Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 29-06-2025, 00:45

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość

Obrazek

wiecej tutaj :]

Awatar użytkownika

mokry pisze:

wiecej

5D Sport , kolor szary , oraz migacze w lusterku - szczerze , spodziewalem sie wiecej :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tutaj nieco więcej fotek:
http://zlosnik.pl/showthreaded.php?Cat= ... o=&fpart=1

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Te kierunki w lusterkach możne kupić w Japonii od kilku miesięcy ;)

A tutaj więcej zdjęć z liftingu:
http://www.autoweek.nl/forum/read.php?4,2925376

Zmiany pod maską :!:
W sprzedaży w Japonii jest już Swift z nowym silnikiem K13B o pojemności 1.2 (patrz: Splash) i bezstopniową skrzynią biegów CVT.
Zestawienie takie daje średnie spalanie w okolicach 4,9 l/100 km!

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.roadlook.pl/premiery/suzuki- ... wifta.html
http://www.origo.hu/auto/20070529suzuki.html

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
kierunkowskazy zostaną zintegrowane z lusterkami wstecznymi

:szok: to niezła holka :szok: . Nie dość, że lusterka wsteczne w liczbie mnogiej, to jeszcze w nich kierunkowskazy... Niźle będą w oczy biły przy jeździe w nocy :szok:

A może chodziło o lusterka boczne ? :P

pozdrawiam - jasiek

Tytuł:

ciekawe kiedy wejdze do sprzedazy...

Tytuł:
Awatar użytkownika

"W Europie odmłodzone Suzuki Swift pojawi się pod koniec br. roku." :D

Awatar użytkownika

Jak wiadomo nadchodzi facelifting swifta mk6 produkowanego od 2004 roku. Udało mi się znalezdz na stronie tajwanskiej test ze zdjeciami prawdopodobnie wersji na rok 2008. Jest to test wersji 1.5 GS. Poprzednie zdjecia swifta po faceliftingu byly tylko odmiany Style oraz Sport (wersje 3d/5d).
http://auto.msn.com.tw/onlinegallery/testdrive/onlinegallery_testpage.asp?testid=140
http://auto.msn.com.tw/onlinegallery/testdrive/onlinegallery_testpage.asp?testid=165 - moze ktos przetlumaczy ;)
Tu zdjecia sporta i style:
http://www.caradvice.com.au/719/suzuki-swift-sport/
http://www.motorionline.com/motori/2007/05/28/suzuki-swift-2008-lievi-modifiche-per-la-piccola-giapponese/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wreszcie dzisiaj wybrałem się do salonu, SUZUKI, aby ujeżdżać Swifta i SX4 i bardzo miły pan w salonie chciał mi od ręki sprzedać Swifta made in japan w wersji GLX, podobno to ich ostatnie cztery sztuki, dwa czarne, jeden miedziany i srebrny, gościu w salonie twierdził, że to ostatnie made In japan jakie będą, podobno wszystkie następne tylko z Węgier, a ten który mi chciał opchnąć to dosłownie taki jak na tych zdjęciach, inny zderzak, inne lampy z tyłu, półka w bagażniku, srebrne klamki w środku, skórzana kierownica i parę innych srebrnych rameczek, podobno ten facelifting był na razie tylko w japońskich a w Węgrach niestety nie był w stanie nic powiedzieć kiedy będzie i czy w ogóle będzie.

Tytuł:

ciekawe czy będzie to okazja do zwiększenia ceny bo może bym się skusił
dzisiaj byłem w japanmotors, oglądałem almere za 40tys z 2005, diesel, najbogatsza wersja której nawet nie sprzedawali w polsce i stojące obok swifty bardziej mi się podobały

Tytuł:
Awatar użytkownika

A widzieliście takiego ?
Obrazek
[fajne lampy ma]
no teraz sie udało zdjęcie wkleić :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na tych stronach wiecej zdjec:
http://www.suzuki.co.jp/dom4/lineup/swift/exterior/index.html
http://www.suzuki.co.jp/dom4/lineup/swift/interior/index.html
Na pierwszy rzut oka zmienione tylne lampy sa tylko i przedni zderzak.
We wnetrzu: nowe radio oraz elektryczne skladanie lusterek :)

Pojawil sie tez nowy katalog akcesoriów na rynek japoński:
http://www.suzuki-accessory.jp/new_swift/
Ciekawe ile z nich pojawi sie w europie

Tytuł:

guli pisze:
A widzieliście takiego ?

