Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 09-06-2025, 08:55

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 79 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mekintosh pisze:
pitpaw pisze:
zbierałem oferty ASO z Krakowa , Wrocławia , Sopotu , Wejcherowa i Baranowa pod Poznaniem

Niezły rozrzut Pitpaw :szok:
Dobrze, że w Japoni nie sprawdzałeś. :D ;) ;)
pozdrawiam

Ja tak samo, wyslalem maile do wielu ASO w Polsce i najkorzystniej dla mnie bylo w Olsztynie :)

Tytuł:
Panowie chyba nie myslicie ze podrózowałem od ASO do ASO załatwiałem to droga elektroniczną i ewentualnie telefoniczną wydaje mi się że w moim przypadku system się sprawdził.
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beth77 pisze:
Witam wszystkich,

Jestem nową forumowiczką, a juz wkrótce posiadaczką nowiuśkiej Suzi.
W połowie marca (jak informuje salon) przypłynie moja nowa Suzi Swift GLX 1.3 5D - kolor grafit... :lol:

Salon, w którym zamówiłam mieści się na ul.Jagiellońskiej w W-wie (za rondem Starzyńskiego).

Pytanie moje do Was: :?:
Czy ktoś z Was miał kontakt z tym salonem, jeśli tak, to czy na coś powinnam zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze, lub ustalaniu szczegółów transakcji?

Drugie pytanie dotyczy dodatkowego wyposazenia.
Podpisałam wstępną umowę, na podstawie której zapłaciłam zadatek, ale niestety nie ustaliłam czy dołozą mi np.gumowe dywaniki, czy alarm lub coś jeszcze(czytałam na forum, ze niektórzy z forumowiczów wynegocjowali te dodatkowe wyposazenie)
Zanim się ponownie wybiorę do salonu aby ustalić szczegóły, chciałabym wiedzieć, czy nie jest juz za późno, albo, czy to powinno się ustalić przed podpisaniem tej wstępnej umowy.
Czy to, co mozna wynegocjować zalezy od tego jaki się wybrało model. GLX pod tym względem jest dobrze wyposazony...

Witam
Kupowałem swojego swifta właśnie na ul.Jagielońskiej ( czerwiec 2007) jedyny powód to ze mam do salonu dwa kroki,a mało czasu żeby szukać dalej. . jest to tylko salon sprzedaży i dlatego o dodatkach trzeba zapomnieć . samochód tu sprzedawany , przygotowuje warsztat na ul. Promiennej. natomiast po spisaniu umowy wstępnej nie wpłacałem żadnej zaliczki. . w międzyczasie jednak chodziłem do salonu i negocjowałem (negocjować zawsze można,aż do czasu wpłacenia całości kasy) co mogą jeszcze dorzucić , i dorzucili ale tylko dywaniki (pewnie słaby ze mnie negocjator) :skromny:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Liana
Cytuj:
Kupowałem swojego swifta właśnie na ul.Jagielońskiej ( czerwiec 2007)
:szok:

time machine :?:

Tytuł:

ariel pisze:
Cytuj:
Kupowałem swojego swifta właśnie na ul.Jagielońskiej ( czerwiec 2007)
:szok:

time machine :?:

Tzw. błąd maszynowy :D (nie mylić z karabinem) zapewne 8)

Tytuł:
Awatar użytkownika

:toporek: czy mamy czerwiec 2007 :sciana: :komandos: :poklon:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wprawdzie nie nowy, ale ciekawy z niego dziwoląg:
http://www.autotrader.pl/details,30155, ... bigpicture

1.4
ASR
8 poduszek

Tytuł:
Nie no, ktoś ładne cuda powpisywał :szok:

8 poduszek, system kontroli trakcji, silnik 1,4 92KM ??

Fajne autko, szkoda tylko, że wirtualne, bo tak na prawdę to chyba mało realne.

