temat wlasciwie nadaje sie na ogolny a nie na sx4 ale po kolei porownam to do swifta (spoko pozbylem sie mani suzuki, jestem juz obiektywny)
01. czasem sie zdarzy przy konsoli z nawiewami, dodatkowo prawa przednia szyba bedzie do poprawki troche halasuje jak jest otwarta w czasie jazdy (ale nie zawsze)
02. nie ma, dziwne to masz
03.nie skrzypi, chociaz Cobra mowi ze czasami (rzadko) cos uslyszy mnie sie nie zdarzylo
04,05,06,07 nie ma
08 dzwiek przy wpinaniu 2 jest inny niz przy pozostalych ale nie widze w tym nic zlego (przynajmniej u mnie)
09. nie jest najlepsze ale juz mi to nie przeszkadza
10. szybko sie zuzywa, jest dosyc delikatna
11.nie piszczaly, piszczaly, nie piszcza czasem chrobocza przy koncu hamowania ale tylko czasami (oryginalne klocki i tarcze, nie byly zmieniane)
nastepna czesc, ergonomia itd (w sumie w sifcie jest jak w SX4)
01. dostep do kasowania licznika przebiegu nie przeszkadza mi, co do licznika spalania jak ktos ma maly wzrost sieganie tam moze byc niewygodne, ja mam duzy wzrost i z kasowania tym przyciskiem korzystam czesto bo jak wiecie korzystam z auta od Cobry nie mam swojego, wiec liczniki czesto kasuje zeby sie rozliczac za paliwo i pomimo tego ze jest to daleko to sie przyzwyczailem wsiadam do auta odpalam i momentalnie kasuje wszystkie liczniki w sumie nie przeszkadza mi ich polozenie aczkolwiek daloby sie to inaczej rozstawic, a przy jezdzie to sie i tak nimi nie knipsluje wiec nie ma znaczenia, jak ktos chce kasowac albo zmieniac wskazania to lepiej robic to na swiatlach, zmiany natezenia nie mam (japonczyk), przyciski i brak podswietlenia nie przeszkadza mi, i tak wlasciwie nie korzystam z radia, lubie slyszec silnik on tez ma wysokie i niskie tony wiec mnie to wystarcza
02. zgadza sie malo schowkow, mysle ze w swifcie akceptowalne, ale w sx4 powinno byc ich wiecej z racji bycia malym suvem itd
03. w sx-ie moze przeszkadzac przynajmniej mialem takie odczucie siedzac w nim, jezdzic nie jezdzilem
04. na wiekszych dziurach czasem cos slychac, silnik nie wiem czy jest dobrze wytlumiony czy nie (jezdzilem maluchem wiec ciezko porownac

) na szczescie dzwiek japonskich 16 zaworowek jest jak dla mnie mily dla ucha, choc jadac dluzej w trasie moze byc glosno przy duzych speedach, no ale to z racji duzych obrotow
co do grande punto porownanie do sx-a uwazam za troche chybione, maly suv (klasy kompakt) to nie to samo co przerosniete (4 metrowe) auto miejskie, a z racji ze zanim padl ostateczny wybor na swifta to moge cos powiedziec o grande bo to ten sam segment, wtedy jak kaszmirek byl kupowany to moglem miec za jego cene grande 1.4 77 km z 2 poduszkami, bez radia, i bodajze elektryka szyb, co mam wzamian? 1.3 92konie, pelna elektryka, klima, 6 poduszek, wbudowane radio, dluzsza gwarancje, co stracilem? troche wiekszy bagaznik moim zdaniem nic wiecej
ogladajac grande nie podobalo mi sie pare rzeczy wykladzina bagaznika od spodniej strony wyglada jak szmata do podlog ktora mam na balkonie (wiem nie jest to wazne, drobiazg) schowek od pasazera odstawal wiecej niz w wszystkich swiftach w salonie razem wzietych, a ogladajac szpary montazowe chcialem sie spytac obslugi w salonie fiata gdzie jeszcze sa schowki na 5 złotówki ale powiedzmy to tez drobiazg, w koncu suzuki swiete tez nie sa
