Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 06-07-2025, 12:18

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 69 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Kasik sprawa jasna ja pomieszałem nazwy ulic ten salon o którym pisałem że jest po prawej przy wylocie z Wrocławia na Powstańców to okazuje się być tym o którym pisałaś że jest na ul. Przyjaźni sprawa jasna jak pomrocznośc która mnie opanowała na moment. Dzięki za info teraz mam jasność przepraszam że Cię wymęczyłem tymi postami ale okazało się ze jestes aktywnym forumowiczem. Nie ma tego złego................. :lol:
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

pitpaw pisze:
Kasik sprawa jasna ja pomieszałem nazwy ulic ten salon o którym pisałem że jest po prawej przy wylocie z Wrocławia na Powstańców to okazuje się być tym o którym pisałaś że jest na ul. Przyjaźni sprawa jasna jak pomrocznośc która mnie opanowała na moment. Dzięki za info teraz mam jasność przepraszam że Cię wymęczyłem tymi postami ale okazało się ze jestes aktywnym forumowiczem. Nie ma tego złego................. :lol:
Pozdrawiam

nie ma sprawy pitpaw :)
w koncu nie musisz znac Wroclawia z taka dokladnoscia ;)
Najwazniejsze, ze sie dogadalismy :D
pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik pisze:
No wlasnie jutro ide zamowic swoje swifciatko :D
Sorki za tą nazwe ale tak jakos mi pasuje do tego autka :skromny:

Hehe, a ja myślałem, że tylko moja żona tak nazywa swojego Swifta. :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mekintosh pisze:
Kasik pisze:
No wlasnie jutro ide zamowic swoje swifciatko :D
Sorki za tą nazwe ale tak jakos mi pasuje do tego autka :skromny:

Hehe, a ja myślałem, że tylko moja żona tak nazywa swojego Swifta. :)

heh.... :skromny:

A dzisiaj juz zamowilam swojego :D
najpozniej w kwietniu bede smigac :D :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratulacje, i czekamy z niecierpliwością na sesje zdjęciową oraz wrażenia z jazdy :wino: :skoczek:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik - cierpliwości życzę :D
Ja bym tyle czasu nie wytrzymał. :lol: ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mekintosh pisze:
Kasik - cierpliwości życzę :D
Ja bym tyle czasu nie wytrzymał. :lol: ;)

dzieki :)
Nie mam wyjscia, musze wytrzymac.
Z drugiej strony ciesze sie, ze swifcik bedzie na wiosne, bo od wczoraj mamy Wroclaw zasypany sniegiem i nie chcialabym w taka pogode jezdzic swifciatkiem :?
Poza tym do wiosny wyremontuja pare drog to bedzie sie jeszcze lepiej jezdzilo :P

pozdrowka

Tytuł:
kasik tylko spokój ja swoją GV zamówiłem dokładnie 1 lutego 2006 a odbiór miałem 11 maja 2006 przez trzy miesiące nikt nic nie wiedział co się z autem dzieje od poczatku kwietnia na moje pytanie kiedy bedzie słyszałem odpowiedź że lada chwila już za pare dni a auta jak nie było tak niebyło :placze:

Dlatego radzę dużo cierpliwości na wiosnę będziesz śmigać swoją SUZI i to jest najważniejsze.
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

pitpaw: bo część wózków sprowadzali bezpośrednio z Japoni - używając do tego drogi morskiej ... stąd takie terminy :)
ale na pocieszenie dodam, że teraz Swifty z Węgier podobnie długo jadą mimo, że lądem ^^
Ostatnie byłem w salonie tam gdzie kupowałem swojego Swifta i patrze nic nie mają - wysprzedali wszystkie zapasy - zapytałem ile dziś bym czekał na nówkę 1.3 GLX - najwcześniej koniec marca ;)

