzie moj Swift co ma byc lada dzien. Tzn o face-liftingach i roznicach miedzy JP i HU dowiedzialem sie z forum, po zamowieniu auta. Jakos generalnie nie rozpaczam z tego powodu (mojej żonie i tak bedzie wszystko jedno), ale tak z ciekawosci chcialbym wiedziec co w ogole dostane :D Od razu mowie - ze zapytac dealera to by bylo zbyt proste ;-)

No wiec moj jest w Wegier, rocznik 07, z jakiego miesiaca produkcji nie wiem... ale zostalo tylko kilka sztuk jak go zamawialem 27 grudnia.
GLX 5D, Kashmir Blue. Od wczesniejszych wersji (np takiej jak demo, ktorym jezdzilem) rozni sie:

- ma seryjnie halogeny
- ma korbki z tylu, a nie elektryczne
- nie ma skorzanej kiery
- ma czerwone podswietlenie zegarow

i co to moze oznaczac? ;-) Wegier sprzed FL, prawda?

dzieki i sorry dosc banalne pytanie ;-)

Tytuł:
Awatar użytkownika

sam sobie odpowiadasz :)
Wegierskie maja czerwone podswietlenie, a japonce pomaranczowe.
Poza tym ostatnie sztuki, czyli raczej madziar, bo japonce juz sie pewnie dawno pokonczyly.
Jest jeszcze jeden szczegol - antena radiowa, powinienes miec ja z przodu :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Parę dni temu byłem w salonie SUZUKI, wiadomo po Japońskich GLX-ach nie ma śladu, są podobno ostatnie sztuki Węgierskich bo już lada moment będą te po FL (w październiku 2007 mówili dokładnie to samo) ;/ jak naradzie mamy styczeń 2008 i nadal FL nie widać, nie żeby mnie to jakoś specjalnie martwiło ale ściemnianie to im nieźle wychodzi :bzik: bardziej chodzi mi o to że podobno wraz z z FL miał być nowy katalog akcesoriów w którym miały być uwzględnione zmiany po FL np. Nieszczęsne :szok: wirtualne :szok: chlapacze które dostałem gratis i do tej pory ich nie ma bo nie wiedzą jak je zamówić bo w katalogu akcesoriów są tylko te do wersji sprzed FL a one nie pasują, więc parę dni temu pojechałem i założyli mi te gumowe, i tak już połowę zimy przejeździłem bez żadnych :wsciekly: a jednak są potrzebne, tutaj takie moje spostrzeżenie na pewno wyglądają gorzej od plastikowych ale są dłuższe i bardzo dobrze spełniają swoją rolę może plastiki też ale nie wiem bo nie miałem i nie będę już pewnie miał no i są gumowe myślę że będzie je ciężej zniszczyć.
Co do tych „podobno” ostatnich Węgierskich GLX-ów przed FL to rzeczywiście mają halogeny i wydaje mi się że mają więcej poduszek czyli tak jak japońskie sześć a wcześniej chyba nie miały kurtyn czyli miały cztery ale nie jestem pewien :? no i cena kiedyś Japończyk kosztował 47 000 a Węgier 46 000 jak zabrakło japończyków to cena nie spadła o tysia tylko dołożyli halogeny i te dwie poduszki, chyba bo poduszek nie jestem pewien :?

Tytuł:

no moj ma miec 6 poduch, ale to sie okaze w przyszlym tygodniu...
Ponoc Suzuki Motor Poland przenioslo siedzibe na przelomie roku, co widac bylo debilna decyzja, bo akurat wtedy mieli mase papierkowej roboty z wyciaganiem aut z skladu celnego itp. No wiec sie wszystko zatkalo, auto dopiero dzis/jutro bedzie w salonie w Gdyni + rejestracja, ubezpieczenie, wiec zakladam ze odbior bedzie w polowie nast tyg.

dzieki wszystkim za wyjasnienia odnosnie wersji

Pozdro!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00