PANOWIE ODEBRALEM! Jest sliczny! Duzo nie pojezdzilem bo mam letnie oponki i nie chcialem kusic losu. Stoii juz w garazu. Jest niesamowite stalem 30min w garazu i sie na nie patrzylem!
Mam oczywiscie kilka dlaszych pytan:
Czytalem ksiazke i znalazlem tam podzial na klasy 1 i 2 silnikow o zaplonie iskrowym: 1 to silnik o zaplonie iskrowym z czujnikiem tlenu i 2 to silnik o zaplonie iskrowym bez czujnika tlenu. Moje pytanie czym one sie roznia i jak sprawdzic ktora wersje posiadam. Kolejna rzecz to pytanie o swiece sa irydowe czy niklowe ? ?
Ogromnie mnie zaskoczyla cichutka praca silnika wrecz nie slyszalna (co po dieslu jest sporym szokiem) na plus. Zdziwila mnie praca sprzegala sprzeglo chodzi tak lekko ze az trudno je wyczuc wstyd sie przyznac ale raz samochod mi zgasl (jest to szok dla osoby przyzwyczajonej do sprzegla ktore pracuje na lince a tak mialem w clio).
Zastanawia mnie syczenie ze zbiornika po odkreceniu korka ale to chyba dziala podcisnienie. A wogole jak zatankowalem to 44l

takze w salonie zalewaja kolo 1l

tlumaczac to przepisami bezpieczenstwa p poz.
Sprawdzilem ze poziom plynu chlodzacego mam po srodku miedzy min i max czy u Was tez tak jest ? ?
Akumulator mam Warty 36 albo 33Ah (nie pamietam) jak dla mnie troszke malo czy wy tez macie takie aku ? ?
Jak autko bylo zimne obroty byly kolo 1000 pozniej jak silnik sie nagrzal rowniutko 850 ale zdarzalo sie ze czasami weszlo na 900 mysle ze przy takich mrozach to normalne ? ?
Oponki letnie goodyerki

. Na liczniku bylo 7km. Nie za bardzo rozumiem takze czemu suzuki poleca olej 5W 30 a nie 5W 40 przeciez w Polsce lato jest dosc cieple ale moze to jakies moje przyzwyczajenia z diesla.
Ubezpieczylem w Alianz koszt 1600zl.