Joozwa pisze:
Panowie
Podzielcie się jeszcze opinią jak jest z komfortem jazdy na felgach 17-tkach.
Te z wersji premium allgrip kompletnie mi się nie podobają i wstępnie ugadałem że wziąłbym zamiast nich 16-tki stalowe. Jedyne 17-tki które bym zaakceptował to takie jak z Vitarki ale mam obawy że na 17-tkach będzie mocniej tłukło niż na 16-tkach a w mojej okolicy drogi dawno nie widziały remontów.
Od kiedy założyłem zimowe koła 16/60 (Falken) jeździ się po mieście i zwyczajnych drogach znacznie przyjemniej. Ciszej (bij zabij, moim zdaniem Continentale są głośniejsze jeśli chodzi o szumy toczenia), mniej wstrząsów. Nie zauważyłem jakichś większych problemów z trzymaniem się w zakrętach, ale też jeżdżę zdecydowanie spokojnie. I auto wygląda teraz trochę bardziej "suvowato". Kiedy stoi w trawie czy błotku nie wygląda, jakby powietrze zeszło z opon
Koła 17 z oponami 50 to rzecz może i dobra na drogi szybkiego ruchu, autostrady. Dwie takie opony już straciłem po najechaniu na sprytnie przesłoniętą znakami wysepkę na remontowanej drodze) Swoją drogą, raz już podnosiłem ten temat, a i koledzy o tym wspominali. Ciekawe, czy założenie na felgi 17 opon o grubości 55 mogłoby trochę poprawić sytuację.