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
A jednocześnie wielu dealerów ma do natychmiastowego odbioru Swifty, Ignisy, Jimny. Wystarczy przejrzeć otomoto czy allegro.
Tylko, jak zwykle, nie w tym kolorze czy wyposażeniu ;-)))

Tytuł:
Awatar użytkownika

pitpaw pisze:
kasik tylko spokój ja swoją GV zamówiłem dokładnie 1 lutego 2006 a odbiór miałem 11 maja 2006 przez trzy miesiące nikt nic nie wiedział co się z autem dzieje od poczatku kwietnia na moje pytanie kiedy bedzie słyszałem odpowiedź że lada chwila już za pare dni a auta jak nie było tak niebyło :placze:

:szok: mam nadzieje, ze nie bede czekac do jesieni..... :(

HUNT: co do sprowadzania droga morska to przypominaja mi sie wczorajsze wiadomosci, jak to u wybrzezy Angli woda wyniosla na brzeg z kontenerowca motocykle, czesci samochodowe a nawet luksusowe auta :szok: :szok: :szok:
No jakby tak moj swifcik wyladowal w wodzie to :zly: ;)

ehhh... byle do wiosny i albo Suzuki albo Nic!!! ;) 8)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj stal miesiac na cle w Gdyni i nie mial kto go przywiezdz do Krakowa bo w firmie przewozowej mieli urlopy :zly:
Ale to byly wakacje...
W kazdym razie trzeba dzwonic do ASO i meczyc kiedy bedzie autko :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

My natomiast czekaliśmy tylko 2 dni. :D Moja żona jak go zobaczyła to chciała go jak najszybciej i dlatego wzięliśmy Swiftcika z "wystawy". :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do oczekiwania na samochód mam pewną radę.
Należy przekonać sprzedawcę żeby zamiast zaliczki wpisał do umowy
zadatek. Efekt jest taki, że jeżeli auta nie ma na czas to przynajmniej
zaliczka jest zwracana w dwójnasób (na otarcie łez).
Druga uwaga dotyczy kredytu.
Po wstępnej rezygnacji z usług Santandera prowizja szybciutko
spadła z 5 do 1,5%.
Upierdliwość kluczem do sukcesu :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki za wszystkie rady :)
jeszcze w tym tygodniu bede w salonie i dowiem sie dokładnie jak to jest z tym czekaniem
wiem, ze w naszym kraju trzeba na wszystko uwazac, zeby nie zostać oszukanym ale mam nadzieje, ze Salon w ktorym kupuje samochód okaże sie godnym polecenia :)

Tytuł:
Witam wszystkich,

Jestem nową forumowiczką, a juz wkrótce posiadaczką nowiuśkiej Suzi.
W połowie marca (jak informuje salon) przypłynie moja nowa Suzi Swift GLX 1.3 5D - kolor grafit... :lol:

Salon, w którym zamówiłam mieści się na ul.Jagiellońskiej w W-wie (za rondem Starzyńskiego).

Pytanie moje do Was: :?:
Czy ktoś z Was miał kontakt z tym salonem, jeśli tak, to czy na coś powinnam zwrócić szczególną uwagę przy odbiorze, lub ustalaniu szczegółów transakcji?

