Cobra pisze:
Miejsca w środku hmm z przodu naprawdę fajnie z tyłu już ciut gorzej. Jak dla mnie autko ma tylko jedną wadę, za mały bagażnik

Mam po prostu taki problem, że posiadam dosyć sporego psa, a nie chce go wozić na fotelach bo już w maluchu latające po całym aucie sierściuchy doprowadzają mnei do szału. Do tego od czasu do czasu zdarza mi się wyjechać ze znajomymi na jakiś rajd samochodowy, do tej pory jeździłem z nimi bo maluszek sie do tego nie nadaje, no ale jak juz będę mieć swój bolid, to będę chciał się nim gdzieś wybrać. Jednodniowe wyjazdy to nie problem, gorzej z takimi na parę dni po prostu boję się ze nie będzie można upchnąć tam 4 plecaków i do tego jeszcze jakiś śpiworów. Do tego jak porównam wymiary tego autka z innymi które do tej pory uważałem za małe to sunia okazuje sie być na zew. jeszcze mniejsza.
Kurcze naprawdę boje sie o tą przestrzeń, na początku będzie fajnie a potem może mi jej brakować. Niestety te 50 kawałków to dla mnei naprawdę spory wydatek i chce dokonać takeigo wyboru, żeby niczego później nie żałować, a autka napewno nie zmienie po 3 - 4 latach tylko myślę że będzie mi musiało posłużyć koło 7 latek minimum, no chyba że gdzieś po drodze wygram w totka. Dlatego suzi jest tak jakby "głosem serca" a to grande na multijecie "głosem rozsądku" (byłoby fajne na trasy).
Mam jeszcze jedno pytanie, jak wyglądają koszty serwisowania Swifta? Ceny części zamiennych orginalne, ew. zamienniki, i jak robocizna czy jest to poziomie cenowym np. Toyoty czy też może taniej lub drożej?
Hmmm... z tego, co mówisz, to jednak bardziej by Tobie podpasował i się sprawdził Ignis -wyżej zawieszony z całkiem sporym bagażnikiem, a i silniczek całkiem całkiem -porzuć ideę punto...

chyba, że chcesz jeździć autem mało albo max 4 lata... (miałem SC i po 4 latach naprawdę łagodnego traktowania powoli domagało sie wymian...)
Co do miejsca w swifcie z tył -bez przesady -nie ma aż tak mało -porównywałem inne auta w tej klasie i nie jest źle, ba, w testach swift jest zawsze chwalony za ilość miejsca z tyłu -więc o co chodzi?
Serwis... hmmm... pierwszy przegląd po 1000 km -200 -300 złotych w zależności, czy masz swój, czy ich olej... co do części jeszcze nie wiem (chociażto może i dobrze) -co to pozostałych przeglądów poszukaj na forum, bo było :wink: -koszty serwisowania ignisa znajdziesz w kąciku "ignis"