"witam.".może temat już był ale jestem świeży i nie wiem....chodzi o to że ostatnio przestało mi wskazywać właściwie temp.płynu chłodnicy,,,wskazówka jest cały czas na zero ani nie pierdnie,,,dopiero jak potrzymam go na wysokich obrotach tak 3-4tyś, na luzie,, 3-5min to idzie strzałka kletko do góry ale nie przekroczy pierwszego pola i po chwili na normalnych obrotach stygnie i idzie zaś na zero(jak w zime nie dogrzany silnik)...wymieniłem czujnik temp na nowy,,termostat nowy ten do 88st,,,i nic,,,termostat pracuje normalnie,,,nawet jeżdżąc w korku w mieście nic nie pokazuje cały czas zero,w terenie też,,co to może być,,,bo układ chłodzi silnik normalnie,węże ciepłe tylko nie wiem kiedy silnik jest już ciepły np rano jadąc,,niby coś tam z masami trza porobić tylko co i które bo kabli do masy to mam pełno,,,jakieś od świateł koło akuma,,na aparacie zapł i tym pod...parę razy myłem silnik na myjni ale działało zawsze wszystko po myciu,,,chyba że ten czujnik robi w [cenzura],,ale jest nowy z sklepu ,,,czy jest jakiś pomysł co to .....????[/i]
|