Aroniaa pisze:
Witam.
jak w tytule posiadam Swifta z 98roku 1.3 jednopunktowy wtrysk paliwa.
Do tej pory z autem nie było żadnych problemów cały czas tylko benzyna olej filtry..i do przodu . niestety sielanka która trwała od 98 roku skończyła sie:) wiadomo po tylu latach miało sie prawo coś zepsuć.
Wracając do tematu Swift ma problemy z odpalenie a w zasadzie nie odpala na ciepłym silniku nie ma mowy żeby auto odpaliło na zimnym praktycznie zawsze choć tez czasem załapie focha ..
rozrusznik kreci jak szalony.. iskra jest..pompa pompuje paliwo.. a auto nie odpala.. wiem ze najlepszym rozwiązanie było by podłączyć auto pod komputer,,. Lecz niestety w mojej okolicy nikt nie ma programu czy kabla do tego modelu Swifta a tez nikt tez nie chce się podjąć zęby poszukać przyczynę tego focha..
możne ktoś z was miał taki dziwny przypadek.. i jest wstanie mnie naprowadzić na jakieś trop.
miałem podobny problem, też były problemy z odpalaniem tylko na zimnym silniku, mechanik męczyl się chyba ze dwa miesiące, nie mógł znaleść problemu, okazało się że przyczyną był wadliwie działający immobilizer, po usunieciu elektroniki auto pali na tyka, jedynie po immo pozostała nieprzerwalnie świecąca kontrolka CHECK ENGINE, która najprawdopodobnie wskazuje błąd elektroniki