Witajcie,
Ostatnio jadąc trasą z 2 pasażerów miałem niezrozumiałe odczucie, że autku brakuje mocy. Mianowicie jadąc na 5 biegu przy 3k obrotów dodając gazu ciężko było przyspieszyć i przejść na wyższe obroty. Czasami mam też odczucie, że samochód słabo przyspiesza, wiem, że to nie demon prędkości ale przyspieszenie powinno być stałe, a ja mam odczucie jakby nie było ciągle. Zacząłem się zastanawiać czy to normalne i ja chcę zrobić z terenówki auto sportowe czy coś jest na rzeczy, a jeśli tak to gdzie szukać przyczyny. Czy to wina sprzęgła? A może coś innego może być przyczyną. Filtry czyste i nowe, wszystkie oleje wymienione, luzy zaworowe sprawdzone i nowe świece NGK irydowe. Czyściłem też przepustnice, była brudna i wyczyściłem tyle ile mogłem bez demontażu jej, może jeszcze trzeba by było wyczyścić przepływomierz (?) jeśli tak to w jaki sposób?
Spalanie w normie ok 13-14 l LPG.
Czasami jedzie mi się bardzo dobrze, samochód dobrze reaguje na gaz i jest żwawy, a czasami mam wrażenie, że samochód się męczy... Nieprzyśpiesza płynnie i brakuje mu mocy.
Silnik to benzyna 2.0 140km 168000k przebiegu z plus LPG.
Instalacja Zenit Pro OBD założona 5 miesięcy temu.
Niestety nie patrzyłem jak się zbiera na benzynie, ale jeszcze sprawdzę przy kolejnej okazji.
------------------------ Panowie, dziś udało mi się pszedmuchać samochód trasą na benzynie i podobnie jak na gazie przy 3k obrotów na 5tym biegu samochód bardzo ciężko przyspiesza, prawie wogóle więc LPG nie jest winne...
Ktoś ma jakieś pomysły?
Ostatnio zmieniony 01-07-2016, 22:18 przez Berias, łącznie zmieniany 3 razy.
|