Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 14-06-2025, 16:36

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość

Mohinder pisze:
A czy ktos poleci mi najtanszy hak na ktory mozna zalozyc uchwyt na rowery? Hak bedzie wykorzystany tylko w tym celu.

Sprecyzuj co masz na myśli "uchwyt na rowery", czy masz na myśli wieszak czy platformę?
Swego czasu szukałem właśnie wieszaka na 2 rowery na hak, coś typu Thule Xpress 970. Wszystko ładnie pięknie, mam hak BRINK, ale.... no właśnie w przypadku w/w modelu, wyczytałem (gdzieś) że główka haka musi wystawać minimum 4 cm za obrys auta. W naszym przypadku mamy koło, u mnie wychodziło na osłonie koła, wiec....
Z innych firm też nic nie zauważyłem żeby coś dopasować.
Tak na marginesie, jakąś tam platformę na rowery (polecaną przez sprzedającego :? ) przymierzałem pasowała bez problemu.

Awatar użytkownika

ja mam hak thule i platforme na rowery thule g5 - pasuje idealnie - pałąk platformy jest około 5cm od obudowy koła.
Na trasie widziałem GV które musiały mieć ściągniętą obudowę koła zapasowego by sie platforma zmieściła.

Jedyny minus haka Thule - to to że jest strasznie długi (choć dzięki temu mieści się bagażnik na rower).
Przez jego długość mam czasem wrażenie ze rowery na platformie zaraz odpadną tak się bujają na boki jadąc po dziurach.
W poprzednim aucie był 3razy krótszy hak i platforma była o wiele bardziej stabilna.

Suzuki: Grand Vitara II
Szczerze mówiąc to nie wiem czy platforma czy wieszak. Coś co się szybko w miarę montuje.

Mohinder pisze:
Szczerze mówiąc to nie wiem czy platforma czy wieszak. Coś co się szybko w miarę montuje.

Mi spodobał się wieszak Thule 958 Parkway, niestety pod haki "typu USA" :(

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00