Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 12:44

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 460 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1319 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Felgi - zly rozmiar :P
To jest wlasnie nie czytanie calego watku ( wiem, wiem 80% to spam, ale da sie znalesc to co nas interesuje :) )

Mianowicie ( seryjne felgi ) :

Szerokość i wielkość: 6Jx16"
Rozstaw śrub: 5x110
Off set (ET) 50

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ptasiek pisze:
dzis mi zadzwonil sprzedawca ze niestety nie jest w stanie mi zalatwic alusow i zimowek bo nie maja ... a ja chcialem miec to na 16" bo letnie tez na 16... macie jakies propozycje ? jakies sklepy internetowe gdzie moglbym znalesc komplet ?

Ja zakupiłem:
felgi stalowe 16" (oryginalne z SX4) - cena 150 zł / sztuka - pytaj w salonach;
opony - Pirelli Wintersport 210 195/50/16 - 485 zł /szt Najtaniej na www.baloon.pl

Tytuł:

If somebody is searching for 17" wheels for his Swift Sport, I have the original set for sale

http://www.suzukiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2450

Tytuł:

!!!theres a new price for my 17" Suzuki Swift Sport Wheels set!!!

Tytuł:

no panowie .. auto schowane w tajnym garazu ... przed zona oczywiscie. ale powiem tylko jedno ... fajny gokardzik ... teraz jak zona jeszcze spi a ja musze do "pracy" isc... ide do garazu i godzinka lub dwie na jade tym autkiem. musze powiedziec jestem narazie pod wrazeniem. na codzien navara a i czasem allroadem mi sie zdaza ale powiem szczerze ... ten maly gokard daje rade. czekam tylko na przekroczenie magicznego 1000 km i wtedy wkrecimy sie na wyzsze obroty. pozdrawiam.

ps. sprawa opona zalatwiona w salonie za 2000 komplet alu plus opony

Tytuł:

witam

z moją narzeczoną czekamy na odbiór Swifta Sport w warszawskim salonie Japan Motors. Na autko zdecydowaliśmy się, ponieważ....w tej cenie nie ma dla niego konkurencji wśród nowych lub prawie nowych małych miejskich autek. Samochód będzie używany jako drugie auto w domu (obok BMW E34).
Wersja sport była jedyną, którą braliśmy pod uwagę przy zakupie.

Dotychczas nie miałem żadnej styczności z tym samochodem (poza oględzinami w salonie rzecz jasna), a moje motoryzacyjne zainteresowania były skierowane ku marce BMW (jestem członkiem BMW AutoKlub Polska). Ale mam nadzieję że zwinny Swifcik spisze się jako autko miejskie i dzielnie będzie nam służył. Mam kilka pytań odnośnie serwisu, ale najpierw poszukam na forum co by niepotrzebnie tematów nie powielać :D

Tytuł:

Auto odebrane 8)

Po pierwszych 100 km mogę powiedzieć tylko tyle, że autko jest super, chociaż na pewno nie każdemu przypadnie do gustu.

Twarde, głośne, bezkompromisowe, ale genialnie prowadzące się, ze świetnymi fotelami, z wieloma ciekawymi patentami. Silnik mile zaskakuje, super skrzynia biegów, chociaż zgodzę się że brakuje 6. biegu. Nie z myślą o trasach kupiłem jednak to auto więc mi to zupełnie nie przeszkadza.

Spalanie średnie ze 100 km po Warszawie 7,8 l.

Póki co nie żałuję, że zdecydowałem się na wersję sport, teraz już nie chcę innego :lol:

Mam nadzieję, że pierwsze pozytywne wrażenie znajdzie potwierdzenie w przyszłej eksploatacji.

Tytuł:
Awatar użytkownika

gratuluje!!
Na pewno bedziesz zadowolony ze Swifciaka - to super autko.
Ja tez uzytkuje od nie dawna i na nic nie narzekam. Uwielbiam ten samochodzik i jak kupowac Swifta to tylko Sporta!!!!
pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik pisze:
gratuluje!!
Ja tez uzytkuje od nie dawna i na nic nie narzekam. Uwielbiam ten samochodzik i jak kupowac Swifta to tylko Sporta!!!!
pozdrawiam

prosze tylko bez dyskryminacji innych wersji :P
Sam mam na zlosniku takie odczucie ze stary Swift to albo GTI, albo nic :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hellsin pisze:
Kasik pisze:
gratuluje!!
pozdrawiam

prosze tylko bez dyskryminacji innych wersji :P
Sam mam na zlosniku takie odczucie ze stary Swift to albo GTI, albo nic :P

nie dyskryminuje ale i tak uwazam, ze Sport jest najfajniejszy wsrod Swiftow :P

Tytuł:

