Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 09-06-2025, 16:42

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Z oznaczeniami handlowymi tj. GC/GS/etc. to jest tak, że jest to tylko pomysł importera :) Mój GLX a jak GS :) Traktory produkowane są tylko w krainie papryki i gulaszu, i w innej, odległej krainie kurkumy i czystej wody gangesu :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

spoono pisze:
Swifty w wersjach: GC, GS oraz Sport sa produkowane na Wegrzech, natomiast wersja GLX (i chyba tez DDiS -ale moge sie mylic) jest produkowana w Japonii...

Nie do końca tak jest. Chyba mniej więcej do połowy 2006 r. GLX przyjeżdżał z Węgier. Mój jest tego przykładem. :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mekintosh pisze:
spoono pisze:
Swifty w wersjach: GC, GS oraz Sport sa produkowane na Wegrzech, natomiast wersja GLX (i chyba tez DDiS -ale moge sie mylic) jest produkowana w Japonii...

Nie do końca tak jest. Chyba mniej więcej do połowy 2006 r. GLX przyjeżdżał z Węgier. Mój jest tego przykładem. :)

I masz antenke jak Wegry z przodu? (po tym najczesciej rozpoznaje skad przyjechal Swift, ale od tej odpowiedzi zalezy prawidlowosc mojej teorii :zakrecony:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

spoono pisze:
Mekintosh pisze:
spoono pisze:

I masz antenke jak Wegry z przodu? (po tym najczesciej rozpoznaje skad przyjechal Swift, ale od tej odpowiedzi zalezy prawidlowosc mojej teorii :zakrecony:)

Twoja teoria jest jak najbardziej słuszna, antenkę mam z przodu, jak Teletubiś. :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z oferty SMP zniknely juz japonskie GLX'y (mozna poznac w cenniku po braku tylnych szyb elektrycznych). Japonskie zostaly tylko AW4 i AT. Teraz trzeba czekac kiedy wegrzy wprowadza FL i sporta 5D.

Tytuł:
Awatar użytkownika

o ile pamietam dla glx-ow nigdy tam nie pisalo ze jest elektryka tylu bo nie ma (dla wegrow) i zawsze taka specyfikacje tam utrzymywali

wiec jak sie trafial japonczyk to byly dodatkowo prezenty w jakie japonskie sa zaopatrzone :)
wiec na oficjalną oferte bym nie patrzal, bo zawsze moga sie pojawic a kto ma ten wie ze warto :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

TSRALLY pisze:
o ile pamietam dla glx-ow nigdy tam nie pisalo ze jest elektryka tylu bo nie ma (dla wegrow) i zawsze taka specyfikacje tam utrzymywali

wiec jak sie trafial japonczyk to byly dodatkowo prezenty w jakie japonskie sa zaopatrzone :)
wiec na oficjalną oferte bym nie patrzal, bo zawsze moga sie pojawic a kto ma ten wie ze warto :)

niezgodze sie:
Kiedy my kupowalismy swoje swifty (wakacje 2006) nie bylo mozliwosci poznac po cenniku czy to wegier czy japoniec (nawet niektorzy sprzedawcy w salonach nie wiedzieli o istnieniu japoncow), ale po jakims czasie pojawila sie kolumna w oficjalnym cenniku SMP taka jak: tylne szyby elektryczne i przez jakis czas mialy tam GLX'y zaznaczone ze maja (podobnie jak 4WD i AT - a te tez sa z japonii). A teraz juz GLX'y nie maja tych szyb w elektryce w cenniku.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
W tych cennikach to różne rzeczy wypisują.
Ja w cenniku (ładnym, kolorowym, błyszczącym) widziałem, że SX4 ma EBD w standardzie. :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Avalanche pisze:
Ja w cenniku (ładnym, kolorowym, błyszczącym) widziałem, że SX4 ma EBD w standardzie. :roll:

A nie ma ? :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mekintosh pisze:
Avalanche pisze:

A nie ma ? :roll:

Kazdy nowy ma ABS + EBD, Avalanche chyba chodzilo o ESP :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

niki dla mnie to bez roznicy co jest w tym cenniku i czy pan józio który to wklepywał sie pomylił czy nie w węgrach tyłu nie było i nie ma (jesli sie nie zmieniło), w japanach był i jest (jesli sie nie zmienilo a watpie zeby sie zmienilo)

Tytuł:
Awatar użytkownika

TSRALLY pisze:
niki dla mnie to bez roznicy co jest w tym cenniku i czy pan józio który to wklepywał sie pomylił czy nie w węgrach tyłu nie było i nie ma (jesli sie nie zmieniło), w japanach był i jest (jesli sie nie zmienilo a watpie zeby sie zmienilo)

I ja sie z tym zgadzam - chodzilo mi tylko o to ze chyba nadszedl koniec japonskich GLX'ow (zapowiadany od jakiego czasu) :aniolek:

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

niki pisze:
Kazdy nowy ma ABS + EBD, chyba chodzilo o ESP :)