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie no wirtualny jest tylko silnik reszta jest ok

ja też mam 8 poduszek: 2 przód , 2 boczne, 2 kurtyny przód i 2 tył (ale kurtyny się podaje razem więc wtedy jest 6)

kontrolę trakcji też mam i to 2 stopniową pierwszą w głowie, drugą w nodze , a tak całkiem serio to nieraz już widziałem w importowanych z niemiec kontrolę trakcji, zresztą ten egzemlarz też jest sprowadzony więc wszystko jest ok

Tytuł:
keraj pisze:

Witam
Kupowałem swojego swifta właśnie na ul.Jagielońskiej ( czerwiec 2007) jedyny powód to ze mam do salonu dwa kroki,a mało czasu żeby szukać dalej. . jest to tylko salon sprzedaży i dlatego o dodatkach trzeba zapomnieć . samochód tu sprzedawany , przygotowuje warsztat na ul. Promiennej. natomiast po spisaniu umowy wstępnej nie wpłacałem żadnej zaliczki. . w międzyczasie jednak chodziłem do salonu i negocjowałem (negocjować zawsze można,aż do czasu wpłacenia całości kasy) co mogą jeszcze dorzucić , i dorzucili ale tylko dywaniki (pewnie słaby ze mnie negocjator) :skromny:

Byłam w tym tygodniu w salonie i potwierdzam to co piszesz - proponują same dywaniki, będę jeszcze próbować coś wynegocjować (może chlapacze? bo o alarmie to nie ma co marzyć), ale podejrzewam, że będzie podobna sytuacja.
Pani dała mi do zrozumienia, że mają takie zainteresowanie, że samochody im schodzą jak "świeże bułeczki", że tak naprawdę to oni nie muszą walczyć o klienta, bo klient i tak był, jest i będzie..... :wsciekly:

Tytuł:
Awatar użytkownika

TSRALLY pisze:
nie no wirtualny jest tylko silnik reszta jest ok

ja też mam 8 poduszek: 2 przód , 2 boczne, 2 kurtyny przód i 2 tył (ale kurtyny się podaje razem więc wtedy jest 6)

kontrolę trakcji też mam i to 2 stopniową pierwszą w głowie, drugą w nodze , a tak całkiem serio to nieraz już widziałem w importowanych z niemiec kontrolę trakcji, zresztą ten egzemlarz też jest sprowadzony więc wszystko jest ok

Pierwszy raz słyszę, żeby w taki sposób liczyć poduszki, ale może tak jest w istocie.
Co do ASR to może faktycznie w Niemczech mają, ale po czym wnioskujesz, że ten egzempiarz jest sprowadzony ? Jest na polskich blachach, a w opisie widnieje: "I właściciel, kupiony w kraju".

Tytuł:
Awatar użytkownika

ehh sory niedoczytałem
to moze to pomylka moze gosc EBD pomylił z kontrolą trakcji

Tytuł:
Beth77 pisze:
Byłam w tym tygodniu w salonie i potwierdzam to co piszesz - proponują same dywaniki, będę jeszcze próbować coś wynegocjować (może chlapacze? bo o alarmie to nie ma co marzyć), ale podejrzewam, że będzie podobna sytuacja.
Pani dała mi do zrozumienia, że mają takie zainteresowanie, że samochody im schodzą jak "świeże bułeczki", że tak naprawdę to oni nie muszą walczyć o klienta, bo klient i tak był, jest i będzie..... :wsciekly:

negocjacji ciąg dalszy.....

Dziś byłam w salonie spytać, jak tam się ma moja Suzi....
Podobno jeszcze płynie... ma być w Gdyni 12 marca... tak więc przy dobrych wiatrach gdzieś ok. 23 będzie w salonie....
Tak więc domówiłam akcesoria dodatkowe, m.in. chlapacze

(Sorry TSRally za te potknięcie na zamkniętym dziś nowym wątku.... biję się w pierś... - słuszna decyzja - temat był już poruszany... :poklon: :ok: )

.... i powiem szczerze, że to może nie jakieś wielkie osiągnięcie, bo nie dali dodatkowych gratisów (oprócz tych dywaników, które dają każdemu) ale upust w cenie w wys. 1% wartości auta, które odejmą od wartości dodatkowego wyposażenia, czyli ok. 460zł mniej...
Zawsze coś.... :skoczek:

Tytuł:
Awatar użytkownika

wow, wytargowalas upust :szok:

Tytuł:

Witam
Pozdrawiam :)

Ostatnio zmieniony 18-03-2009, 09:52 przez JaRon, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli już mowa o "walczeniu" o dywaniki, to ja nie rozumiem jak dilerom (nie tylko zresztą Suzuki) nie wstyd w ogóle sprzedawać samochody bez nich. Dopero jak ktoś o nie zagada, zapyta się, to z wielką łaską dadzą.:roll:

