Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 21:16

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Witam.Mam taki problem w mojej vitarze,że nie działa za bardzo ogrzewanie. Zastanawiam się czy to termostat czy nagrzewnica czy może jakiś czujnik? Nie wiem jak powinno być prawidłowo ale u mnie temperatura na wskaźniku rośnie tak do 1/3 skali po czym po jakimś czasie spada niemal do zera a temperatura powietrza z nawiewu jest delikatnie większa niż na zimnym. Po wymianie termostatu 1 raz podczas jazdy wskazówka na skali temperatury podeszła do 3/4 skali zrobiło się nawet ciepło ale nie gorąco po czym spadła znów do 1/3 i już więcej nie wzrosła ponad tę wartość. Co radzicie? Nie chciałbym zamarznąć przy pierwszych większych mrozach :? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Założyłeś już raz identyczny temat.
viewtopic.php?t=9540&highlight=termostat
Po co dublujesz?
Może za małe przebiegi robisz, żeby silnik się dogrzał?

Tytuł:

A to przepraszam, odzyskiwałem hasło i zapomniałem że coś już pisałem na tym forum :skromny: Przebiegi jakie robię na co dzień jadąc do pracy to 15km w jedną stronę,myślę że w tym czasie powinno się już nagrzać :?:

Tytuł:
Awatar użytkownika

15km to wystarczająco dużo aby się nagrzało. W 1.9 ddis już po jakichś 3km bije ciepełkiem w zimie. Skoro po wymianie termostatu chociaż przez chwilę było w miarę dobrze to chyba tam trzeba dalej szukać przyczyny? Nie wiem, bo sam nie miałem jeszcze problemów z temperaturą, może w motocyklu, ale tam było na odwrót :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00