Oczywiście, że ma. :skromny: Chodziło o Brake Assistant czy jakoś tak (BA), tylko nie ten skrót wpisałem - miałem ciężki dzień ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

niki pisze:
I ja sie z tym zgadzam - chodzilo mi tylko o to ze chyba nadszedl koniec japonskich GLX'ow (zapowiadany od jakiego czasu) :aniolek:

Zaraz po odebraniu mojego SWIFTA zapytałem gościa w salonie, co z resztą SWIFTÓW GLX, jakie im jeszcze zostały? Odpowiedział, że wszystkie sprzedane i że następne będą już tylko z Węgier. Pytałem, skąd te z Japonii się wzięły? Podobno było takie wzięcie w europie, że fabryka na Węgrzech nie dawała rady, więc postanowili się wspomóc importem z Japonii, a w chwili obecnej fabryka na Węgrzech się rozbudowała, zwiększyła swoje moce produkcyjne i import z Japonii nie jest konieczny, więc wszystkie SWIFTY będą z Węgier. Pytałem o zmiany w SWIFCIE? Zmiany na razie są tylko w tych ostatnich sztukach z Japonii, a o zmianach w Węgrach na razie nic nie słyszeli. Rozmowa była dość szczera, więc wydaje mi się, że to, co powiedział nie było jakimś tam słodkim pierdzeniem z jego strony :]
Avalanche pisze:
niki pisze:
Kazdy nowy ma ABS + EBD, chyba chodzilo o ESP :)

Oczywiście, że ma. :skromny: Chodziło o Brake Assistant czy jakoś tak (BA), tylko nie ten skrót wpisałem - miałem ciężki dzień ;)

Na 99% wydaje mi się że mój ma ABS(wiadomo) EBD(elektroniczny rozdział siły hamowania miedzy osiami) BAS(wspomaganie awaryjnego hamowania) a w wyposażeniu też nic nie jest napisane o BAS-ie :?:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Guli , czyli to prawda , ja po info. w salonie już gdzieś w postach pisałem o tym że Węgrzy nie wyrabiają z produkcją ( to było w zeszłym roku)i dlatego sprowadzają z japan. Zobaczymy jak będzie z ich niezawodnością ;)

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

SMP zapewniło salony, że od 2007 roku podaż będzie nadążać za popytem. Zobaczymy...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Avalanche pisze:
SMP zapewniło salony, że od 2007 roku podaż będzie nadążać za popytem. Zobaczymy...

Skoro znow sa reklamy swifta w TV i na billbordach to pewnie maja co sprzedawac ;)

Tytuł:

mam pytanie o zasady serwisu.
gadalem wlasnie z gosciem z salonu z wroclawia a ten wyjechal mi z txt ze w suzuki to jest regionalizacja i ze jak kupie sobie gdzies indziej samochod i bede chcial u niego serwisowac to on mi da termin za 30 dni bo nie u niego kupilem . no klapka mi opadla. rzeczywiscie jest taka tendencja czy to tylko chora wizja goscia z ktorym gadalem?

Tytuł:

Raczej to drugie.
Swojego SXa kupiłem w Kielcach a serwisuje w Swarzędzu pod Poznaniem i nie ma żadnego problemu.

Tytuł:
Awatar użytkownika

gutko pisze:
...jak kupie sobie gdzies indziej samochod i bede chcial u niego serwisowac to on mi da termin za 30 dni bo nie u niego kupilem...

Hehe... a co on przepraszam łaskę Ci robi ? :lol:
Dawno takich bzdur nie słyszałem.

Tytuł:
Awatar użytkownika

keraj pisze:
Guli , czyli to prawda , ja po info. w salonie już gdzieś w postach pisałem o tym że Węgrzy nie wyrabiają z produkcją ( to było w zeszłym roku)i dlatego sprowadzają z japan. Zobaczymy jak będzie z ich niezawodnością ;)

tak jak już pisałem w poprzednim poście, nie wyrabiali ale już wyrabiają i wszystkie będą MADE IN HUNGARY tak twierdził pan z salonu, co do niezawodności to się nie wypowiadam czas pokaże :D

Tytuł:

hmm dziwna sprawa, dostałem własnie dokumenty do rejestracji mojego slicznego swistaczka ale po telefonie do SMP z prośbą o wgląd w dokumenty celne i dokumenty dołączane do auta w fabryce usłyszałem ze to sa dokumenty tajne i nie mam prawa wglądu w nie. Jedyne co mogę otrzymac to zaswiadczenie na pisemną prośbę o dacie produkcji auta. Wiem że SMP miało "problemy" z datami produkcji aut i chcialbym wiedziec jak mogę dotrzec do tych dokumentow zeby miec 100% pewnosci co kupuję. ktos moze cos poradzic?

Tytuł:
Awatar użytkownika

gutko pisze:
hmm dziwna sprawa, dostałem własnie dokumenty do rejestracji mojego slicznego swistaczka ale po telefonie do SMP z prośbą o wgląd w dokumenty celne i dokumenty dołączane do auta w fabryce usłyszałem ze to sa dokumenty tajne i nie mam prawa wglądu w nie. Jedyne co mogę otrzymac to zaswiadczenie na pisemną prośbę o dacie produkcji auta. Wiem że SMP miało "problemy" z datami produkcji aut i chcialbym wiedziec jak mogę dotrzec do tych dokumentow zeby miec 100% pewnosci co kupuję. ktos moze cos poradzic?