A widzieliśmy, ale takie lampy nawet u skośnokich występują tylko jako opcja i tylko w sporcie... szkoda, że tak to targetują.
Pozatym tutaj grafik brzydko je wkleił :))

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Oto konkurs, pod tytułem "znajdź różnicę" :D

przed liftingiem
Obrazek

po liftingu
Obrazek

przed liftingiem
Obrazek

po liftingu
Obrazek

Różnice są dość subtelne, więc jedyną nagrodą dla tych, co je znajdą, jest fakt, że są spostrzegawczy :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przed jest srebrne po rudoczerwone ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

światła przeciwmgielne,
kołpaki lub felgi,
boczna listwa ochronna,

a tak w ogóle, to ten srebrny, chyba jest nowszy :D :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dobra.

Przód w nowym ma zaokrąglony od dołu grill i zmienioną dolną część zderzaka.
Tył w nowym ma zmienione światła na takie lekko wystające poza obrys.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Zderzak tylny jest inny. Ale coś tu nie gra... :|

Ostatnio zmieniony 26-10-2007, 21:28 przez Avalanche, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

W zasadzie to wszystko w temacie zmian, generalnie zderzak z przodu i z tyłu jest inny :)
ergie pisze:
Tył w nowym ma zmienione światła na takie lekko wystające poza obrys.

Co do lamp tylnich to nigdzie nie wystają, mają identyczny kształt jak te z przed faceliftingu tylko są przeźroczyste i mają takie dwie kulki w środku na żarówce od kierunku i od wstecznego :)generalnie zmiany są na plus, co się nie często zdarza, czasami auta po faceliftingu wyglądają gorzej niż przed, SWIFT jest i tak bardzo ładnym autem, a te zmiany jeszcze bardziej dodają mu uroku, więc może dobrze ze są takie niewielkie :D

Gratuluje spostrzegawczości :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

guli pisze:
...generalnie zmiany są na plus, co się nie często zdarza, czasami auta po faceliftingu wyglądają gorzej niż przed...

Wiem, że nie jestem zbyt obiektywny bo mam wersję sprzed FL, jednak mi poprzednie zderzaki z ostrymi wcięciami bardziej podobają się niż te z zaokrąglonymi, które dali teraz. :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie na parkingu stoi srebrny liftingowiec, juz go widzialem z 10 razy conajmniej i dopiero dzis mnie olsnilo ze on sie jednak czyms od mojego rozni :). jezdzi jakas kierowniczka, niestety nie bylo mi dane poznac, parkuje tylko w czasie pracy, a wtedy mnie nie ma na parkingu. tak czy inaczej dostala zaproszenie, jesli czyta to pozdrawiam :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak pierwszy raz jeździłem SWIFTEM to była to wersja przed FL, i już wtedy bardzo mi przypadł do gustu, jak drugi raz odwiedziłem salon żeby się przekonać że na pewno mi się podoba to też się woziłem Węgrem przed FL, rozmawialiśmy o japońskich i gość mówił że jeszcze będą w sprzedaży ostatnie sztuki że są zamówione i że już do nich jadą ale dokładnie to wiedział tylko że będą to japońskie GLXy nie wiedział ile jakie kolory i na pewno nie wiedział że będą po FL, potem jak koleś z salonu zadzwonił i powiedział że przyszły cztery ostatnie to po piętnastu minutach namyślania szybko do niego oddzwoniłem i zaklepałem sobie tego oto miedzianego, na drugi dzień popędziłem do salonu z kasiorką żeby podpisać zamówienie na niego, w salonie stały dwa SWIFTY a nawet trzy bo sport też stał (mniam mniam) stał węgierski GS i japoński GLX i tak patrzę i mówię do gościa że on jest jakiś inny a gość że GS od GLX to się różnią (jak bym nie wiedział) a poza tym to węgierskie od japońskich też się zawsze różniły (to też akurat już wiedziałem z tego forum zresztą) ale on jeszcze jakiś inny, no i w tedy gościu rzucił tekst „a te co przyszły ostatnie z Japonii takie są, lampy z tyłu mają inne” i tyle, ciągnąłem go dalej za język i w końcu się wygadał że zderzak z przodu i z tyłu jest inny i półka w bagażniku jest. :sciana:

