Cześć,
Odgrzebuję najdłuższy i najświeższy temat związany z radiem, żeby nie zakladać kolejnego... Wielu kolegów już wymieniło swoje radia na chińczyki, więc mam nadzieję, że pomożecie, bo ja z deka zielony w temacie, a nie chcę wydawać kilku ładnych stów, żeby się przekonać, że to nie to, co potrzebuję.
W mojej bieda wersji mam to najprostsze radio z BT z dwoma pokrętłami po bokach.
Czy te stacje multimedialne dostępne na różnych portalach to takie tablety na androidzie z kablami z tyłu do podłączenia w samochodzie, czyli:
1. czy połączą się z hotspotem z mojego telefonu?
2. czy mają własny GPS do nawigacji?
3. czy będę mógł instalować aplikacje ze sklepu google i innych źródeł, np. Github?
4. czy działa sterowanie guzikami z kierownicy?
5. czy jeśli ktoś zadzwoni, będę mógł odebrać rozmowę 'przez' radio z wykorzystaniem mikrofonu w samochodzie? (BlueTooth)
Rozumiem, że sprzęt sprzętowi nierówny i tak- mam zamiar przeczytać opis produktu przez jego zamówieniem

ale chodzi mi o ogolną zasadę działania tych stacji multimedialnych. AHA, przeklikałem wszystkie linki z ofertami z tego i podobnych tematów, ale oczywiście wszystko już nieaktywne, więc jeśli ktoś ma jakieś aktualne propozycje (linki lub konkretne nazwy sprzętów) to ja chętnie...
Pozdrawiam.