witam wszystkich jestem nowy to proszę o wyrozumiałość
pół roku temu nabyłem grand vitare z roku 2000 TD diesel no i do tej pory nic sie nie działo( wymieniłem klocki tylko). ALe że jak byłem na warsztacie to mi powiedzieli:
- niedługo powinienem zrobić wymianę rozrządu ( ostatnia wymiana 55 tys km temu- to chyba juz czas?) i na warsztacie powiedzieli mi że tylko w autoryzowanym serwisie mogę to zrobić bo oni nie mają sprzętu do naciągania paska i że jak zrobią to będzie lipa ... czy to prawda że muszę jechać na autoryzowaną stację ?
- nie działa tylny spryskiwacz do szyby (ale wycieraczka działa).... powiedzieli na warsztacie że siadło coś w układzie kierownicy( czy jakoś tak) i to spory wydatek powyżej 1000 pln
- TURBINA powiedzieli że niedługo się rozsypie i powinnienem jechac na regeneracje....nie wiem skąd taki wniosek. Z tego co czytam to nie ma objawów tzn nie kopci nie bierze oleju ma przyspieszenie
- KLIMA - w tamtym roku jakoś działała w lato pamietam ... po włączeniu AC nic sie nie dzieje ( nie używałem od kilku miesięcy) tzn. nawiew ledwo ledwo leci i w sumie tak samo jak bez AC... jak i gdzie sprawadzić co sie dzieje ?
mieszkam w Warszawie może jakies namiary na jakis dobre warsztaty itp
dzięki