Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-07-2025, 12:04

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Nieeee... no jakiś koszmar! Co to znaczy, że nie odpowiadają za lakier, plastiki itd...? To może siekierą wyrąbią starą szybę z nadwozia, maczetą wytną plastiki z podszybia i pokażą regulamin"bla bla bla... nie odpowiadamy".
To tak jakby zlecić wymiane rozrządu, a warsztat by nie odpowiadał za uszkodzony lakier, wybite szyby popaprane smarem siedzenia... to brzmi jak scenariusz Barei! "Cham się uprze..."
Co do profesjonalizmu, to podejrzewam, że tam może jeden albo dwóch jest fachowców, a reszta to pomagiery z pośredniaka za gówniane pieniądze, to i taki poziom pracy prezentują.
Ja natentychmiast udałbym się do pizetju i oficjalną skargę złożył i zażądał naprawy auta! Jakby się stawiali to bym wynajął kancelarię do boksowania się i musieli by jeszcze koszty pokryć (każdy sąd przyznałby mi rację).

Tytuł:

Suzuki: SX4
Ja tam nie miałem zastrzeżeń do uszkodzeń - nie było żadnych. Raz nieco za nisko osadzili szybę i górna maskownica wysuwała się w czasie jazdy. Bez żadnych dyskusji poprawili położenie szyby. A pisać sobie, że nie odpowiadają za rysy, itp. to sobie mogą :]

Witam

ja tez mam ubezpieczenie autoszyba w Hestii - także mają umowę z firmą Nordglass.
Aktualnie mam wymienianą szybę w tej firmie po raz czwarty:
1) Grudzień 2014 - Kamień
2) Grudzień 2015 Kamień i znowu pękniecie
3) Luty 2016 świeża szyba sama pękła - zgłosiłem reklamacje nie uznali mi (nie stwierdzili wad w montażu a auto przejechało w tym czasie 4,5 tysiąca km.) zaznaczam, że nawet nie ogladali samochodu.
4) 8 Kwietnia 2016 wymieniłem znowy w ramach ubezpieczenia
5) 10 kwietnia 2016 czyli po dwóch dniach szyba znowu sama pękła - tym razem mam przyjechać wymienić w ramach gwarancji o ile się nie rozmyślą wtedy sprawa wyląduje u Rzecznika praw konsumenta i docelowo w sądzie.

Już się boję czy wymienią a jeśli tak to ile wytrzyma tym razem.

Uważam, że Nordglass ma po pierwsze bardzo miękkie szyby - jeden kamyk i leci rysa, po drugie sądzę, że nie znają technologii montażu w Suzuki i stąd samoistne pęknięcia, albo mają serie szyb z jakąś wadą.

Ogólnie nie polecam

Nie sądzę, żeby technologia klejenia szyby była inna w Suzuki niż w innych samochodach. No może wtych citroenach z tą szybą "zagiętą" na dach może być trochę trudniej ale inne...?
Wiem, że w niektórych autach pęka szyba z uwagi na "miękkość" nadwozia. Tak było np. w Skodzie Felicji. ASO zalecało zakładanie rozpórki na kielichy. O SX4 nie słyszałem takich historii (Sedici przejechałem 100kkm i szyba ori do końca).
Nie miałeś napraw blacharskich może? Czasem źle wykonana naprawa też skutkuje takimi "atrakcjami".

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00