Dzisiaj zostawiłem Suzi w serwisie na przegląd przy 30kkm. Ale zgłosiłem pierwszą awarię samochodu. Otóż oznaki są następujące: wibracje kierownicy przy prędkości powyżej 80/h, wibracje półki bagażnika, zarzucanie tyłu wręcz odrywanie się od drogi przy mocniejszym wejściu w zakręt, oraz bujanie tyłu jakby był zawieszony na samych sprężynach. Osobiście stawiam na amory, ale wolę niech mi to serwis potwierdzi. W każdym razie amory zachowują się jak gazowe: nic nie stuka, nic nie puka, tył bardzo ładnie się buja jak łajba na morzu. ...cofam co pisałem wcześniej o zamontowaniu amorów gazowych w Ignisce. Mam nadzieję, że dotrzymają słowa mówiąc, że wymienią je gwarancyjnie (jeśli są zużyte).
Jutro dopiszę jak poszło na przeglądzie.
Dokładna analiza w serwisie wykazała, że to ...nie amory. Ciekawe jest, że wpadli na pomysł aby założyć moją oponę na ich nową felgę i sprawdzić wyważenie. Okazało się, że moja opona na mojej feldze "nie stroi" co jest wynikiem uszkodzenia felgi lub nawet felg. ...ach te Siedleckie drogi. Reszta w dziale "przegląd po 30kkm".
|