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Mi powiedzieli, że dywaniki dają "od firmy" do wyboru: welur lub guma (ale jak się chce obydwa rodzaje, to już za odpowiednia dopłatą ;) )

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dzis bylem w Zabrzu :)
Jednak bedzie 1.5 GS 3D Black :szalony:
Coz za sport-a musi byc godne zastepstwo :)

Testowka 1.3 GLX - przy moim stylu jazdy chwilowka byla 16,9 l :lol: ( na 2 )

Ale do rzeczy :)

Wybrane zostaly do niego następujące dodatki :

- listwy drzwi
- mata bagażnika
- czujnik parkowania
- śruby zabezpieczające koła
- autoalarm
- chlapacze gumowe
- przyciemnianie szyby ( tylne boczne oraz tylna w stopniu średnim na wzór SX4 )
- nakładka na tylni zderzak ( kształt plastra miodu taka jak w sporcie , lecz dedykowana do tego modelu )
- wzmacniane felgi aluminiowe ( wymiana standardowych na te za dopłatą )
- dywaniki gumowe bądź welurowe
- owiewki szyb przednich
- chromowana końcówka wydechu

Dostalem upust 10% na akcesoria , jesli gdzie indziej tego nie bedzie w Lipcu :)

Za to wszystko wyszlo cos kolo 54 000 :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellsin pisze:
Testowka 1.3 GLX - przy moim stylu jazdy chwilowka byla 16,9 l :lol: ( na 2 )

a co to za filozofia mieć 16 litrów na chwilowych wystarczy gaz wcisnąć

Hellsin pisze:
- wzmacniane felgi aluminiowe ( wymiana standardowych na te za dopłatą )

tzn jakie, podaj model

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellsin pisze:
ja dzis bylem w Zabrzu :)
Jednak bedzie 1.5 GS 3D Black :szalony:
Coz za sport-a musi byc godne zastepstwo :)

Mam dokladnie taki sam czarny 1.5 3D GS

Hellsin pisze:
Wybrane zostaly do niego następujące dodatki :

- listwy drzwi - nie mam, nie podobaja mi sie
- mata bagażnika - mam :)
- czujnik parkowania - mam :) - czasami denerwujące, czasami sie przydają, ale generalnie za dużo pikają
- śruby zabezpieczające koła - mam 8)
- autoalarm - mam :)
- chlapacze gumowe - nie mam, oszpecają samochód, po roku jazdy (23tys. km) bez chlapaczy, zero odprysków
- przyciemnianie szyby ( tylne boczne oraz tylna w stopniu średnim na wzór SX4 ) - mam, ale przyciemnialem nie w ASO. Tylne boczne i tylna wszystkie 90% za 250 PLN
- nakładka na tylni zderzak ( kształt plastra miodu taka jak w sporcie , lecz dedykowana do tego modelu ) - mam
- wzmacniane felgi aluminiowe ( wymiana standardowych na te za dopłatą ) - nie mam, ale za miesiąc zmieniam na 16"
- dywaniki gumowe bądź welurowe - mam i te i te
- owiewki szyb przednich - bleeeeeee
- chromowana końcówka wydechu - mam :lol:

A ponadto posiadam:

- kompletny bodykit - listwy boczne, z tylu i z przodu w kolorze srebrnym, siatke w krztalcie plastra miodu sprzodu na grilu i kolo przeciwmgielnych oraz tylny spoiler
- czerwono czarną skórzaną kierownicę
- czerwonoczarny mieszek i inną fajną pasującą gałkę zmiany biegów
- srebrne wstawki na desce rozdzielczej
- podłokietnik - ale wymontowałem, bo był mało wygodny

i to chyba wszystko

Hellsin pisze:
Za to wszystko wyszlo cos kolo 54 000 :)

Ja zapłaciłem 58 000 i to była najlepsza oferta w Polsce wtedy ( w Olsztynie) w Warszawie np. za taki zestaw chcieli 64 000

Tytuł:
Awatar użytkownika

TSRALLY pisze:

w sumie zadna , ale wiekszosc ludzi nie jezdzi tak :)
Byla 2 i ponad 100 ...

