Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 04-07-2025, 17:51

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

racyej to nie kwestia opon bylo fuzo tych zgloszen w usa ale nie znalazlem rozwiazania

Tytuł:

Witam trafilem do szefa serwisu suzuki w jednym miescie. Rozmawialem
Z nim i powiedzial ze nie bylo takiej akcji wymiany w usa w 5 min zdjagnozowal przyczyne wibracji mianowicie luz na tylnim kole na lozysku jeszcze tego nie naprawilem bo mam sie umowic po niedzieli wiec jak tylko naprawie dam znac czy przestalo wibrowac i buczec. Najgorsze jest to ze jak lozysko bedzie sciachane to kosTuje duzo pieniedzy cos kolo 1000zl:( tak powiedzial. Wiec jak ktos ma taki problem moze to spraqdzic na poczatku

Tytuł:

Witam
przyczyna wibracji przy predkosci 85 do 105 rozwiazana mianowicie krzywy wal napedu ktory dochodzi do tylniego mostu!!teraz jest cisza i spokoj!!
jesli ktos w okolicy lublina ma taki problem polecam firme TAD CAR w bogucinie zrobili wal od nowa i samochod jezdzi jak nowy!!

Tytuł:

WItam,

Mozesz napisac ile kosztuje naprawa czegos takiego?
Jest to wada fabryczba czy wynik np. wypadku?
Czy jazda z tym jest niebezpieczna czy jest to tylko kwestia buczenia?

Dzieki za wszelkie wskazowki bo tez mam ten problem.

Pozdrawiam

Tytuł:

Witam jeśli masz samo buczenie bez wibrowania to nie jest wal tylko prawdopodobnie łożysko!!!tak mi powiedział szef serwisu suzuki z którym szukaliśmy przyczyny wibrowania u mnie!!buczenie u mnie było spowodowane wibrowaniem gdyż cały samochód skakał jak można to powiedzieć:)łożysko możesz sprawdzić sposobem domowym mianowicie zobacz czy nie ma luzy na kolach tj złap za kolo jak będziesz stal na prostej drodze i zacznij nim ruszać jak poczujesz luz to znaczy ze jest walnięte łożysko i do wymiany koszt około 1000zl wiec nie mały także możesz zobaczyć czy przy prędkości gdzie zaczyna buczeć skręć dosyć ostro najlepiej na jakimś luku i zobacz czy nie zaniknie!!

ps. czy buczenie jest jednostajne??

jeśli chodzi o wał to tez nie jest mały koszt
wymontowanie walu około 63zl
sprawdzenie i wyważenie walu 183 bodajże (jeśli da się wyważyć to to zrobią na 100% u mnie się nie dało bo był krzywy w 3 miejscach od uderzenia
wiec u mnie wymiana walu w serwisie do modelu usa 2006-okolo 1600zl w lublinie
u nich cena 700zl w tym wymiana rury walu na nowa przyspawanie malowanie wyważanie i wsadzenie-jestem bardzo zadowolony nic nie buczy nie wibruje

Tytuł:

pemps pisze:
WItam,

1) Jest to wada fabryczba czy wynik np. wypadku?
2) Czy jazda z tym jest niebezpieczna czy jest to tylko kwestia buczenia?

Pozdrawiam

1) czy to wada fabryczna raczej nie!

2) jesli chodzi o bezpieczeństwo jest ok nic się nie stanie jeśli chodzi o żywotność to już gorzej jeśli masz wibracje jak najszybciej to napraw bo rozwalisz most!!lub inne części dość drogie!!jeśli masz buczenie samo to na 80%jestem pewny ze to łożysko wiec tez je musisz wymienić nie jestem mechanikiem tak mnie się wydaje

Tytuł:

Witam,
Dzieki za odpowiedz,

U mnie jest same buczenie, ktore potem znika. Nie ma nic poza tym.
Sprobuje z tym lozyskiem,

A co do wymiany lozyska: te jest to tylko w jednym kole? czy obu?
I czy serwis to tylko robi czy inny mechanior tez?

Pozdrawiam

Tytuł:

mechanior raczej tez tylko nie wiem czy kupisz w sklepie czy tylko w serwisie z tego co wiem to podobno posuje lozysko od europejczyka!!wiec chyba nie bedzie problem!!ale to musisz podjechac do serwisu i poprosic aby powiedzieli jaki zaminnik bedzie pasowac oni maja taki program!!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00