Odnośnie odbioru to powiem Wam ze zajęło mi to ponad 2h.
Ponieważ naczytałem się, że nawet nówka może być podmalowana, obdrapana, skorodowana (wydech) czy tez będąca dawcą części, to podszedłem do tego, tak jakbym kupował używanego.
Miałem taka listę, że praktycznie wszędzie wepchnąłem palucha. I co?
No zupełnie do niczego się nie mogłem przyczepić (tak jak się spodziewałem

).
Zatem pod względem wykonania auto jest porządnie zrobione.
Póki co niewiele przejechałem i moje wrażenia są następujące:
- silnik - jak się go pociśnie to auto jest żwawe. Trzeba zaprzyjaźnić się z biegiem nr 4. Co prawda ma to się nijak do tego czym jeździłem - 140KM w dizlu... (brrr ... już nigdy więcej turbin, egr-ów, podciśnień itp.)
- jazda - mega wygoda. Widok z fotela wprost reeeweeelaaacyjny

. Wreszcie nic Ci nie zasłania widoku. Teraz to ja zasłaniam innym

. Ponadto po przesiadce z auta premium nie odczuwam żadnej różnicy w prowadzeniu (pomimo tego, że auto jest wyższe to nadal na zakręcie do S8 z Prymasa jadę sobie pod 80 km/h i [cenzura] trzyma się asfaltu - miejscowi wiedzą o czym mówię).
Jest tu na forum wątek odnośnie skokowego działania układu kierowniczego. Powiem Wam, że ja nie mam takiego zjawiska u siebie. Auto leciutko skręca z centralnej pozycji.
- komfort - auto tak jak wszyscy mówią jest "plastikowe"(takie skośnookie fanaberie) . Sam przed zakupem miałem ten dylemat ale póki co już się do tego przyzwyczajam. System audio gra bardzo przyzwoicie. Ba, obsługuje nawet moją leciwą Xperie P. Trochę mi przeszkadza, że zamiast wskazania spalania chwilowego w postaci cyfr jest wskaźnik rodem z dużego Fiata.
To z grubsza tyle co na teraz mogę powiedzieć...