Ja jeżdżę SSS od roku i nie chcę żadnego innego :)
Przesiadłem się z E-klasy i od razu mentalnie odmłodniałem o kilka lat ;)
Zanim kupiłem wszyscy dookoła krytykowali , że damski,za mały i co z wyjazdami na wakacje.Prawda jest taka , że w tych czasach na wakacje to się lata ,a 95% przebiegów naszych samochodów robimy w mieście.A tutaj Swift swoją zwinnością i poręcznością kasuje większość aut.

Tytuł:
Awatar użytkownika

szwajcar pisze:
,
Zanim kupiłem wszyscy dookoła krytykowali , że damski,za mały i co z wyjazdami na wakacje.Prawda jest taka , że w tych czasach na wakacje to się lata ,a 95% przebiegów naszych samochodów robimy w mieście.A tutaj Swift swoją zwinnością i poręcznością kasuje większość aut.

zdadzam sie w pelni z kolega!
Dodam tylko, ze Swift to nie jest rodzinny samochod, ani kombi wiec wszelkie krytyki pod jego adresem w stylu, ze brak miejsca na walizki, ze brak drzwi z tylu, ze ma twarde zawieszenie itp sa bez sensu, bo ten samochod ma calkowicie inne przeznaczenie.
Jesli ktos szuka rodzinego, wygodnego samochodu to nie w tym kierunku trzeba patrzec ;)

Tytuł:
Kasik pisze:
szwajcar pisze:
,
Prawda jest taka , że w tych czasach na wakacje to się lata ,a 95% przebiegów naszych samochodów robimy w mieście.

Ja robie 95% ale na trasie, a jednak kupiłbym Sporta. Czekam na GTI :]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik pisze:
zdadzam sie w pelni z kolega!
Dodam tylko, ze Swift to nie jest rodzinny samochod, ani kombi wiec wszelkie krytyki pod jego adresem w stylu, ze brak miejsca na walizki, ze brak drzwi z tylu, ze ma twarde zawieszenie itp sa bez sensu, bo ten samochod ma calkowicie inne przeznaczenie.
Jesli ktos szuka rodzinego, wygodnego samochodu to nie w tym kierunku trzeba patrzec ;)

najbardziej mi rozsmieszylo kiedys jak czytalem test :
"Z przodu ilość miejsca wystarczająca, z tyłu na nogi nie powinno go zabraknąć, ale trzej pasażerowie z pewnością będą trącać się łokciami"

szkoda tylko ze samochod jest rejestrowany na 4 osobowy ... :lol:

link: http://www.motofakty.pl/artykul/suzuki_swift_sport.html

Co do miejsca na walizki - 2 osoby sie zmieszcza :]
Jak jechalem do Katowic na lotnisko co prawda jeden bagaz musial isc do srodka, ale zmiescil sie?
zmiescil :P

aro pisze:
Ja robie 95% ale na trasie, a jednak kupiłbym Sporta. Czekam na GTI :]

na razie nic nie widac, nic nie slychac ... jak by mial byc to na 99% z turbina :)
Sadze jednak ze Suzuki zapoprzestanie na Sporcie po lifcie i tyle ...

Tytuł:

Dla mnie tylnej kanapy w ogóle może nie być bo i tak nikogo nie będę tam woził :) Tak samo nie ma dla mnie znaczenia, że oparcia foteli po odchyleniu nie wracają do poprzedniego położenia. Do bagażnika kilka toreb z zakupami się zmieści i to wystarczy :D

To nie jest auto rodzinne i nie z tym zamiarem zostało kupione.

Pierwsze 500 km po mieście przejechane i wrażenia jak na razie rewelacyjne. Zastanawia mnie tylko jak będzie z trwałością zawieszenia po naszych drogach.

Aha...i mam pytanie bo nie znalazłem nigdzie informacji, a zapomniałem dopytać w salonie...czy w silniku 1.6 jest pasek czy łańcuch rozrządu :?:

Tytuł:
Awatar użytkownika

qba_m pisze:
Aha...i mam pytanie bo nie znalazłem nigdzie informacji, a zapomniałem dopytać w salonie...czy w silniku 1.6 jest pasek czy łańcuch rozrządu :?:

lancuch na 99%

Tytuł:

Hellsin pisze:
lancuch na 99%

na 100% - sprawdziłem w ASO.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy ktoś ma już rocznik 2008 i wie dokładnie o wszystkich zmianach o których tyle było plotek?

