Witam, potrzebuje pomocy przy montażu świateł dziennych. Tym samym poprzez dokladne odpowiedzi stworzymy instrukcję.
Posiadam autko po lifcie z "systemem skandynawskim".
Zakupiłem światła Philips daylihgt 4 (2x 4 led)
Zacznijmy od montażu świateł: umiejscowienie, ja preferuje w plastiku oprawy halogena:

Lampy o wym 123x24 zmieszczą się w poziomy pasek ułożony najniżej.
Tu pierwsza prośba : instrukcja demontażu owej obudowy halogena (by nie ostawić śladów wkrętaka

) ? Występują tam tylko zatrzaski? od zewnątrz nie ma za co złapać , może wypchnąć od wewnątrz komory silnika??
Po montażu czas na podłączenie :
kupione światła mają centralkę która włącza światła po odpaleniu a po uruchomieniu świateł pozycyjnych wyłącza je. Dzięki takiemu podłaczeniu:
W naszym aucie znajduje się system uruchamiający światła mijania:
I tutaj pytanie (może ktoś już ktoś to podłączał ) czy wywalić oryginalny moduł by wyłączyć automatyczne włączanie się świateł. Podłączyć nowe światła tak jak na załączonej instrukcji
czy opcja druga wyrzucić automatyczny system dołączony do lamp i znaleźć przewód, wychodzący z oryginalnego systemu załączającego światła po odpaleniu silnika. Następnie tam podłączyć się z nowymi lampami . W drugim przypadku to oryginalny moduł sterowałby dziennymi światłami, lecz nie wiem czy wyłączą się one po włączeniu świateł mijania (przepisy).
W późniejszym czasie myślę także by w celu całkowitej automatyzacji dołączyć do układu czujnik zmierzchu, który automatycznie włączałby światła mijania (czujnik ok 50zł od używanego autka).
czekam na propozycje co do metody podłączenia, autko jest na gwarancji więc muszę wpinać się w taki sposób do elektryki pojazdu by w każdym momencie można było wrócić do poprzedniego stanu.