Będziesz miał klona mojego SWIFTA nawet kolor ten sam :wino:
Gdzie dopadłeś jeszcze tego made in japan i czy jest to model po FL czy nie :?:

Ale powiedz, o co ci chodzi z tym 100% pewności, że co, czy jest na pewno z Japonii czy że na przykład może być z tamtego roku tylko mu podrasowali datę produkcji, bo nie bardzo wiem, co masz na myśli :?:

Że jest z Japonii to po nr. vin można najłatwiej poznać, jak swojego pierwszy raz ujrzałem to stał na takim parkingu za salonem po pas w trawie cały brudny po podróży z portu z Gdyni takie zresztą miał naklejki na szybach „port Gdynia „ i w ogóle był cały pozaklejany taką białą folią żeby się nie porysował w czasie transportu miał mnóstwo naklejek na szybach z kodami kreskowymi i jakimiś krzaczkami po japońsku po angielsku też coś było chyba było też miasto gdzie znajduje się ta fabryka, co go wyprodukowała, ale już dokładnie nie pamiętam, jedno, co zapamiętałem to to, że Jak zaglądałem do środka przez szybę to w środku było pełno śmieci na podłodze pozostałości po montażu :]
Ale jak odbierałem to już był wypucowany i posprzątany, ale jeszcze teraz z rana jak jest rosa na aucie to widać dokładnie gdzie były te naklejki i na niektórych dałoby się coś odczytać jeszcze :]

Tytuł:

Cytuj:
Będziesz miał klona mojego SWIFTA nawet kolor ten sam :wino:
Gdzie dopadłeś jeszcze tego made in japan i czy jest to model po FL czy nie :?:

tak po FL więc sprawa mnie nie dotyczy ze wzgledu na to ze FL to produkcja tylko tegoroczna. znalazlem w Zielonej Górze, bardzo mily salon swoja drogą. Wszystko jak do tej pory zalatwione telefonicznie. z tego co wiem japonczyki sa jeszcze w ełku, zielonej gorze, gdzies na polnocy - nie pamietam i chyba rzeszow oraz wrocław lub walbrzych. sumie kilka sztuk. stan na koniec zeszłego tygodnia.

Cytuj:
Ale powiedz, o co ci chodzi z tym 100% pewności, że co, czy jest na pewno z Japonii czy że na przykład może być z tamtego roku tylko mu podrasowali datę produkcji, bo nie bardzo wiem, co masz na myśli :?:

tu jest cala historia http://www.nie.com.pl/art6733.htm
Dlatego wlasnie pytalem na jakiej podstawie prawnej mozna dotrzec do dokumentow celnych bo w artykule napisano " By poznać prawdę, wystarczy porównać faktury sprzedanych samochodów z dokumentami celnymi. To może nieco żmudna, ale prosta robota." A SMP twierdzi ze są tajne. smierdzi zgnilym jajem?:toporek:
Cytuj:
Że jest z Japonii to po nr. vin można najłatwiej poznać, jak swojego pierwszy raz ujrzałem to stał na takim parkingu za salonem po pas w trawie cały brudny po podróży z portu z Gdyni takie zresztą miał naklejki na szybach „port Gdynia „ i w ogóle był cały pozaklejany taką białą folią żeby się nie porysował w czasie transportu miał mnóstwo naklejek na szybach z kodami kreskowymi i jakimiś krzaczkami po japońsku po angielsku też coś było chyba było też miasto gdzie znajduje się ta fabryka, co go wyprodukowała, ale już dokładnie nie pamiętam, jedno, co zapamiętałem to to, że Jak zaglądałem do środka przez szybę to w środku było pełno śmieci na podłodze pozostałości po montażu :]
Ale jak odbierałem to już był wypucowany i posprzątany, ale jeszcze teraz z rana jak jest rosa na aucie to widać dokładnie gdzie były te naklejki i na niektórych dałoby się coś odczytać jeszcze :]

ja jadę odebrać swojego chyba w przyszłym tygodniu, juz sie nie moge doczekac jak cholera :skoczek: :skoczek:
A że z salonu do domu mam 500km to odrazu świstaczek pokaże na co go stać :pejcz: to chyba jakas choroba ale od czasu jak zamowilem auto bylem juz 2 razy w salonie w wawie zeby posiedziec w takim i sobie go podotykać tudzież obwąchać :myjezeby:

Tytuł:

Witam wszystkich,
To moj pierwszy post na tym forum - wlasnie dzis podpisalismy umowe leasingowa i wplacilismy zaliczke na Swifta 1.3 GLX 5D. Autko obecnie jest na składzie celnym pod Wwa i ma byc do odbikoru ok 7 stycznia.
Autko generalnie jest dla mojej żony (ja jezdze Megane 1.9dCi), ale jak mi sie spodoba, to bede jej zabieral ;-)

Pozdrawiam!
TommiB, Gdańsk

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00