Tak to właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Japońca po FL i płakał z tego tytułu nie będę, bo najbardziej zależało mi na tym żeby był z Japonii a nie na tym żeby był po FL. :D

Teraz ja napiszę coś jako nieobiektywny posiadacz wersji po FL, :] zaznaczam, że jest to moje prywatne zdanie i nie wszyscy się muszą go podzielać :ganja:
Mekintosh pisze:
Wiem, że nie jestem zbyt obiektywny bo mam wersję sprzed FL, jednak mi poprzednie zderzaki z ostrymi wcięciami bardziej podobają się niż te z zaokrąglonymi, które dali teraz. :)

Grill jest rzeczywiście w wersji przed FL taki bardziej kanciasty i osobiście mi się też bardziej podoba i tu podzielam zdanie Mekintosh’a, A propos to zmiana jest taka niewielka, aż gościu musiał mi paluchem pokazać, bo jakoś nie mogłem tego dojrzeć :szok:

Obrazek

Ale już dolna cześć zderzaka wygląda jak dla mnie lepiej po FL wlot powietrza i miejsca na światła przeciwmgielne tworzą jedną linię mi się bardziej podoba :]

Obrazek

Tylni zderzak to powiem tak, jeden H..! tylko opakowanie inne :skoczek:

Obrazek
chili pisze:
ja jeszcze widzę nakładkę na wydech :)

Nakładka na wydech pochodzi z katalogu akcesoriów.

Natomiast lampy z tyłu to powiedzcie sami czy wam się nie podobają bardziej? Jak dla mnie są dużo ładniejsze :]

Obrazek

No i półka w bagażniku też fajna rzecz :) , chociaż ma minusy, dlatego że jest, siedzenia tylne nie składają się całe tylko oparcia tak, aby po złożeniu powstała płaska powierzchnia, ale z półką nie z podłogą bagażnika, jak dla mnie to minus, ale jakoś to przeżyję i tak bagażnik w SWIFCIE to dla mnie jedna z najsłabszych stron :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec wrzucę dwie foty wnętrza, ponieważ sam nie wiem czy czymś się różni, jak znajdziecie jakieś różnice to napiszcie?

Obrazek

Obrazek

Generalnie przed czy po i tak wygląda [cenzura] i kupiłbym bez znaczenia czy przed FL czy po :poklon:

A tak w ogóle to sport wygląda najlepiej, ale jak bym miał wydać tyle kasiury na auto to na pewno nie kupiłbym SWIFTA tyko np. SX4 :]

:pa:

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do samych swiateł chyba bardziej podobaja mi sie sprzed fl, cala reszta jest prawie nie do rozroznienia tym bardziej dla obcego ktory nie wie czego szukac, w sumie mogli bardziej zaszalec

co do podwojnej podlogi w bagazniku, generalnie zalowalem ze tego nie ma w sprzed fl, nawet mozna zamowic ta konstrukcje z katalogu, ale patrzac na twoje foty to oprocz porzadku w bagazniku bo luzne rzeczy wciepnie sie pod polke, to ona jeszcze dodatkowo ogranicza ten bagaznik(chodzi mi o te elementy pionowe jak masz duza torbe moze miec znaczenie) przy zlozonej polce masz juz minus kilka centymetrów z kazżdej strony bo widze ze ta konstrukcja w sumie troche zajmuja, drugie ze w bagazniku czesto jezdzi pies (na krotkich odcinkach w samym bagazniku - do 10 km, na dluzszych składam fotele) i powiedz mi jakie obciazenie wytrzymuje ta polka bo wyjdzie prawdopodobnie na to ze jak chcesz przewiezc 30 kilo czy wiecej to zaraz ja trzeba zlozyc bo nie jest przygotowana na obciazenie, znasz moze limit wagi dla niej???

wogole da sie to wyciagnac calkowicie, czyli nie tylko poleczke ale tez te pionowe elementy? to jest przykrecone czy jakies prowadnice tam sa czy jak?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kiere masz jeszcze troszke inna -bardziej podobna do sporta, a tak to w srodku typowy japonczyk -kurcze, ze do wegrow dawali plastikowe "chromy"...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00