Tytuł:
Awatar użytkownika

W końcu MAM GO!!

Od wczoraj zrobiłem 260 km po mieście i cały czas twarz mi się cieszy kiedy mam okazję się przejechać. Tak samo miała moja 2 letnia córka jak dziś jechała z tyłu w foteliku.

Cichszy niż myślałem, dobrze wykonany i jak przyklejony do drogi. Dobre hamulce, super reaguje na gaz. Szkoda że jeszcze nie mogę jeździć tak wysoko jak ponoć najbardziej lubi.

Na 100% dużo fanu z jazdy.

Z minusów tylko kosmetyka - brak płynnej regulacji podświetlenia całej deski rzdzielczej, kiepskie papierowe głośniki (z tym mankamentem wkrótce zrobię porządek :) i radio strasznie długo czyta płyty z mp3 zanim zacznie grać. A i jeszcze jeden... moja żona też bardzo go polubiła więc chyba będziemy musieli grać w marynarza - kto jeździ :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

frizb pisze:
Z minusów tylko kosmetyka - brak płynnej regulacji podświetlenia całej deski rzdzielczej, kiepskie papierowe głośniki (z tym mankamentem wkrótce zrobię porządek :) i radio strasznie długo czyta płyty z mp3 zanim zacznie grać. A i jeszcze jeden... moja żona też bardzo go polubiła więc chyba będziemy musieli grać w marynarza - kto jeździ :)

Co do podswietlenia - przeciez masz przycisk do zegarow za dnia i na nocne wojaze :P
Co do glosnikow - sam lepiej nie kombinuj ... no chyba ze serwis Ci pozwolil :P

Tytuł:

Sporcik to super autko, chociaż muszę przyznać, że jazda nim w trasie jest dość uciążliwa ze względu na hałas. Przy 100 km/h ma ponad 3000 rpm, przy 140 km/h okolice 4500 rpm. Brak 6 biegu daje o sobie znać. Nie zmienia to faktu, że jeśli przeboleć hałas, autko w trasie daje radę. Wyprzedzanie nim to czysta przyjemność, wielu kierowców robi zdziwioną minę widząc na drodze tren pędzący czerwony pocisk :lol:
Za to w jeżdzie miejskiej nie ma się do czego przyczepić. Morda się nie przestaje śmiać w czasie jazdy sportem.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
A jak porównasz do E34? ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Avalanche pisze:
A jak porównasz do E34? ;)

E34 to inna historia, tu wyprzedzanie to zero redukcji praktycznie ( pojemnosc ).
Wypowiadam sie bo w rodzinie jest E34 525i.
Co prawda automat, ale daje rade :)

Tytuł:

Ciężko porównać Swifta do E34, to kompletnie różne auta. Moja E34 ma akurat tę wadę, że ma silnik 2.0 150 KM zdecydowanie za słaby do tego samochodu, więc sporcik przy niej to demon szybkości.
http://www.bmwautoklub.pl/forum/viewtopic.php?t=63

Niestety, jakość wykonania Swifta przy 18-letnim E34 jest delikatnie mówiąc słaba. Generalnie, dzisiejsze auta są robione z kiepskich materiałów (dotyczy to także nowych BMW). Jeśli chodzi o wyposażenie, to swift bije moje E34 na głowę (w BMW nie ma nawet klimy). Jeśli chodzi o przyjemność z jazdy, każdy z tych samochodów daje ją na swój sposób: Swift poprzez to, że jest szybki, zwinny, ma swój charakterek, idealnie sprawdza się w mieście. E34 za to jest idealne w trasy, mimo słabowitego silnika. Po 1000 km jednego dnia wysiada się z tego auta praktycznie bez zmęczenia. Wzorowa ergonomia wnętrza (znacznie lepsza niż w Suzi), dźwięk rzędowej szóstki (mistrzostwo świata) to atuty BMW.
E34 w stanie takim jak moje, bez gazu, będzie niedługo prawdziwym rodzynkiem, dlatego trzymam je i za nic nie oddam :lol:
W ciągu roku pewnie tylko dokupię do niej jakieś E39, E38 lub moje marzenie E32, koniecznie z silnikiem V8.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
qba_m, :uznanie:
To twoje BMW łamie sterotypy ;)
Piękny okaz.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 460 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1319 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00