Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 21:16

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Trochę się wyjaśniło. Mam w każdym zaworze do pompowania opon czujnik ciśnienia powietrza. Niestety jeden zawór przepuszcza powietrze. Podobno mozna wymienić samą uszczelkę ( oring ). W serwisie powiedzieli jak to zwykle bywa "trzeba zamówić kompletny zawór z czujnikiem za ok. 300 zł " !!! Czy ktoś może mi coś poradzić ?

Tytuł:

witam , mam pytanie z innej strony . jak jest z żarówkami w wer. USA, (oprócz H7 i 11), są takie same jak w wer. euro ??? i jeszcze jedno szukam intrukcji do radia ( ta wersja z dwoma potencjometrami po bokach)

Tytuł:

Instrukcje do radia mam ale w wersji papierowej. Sam radio wymieniłem na Kenwooda 1 Din. Odbiera o niebo lepiej i ma RDS.... Czy wiesz jak kasować alarm niskiego ciśnienia powietrza w oponach ???

Tytuł:

Niestety nie wiem jak to zrobić, nigdy mi sie to nie stało. Dziwne -dopompowywałem opony (czyli miałem mniej w niektórych ) i nic mi się nie zapalało wcześniej że mam mało ciśnienia. Może podjedź do elektryka (dobrego z komputerem ) niech ci wyzeruje komputer, może spróbuj odpiąć na chwilę akumulator, powinien sie wyzerować.
Co do tej instrukcji , mógłbyś mi zeskanować (jeśli oczywiście masz pod ręką skaner) ???. tylko dział o radio. Pozostała część chyba mocno się nie różni, bo mam instrukcję od wersji europejskiej.

Tytuł:

Zmniejsz cisnienie w jednej oponie i przejedź ze 2-3 kilometry, powinna sie zapalić kontrolka cisnienia ;) Co do instrukcji to zobacze, jak znajde troche czasu to pomyslę nad zeskanowaniem. Wyślij mi swojego maila na PW. Ze swojej strony doradzam jednak wymiane radia na europejskie mnie kosztował fajny Kenwood w promocji 457zł do tego ramka 50zł, kostka 13 zł i interfejs do sterowania z koła kierownicy 120zł. Głosniki tez trzeba wymienić, spodziewałem sie że fabryczne sa kiepskie ale nie sadziłem, ze aż tak, magnes wielkosci 5-złotówki, made in china.

Tytuł:

Witam!!! Z tym czujnikiem ciśnienia w kole to ja mam ułamaną końcówkę do pompowania, pierw zamieniłem felgi z zapasowego koła, zaświeciła mi sie kontrolka ciśnienia w oponach. Nie wiedziałem czemu. Pojechałem do servisu w szczecinie. Okazało sie ze czujnik w kole zapasowym jest nie aktywny i trzeba go przypisać do komputera.(cena nowego 500zł w szczecinie + 100 przypisanie) Okazało się że maja komputer ale potrzebny jest jeszcze interfejs do komunikacji z czujkami no i klapa. Musiałem przełożyć z powrotem felgę, ale mój koleś mądra głowa zobaczył że mam stalowe felgi i wywiercił mi po przeciwnej stronie otwór w feldze 11mm i tam wstawiłem normalny wętylek do pompowania. :) Polak potrafi :) Działa!!! A nawiązując do wypowiedz z wyżej to wpadłem na to ze może ktoś zamienił koło zapasowe na ktoreś z koł z osi. warto sprawdzić. Te czujniki wysyłają sygnał tylko wtedy gdy koło sie kręci co kilka minut. Kontrolka powinna sama zgasnąć jak czujnik wyśle sygnał. Nic nie trzeba robić, kasować, czy ingerować w komputer o ile czujniki są przypisane do kompa. Przypisać można tylko 4 szt. czyli zapas zawsze nie aktywny.

Pytanie kieruje do właścicieli SUZI GVII 2,7 wersja USA.
Problem jaki mnie dotknął to kontrolka poduszki powietrznej (czerwona)
która pali się cały czas.

Wygląda to tak:
Ze jak nie ma pasażera, choć jak jest to to samo. To samochód pokazuje ze pasy nie zapięte, czy zapnie się pasy czy nie to w centralnym punkcie deski rozdzielczej jest taki ekranik i pokazuje ze pasy nie zapięte.
Dzieje sie to tylko od strony pasażera.
Bo od kierowcy jest OK.
Choć kontrolka poduszki pali się w sposób ciągły.

Problem przez Serwis i warsztaty jest zdiagnozowany jako błąd maty siedzeniowej u po stronie pasażera.
Lecz żaden warsztat ani serwis w którym bylem w Warszawie nie potrafi tego naprawić.
SERWIS chce ściągać nowe siedzenie ze stanów co z naprawą i robocizną wyliczają na 4000PLN / (śmiech)

NA prosty rozum/ zastanawiam się nad napinaczami pasów, może to to?

Kontrolka zaczela swiecic sie bez powodu / znaczy nie mialem zadnego zderzenia itp.

Zastanawiam się nad wymianą fotela na własną ręke na jakiś uzywany?
Lecz nie wiem czy europejskie są takie same jak w USA?
Czy posiadają maty siedzeniowe?
czy maja taki sam rozstaw ?

Czy miał ktoś taki problem? lub potrafi mi pomóc???

U mnie jest podobnie, ale jak poruszam zapięciem pasów (czerwonym zwalniaczem pasów) to gaśnie, ale tylko jak ktoś siedzi. . Myślę że jest tam jakiś syf lub paproch i to jest powodem niełączenia. Może jeszcze miałeś coś rozlane na siedzenie i mata cały czas łączy. Dobry elektryk i niech połączy mate i zapięcie na krótko tak jak by ktoś cały czas siedział i miał zapięte pasy. Ja bym tak zrobił bo nie dał bym 4000zł za siedzenie. Nie wiem czy europejskie nie będzie pasowało, poszukaj i podjedź do gościa żeby przymierzyć.

Tytuł:

Niestety u mnie poruszanie zapięciem pasów nie pomaga

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00