Drugie pytanie dotyczy dodatkowego wyposazenia.
Podpisałam wstępną umowę, na podstawie której zapłaciłam zadatek, ale niestety nie ustaliłam czy dołozą mi np.gumowe dywaniki, czy alarm lub coś jeszcze(czytałam na forum, ze niektórzy z forumowiczów wynegocjowali te dodatkowe wyposazenie)
Zanim się ponownie wybiorę do salonu aby ustalić szczegóły, chciałabym wiedzieć, czy nie jest juz za późno, albo, czy to powinno się ustalić przed podpisaniem tej wstępnej umowy.
Czy to, co mozna wynegocjować zalezy od tego jaki się wybrało model. GLX pod tym względem jest dobrze wyposazony...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałem kontakt z tym salonem, ale bardzo krótki, gdyż pan uprzejmie oświadczył nam, że żadnych rabatów czy gratisów nie przewiduje. :? Po takim postawienu przez niego sprawy szybkim krokiem opuściliśmy Jagielońską i udaliśmy się gdzie indziej, gdzie dostaliśmy na wstępie rabat 1000 zł i troche gratisów.
Mam nadzieję, że zmienił się u nich już sposób podejścia do klienta i Tobie pójdzie lepiej.
Myslę, że mimo tego, że już zamówiłaś samochód to jeszcze nie jest za późno, jesli nie na rabat to chociaż na parę gratisów, także jedź i ciśnij. :D Powodzenia
Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Liana
Potwierdzam - ci na Jagiellońskiej nie zaproponowali prawie nic - najwięcej dał Auto-Test w Markach. Na Jagiellońskiej jest firmowy salon SMP - tam tylko wydają samochody (nowe auta są przygotowywane w MaWro) - nawet gadżetów i dodatków (gałka, dywaniki etc nie można na jagiellońskiej już kupić).

Tytuł:
No cóz, trzeba będzie trochę powojować i spróbować coś wyciągnąć... jakby co to będę informować Was o postępie w sprawie...

Ja się zdecydowałam na Jagiellońską, bo zaproponowali najszybszy termin odbioru - wiadomo - do nich najpierw jest dostawa aut, a dopiero oni przekazują dalej do innych salonów, pozatym był tam ten kolor, jaki chciałam... (graficik)

:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Liana
to próbuj, ale PRZED ODBIOREM a napewno PRZED ZAPŁACENIEM :D
potem to już :sciana:

a co do tego że oni dostają najpierw to też nie do końca prawda bo jedzie jeden transport z Gdyni od razu do wszystkich ASO w danym mieście (tak było z Lianą) i jak handlowiec w ASO ma układy to może coś przyśpieszyć lub wiedzieć dokładnie jakie są szanse na dany model i kolor i kiedy on będzie. No chyba że SMP walczy ze swoimi dealerami (co się często zdarza w innych branżach w tym cudownym kraju) i ono ma w swoim salonie więcej, szybciej, lepiej niż normalne ASO

Tytuł:
Awatar użytkownika

Generalnie w Wawie salony rozpaskudzone są.
Może nie miałem szczęścia, ale obdzwoniłem kilka
i jedyne co w swojej łaskawości salon miał ochotę
dorzucić to alarm ...
W związku z powyższym jadę po odbiór do Radomia
gdzie dostałem alarm dywaniki halogeny oraz za dopłatą
1600 alufelgi i zimówki.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Alarm w cenie???
Jak to zrobiłeś, mi proponują dywaniki :zly:

Tytuł:
O Matko i córko, to nieźle się urządziłam z tym wyborem salonu....

Wiecie co, żałuję że wcześniej tu nie trafiłam na forum, bo bym zrobiła jak VanDerAshen, a ja tymczasem założyłam sobie z góry że wszystkie salony mają takie same oferty.....
A tu się dowiaduję, że niekoniecznie....

Cóż.... wybiorę się do nich i zobaczymy, jakby co to mam się cieszyć chociaż z dywaników.... :placze:

Ale dzięki za cenne uwagi....

Tytuł:
Ja przed podpisaniem umowy wstępnej na zakup swojej GV zbierałem oferty ASO z Krakowa , Wrocławia , Sopotu , Wejcherowa i Baranowa pod Poznaniem kazda z nich była inna wybrałem tą która najbardziej mi pasowała.
pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

pitpaw pisze:
zbierałem oferty ASO z Krakowa , Wrocławia , Sopotu , Wejcherowa i Baranowa pod Poznaniem

Niezły rozrzut Pitpaw :szok:
Dobrze, że w Japoni nie sprawdzałeś. :D ;) ;)
pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 69 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00