Vitara z rocznika 2005 model 2006. Aby dostać się do przycisków umieszczonych po lewej stronie kierownicy należy odkręcic plastik pod nogami kierowcy, ktory trzymają od dołu 4 śrubki. Plastik odchyla się dołem, w górnej cześci jest na trzech zatrzaskach - tu trzeba uważac żeby nic nie połamać. Po jedo zdemontowaniu mamy swobodny dostęp do wszystkich trzech przycisków. Są one zamontowane na wcisk, ze swego rodzaju "skrzydełkami" ktore blokują je w odpowiednim miejscu. Po ich wyjęciu na obudowie przycisków mamy brązowe okrągłe plasticzki o stednicy około 5mm - to sa własnie zaroweczki. Aby je wyjac nalezy srubokretem przekrecic je w ktorąś strone i ostroznie podwazajac wyjąć. Nie wiem dokładnie ale takich zaroweczek chyba nie da sie kupic wiec najprostszym wyjsciem wydaje sie przerobic je na czerwone diody LED. Najlepiej wykorzytac diody w obudowie typu CLEAR o stednicy 3mm. Po wyjeciu oryginalnej zaroweczki lokalizujemy miernikiem bieguny na właczniku. Do diody nalezy dolutowac rezystor - sprawdziłem że najlepiej pasuje warkosc 1k Ohm, wówczas podswietlenie jest bardzo zblizone do oryginału.
Składamy wszystko i gotowe