Witam
Zacznę pewnie jak większość ale... Jestem nowym forumowiczem a Jimnego 1,3 z '99r posiadam od roku. Przyszedł czas na niewielkie poprawki i naprawy więc gdzie zasięgnąć informacji jak nie na forum miłośników. Pierwszym problemem jest to iż wylał mi jedenamortyzator więc zakupiłem nowe KYB i chciałbym sam je wymienić. Czy ktoś juz sam to przerabialiśmy lub wie czy w warunkach " domowych" jest to możliwe, lub czy trzeba na coś zwrócić uwagę? Na pierwszy rzut oka to banalne dwie śruby i amortyzator w ręku ale ... doświadczony naprawami mojej pierwszej miłości Mini z 91r. wiem że może zawsze coś nie oczekiwanego się pojawić i zaskoczyć

może istnieje jakiś manual ?
Druga sprawa to już przeczytałem w temacie
viewtopic.php?t=10466&highlight=amortyzatory+jimny iż istnieje podświetlenie suwaków ogrzewania i nawiewów. Czy to prawda ? Mnie nie działa podświetlenie odkąd go mam i myślałemmże ten typ tak ma podobnie jak z kontrolką poziomu paliwa której brak.
Trzecia i jak na razie ostatnia sprawa to trzesące sie koła przednie. Wyważone koła były w profi warsztacie kilka razy , luzów na zawieszeniu brak a jednak przy 80km/h trzęsie kierownicą. Jkiś pomysł na to ?
Za. Każdą radę i pomoc bardzo dziękuję. Mam nadzieję ze będę częstym gościem tego forum.
Pozdrawiam
Łukasz