wiec kwestia czy wloskie auta sa shitem, punto 2 uwazam za udane, ale z racji ze motoryzacja to moje studia obecnie a juz nie dlugo praca, wiec lubie sledzic konkurencje polecam zajrzec na forum grande punto gdzie ludzie po 8 tysiacach maja juz np. 3 przekladnie kierownicza (nie bylo oficjalnej akcji serwisowej tylko ciche wymienianie), ciagle cos stuka w zawieszeniach, problemy z spasowaniem elementow, wielokrotne wymienianie tych samych podzespolow (przypadek jednostkowo chyba 3-4 razy uszczelka pod dekiel zaworow) a ludzie skarza sie ze auto wiecej stoi niz jezdzi i zastanawiaja sie po roku co teraz kupic
wiec generalnie ciesze sie ze w punto nie poszedlem aczkolwiek sa tez ludzie ktorzy sa z niego zadowoleni
teraz odpowiedz do Vejitti
przykladem niech bedzie dzwiek swifta 1.3 i fabki 1.4 ten 2 to porazka (mowimy o silnikach caly czas)
co do jakosci fiata mam ciagle watpliwosci, patrz wyzej
odpowiedz do Salatax
widze inny swiat, ogladalem lineę (nie wiem jak to odmienic

)
czym te auto jest ? kolejna thalią? w sumie tak tylko wieksza, za to ma napewno wicej prestizu niz dacia logan, co do ilosci miejsca auto ma 4,5 metra swift ma 3,6 wiez mi ze lepiej siedzi mi sie w swifcie (mam 191 cm i dosyc dlugie kopyta, nie mowiac o stopach) czemu? bo fiat ciagle idzie w swoj durny pomysl z konsola w ktora trzeba walic kolanem od czasu pandy, a jakis japonczyk wymyslil w swifcie ze w dolnej czesci konsola jest glebiej i nie zawadza o kolana
generalnie w linei bylem zaskoczony mala iloscia miejsca!!!, wiem brzmi to dziwnie bo wszyscy mowia ze jest duzo ale ja tego nie czulem, oprocz bagaznika oczywiscie i w sumie potwerdzam linea jest tania, duza ale automatycznei bedzie sie kojarzyc z jezdzeniem przez dziadkow na dzialke albo do kosciola, zreszta jak narazie na ulicach jej wlasciwie nie widac (nie liczac piatku gdzie widzialem 4 pelne lawety)
zeby nie bylo ze jestem anty fiat to podoba mi sie konsola w bravo szczegolnie w lepszych wersjach zalatuje takim carbonem i ma fajna fakture, zreszta ogolnie w srodku jest fajne, jest to juz wyzszy poziom niz swift i widac to, ale za to czytam ze ludzie twierdza ze jest niewiele wiecej miejsca niz w grande, ale cena jest w sumie git, auto ciekawe, kwestia awaryjnosci otwarta auto jest za mlode, w dodatku powstalo w rekordowym czasie
a jeszcze ogolnie co do ilosci miejsca w autach nie chce mi sie skanowac wiec tego nie zrobie ale sa takie obrazki z porowananiem ilosci miejsca w danej czesci auta powiem tylko ze roznica miedzy niecalym 3,7 metra a 4 metrowym clio to bodajze 10 mm w srodku(tylko nie pamietam czy u kierowcy czy pasazera) wiec nie zawsze wielkosc na zewnatrz sie liczy ale to co jest w srodku
ale tak wlasciwie to twoj post byl na temat jakosci a ja troche zeszlem z tematu, tych [cenzura] ktore sa denerwujace masz stosunkowo duzo w swoim sx-e nie wiem czy tak trafiles czy moze jestes bardziej wyczulony na te rzeczy, wiadomo jednemu cos bardziej przeszkadza drugiemu mniej wiec zycze ci zeby naprawiono co trzeba i zeby poziom twojego zadowolenia z auta wzrosl