TSRALLY pisze:
tzn jakie, podaj model

z niemieckiego katalogu - te na wzor enkei

Jatayu pisze:
Mam dokladnie taki sam czarny 1.5 3D GS

wiem :)

Jatayu pisze:
- listwy drzwi - nie mam, nie podobaja mi sie
- chlapacze gumowe - nie mam, oszpecają samochód, po roku jazdy (23tys. km) bez chlapaczy, zero odprysków
- przyciemnianie szyby ( tylne boczne oraz tylna w stopniu średnim na wzór SX4 ) - mam, ale przyciemnialem nie w ASO. Tylne boczne i tylna wszystkie 90% za 250 PLN
- owiewki szyb przednich - bleeeeeee

Listwy - koles z salonu przekonal przyszlego wlasciciela , chlapacze sie przydadza , przyciemniane szyby lepiej z salonu brac - zawsze to fabryczne , owiewki tez sie przydaja :)

Jatayu pisze:
A ponadto posiadam:
- kompletny bodykit - listwy boczne, z tylu i z przodu w kolorze srebrnym, siatke w krztalcie plastra miodu sprzodu na grilu i kolo przeciwmgielnych oraz tylny spoiler
- czerwono czarną skórzaną kierownicę
- czerwonoczarny mieszek i inną fajną pasującą gałkę zmiany biegów
- srebrne wstawki na desce rozdzielczej
- podłokietnik - ale wymontowałem, bo był mało wygodny

i to chyba wszystko

bodykit - lepiej nie , tym autkiem bedzie jezdzic 70 letni pan wiec tylko byla brana dokladka tylnego , bo tam bedzie miec czujnik :)
Chcialem jeszcze zeby sobie wzial alu wstawke kokpitu , zeby rozwidnic wnetrze , ale nie udalo sie :(
Czerwono czarna kierownica - nie podoba mi sie , po za tym po co doplacac za nia ponad 1000 zl ? Ta ze sporta to tak :D , zreszta fotele tez :)
Mieszek i galka - seryjna tez jest ladna :)
Podlokietnik po Twoim wypowiedzeniu sie nie byl brany pod uwage :)

Jatayu pisze:
Ja zapłaciłem 58 000 i to była najlepsza oferta w Polsce wtedy ( w Olsztynie) w Warszawie np. za taki zestaw chcieli 64 000

Dlatego ja wyslalem e-mail do Lublina , Olsztyna , Bialegostoku oraz priv do wlasciciela salonu w Wejherowie :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellsin pisze:
TSRALLY pisze:

w sumie zadna , ale wiekszosc ludzi nie jezdzi tak :)
Byla 2 i ponad 100 ...

Jeśli na drugim biegu jechałeś ponad 100 km/h to myślę, ze komp. pokazywał dużo więcej niż 16 l/100km.

Tytuł:
Awatar użytkownika

te na wzór enkei to ci chyba chodzi o berliny które też mam

co do jazdy ponad 100 na 2 biegu ..nierealne, bo prędkość maksymalna na 2 biegu to 96 km/h ale to drobny szczegół (dla swifta 1.3 oczywiście)

a co do zabrza to oni są sprytni z tym swiftem który stoi u nich na berlinach zaraz na wejściu do salonu, dzieki temu nikt nie może się powstrzymać od ich zakupu :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

TSRALLY pisze:
te na wzór enkei to ci chyba chodzi o berliny które też mam.

a co do zabrza to oni są sprytni z tym swiftem który stoi u nich na berlinach zaraz na wejściu do salonu, dzieki temu nikt nie może się powstrzymać od ich zakupu :D

tak to sa te co Ty masz :) Wcale nie zmusil mnie zaden swift ( nie widzialem przynaimniej tego co byly na nich te felgi :( )
Chodzilo o to aby byly wytrzymale - sa czy nie ? :)

TSRALLY pisze:
co do jazdy ponad 100 na 2 biegu ..nierealne, bo prędkość maksymalna na 2 biegu to 96 km/h ale to drobny szczegół (dla swifta 1.3 oczywiście)

mozliwe nie zaprzeczam , na liczniku byla 100 - przeklamanie pewnie :)

Jeszcze jedno pytanie - czy 1.5 GS ma w standardzie radio z Mp3 ? Czy to byla opcja , bo sport ma napewno z mp3 :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

więc jak my kupowaliśmy to w Zabrzu stał w salonie swift na tych felach

Obrazek Obrazek

czy są wzmocnione to nie wiem-myślę że są normalne aczkolwiek sprawiają wrażenie solidnych i mocnych, u nas mają bardzo dobre i miłe życie więc nic im nie ma

z tego co wiem MP3 jest w standardzie już teraz

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 79 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00