"Suzuki Swift 2007" 2010r
niebieska-1982 napisała:
"Procz zapalacej sie kontrolki A/C przy wlaczeniu klimy, niestety chlodzenia nie ma."
Tomash napisał:
"Przegląd klimy z uzupełnieniem czynnika kiedy był?"
No co za sprzęt teraz prudukują
3 lata auto i kiedy uzupełnienie czynnika....
a w tym czasie 15-letnie auta nie protestują i nie pytają o uzupełnienie czynnika
niebieska-1982 napisała:
"Mial ktos podobny przypadek?"
Ja miałem!
Swift 2006r w 2010 padła klima.
Teraz wiem, że 'kawałka' rurki klimatyzacji jednak nie ma, co widać w ultrafiolecie po wyciśnięciu barwnika. Wygniła mała dziurka (a może się okaże, że jednak cała rurka zgniła). Czynnik uciekł i klimy nie ma.
Generalnie porażka!
Bo o ile można ratować się samą naprawą lub wymianą rurki, to "klimatolog" straszy koniecznością wypłukania oleju itp. koszty (większe od rurki) się mnożą, a na pytanie czy za chwilę inna dziurka w innej rurce się nie ujawni - rozkłada ręce. Bo to ponoć całkiem prawdopodobne. Z czego robią te rurki?!? Myślę, że prawdopodobnie z czegoś tak obliczonego precyzyjnie, by się sypało gdy 3 lata gwarancji miną.
Niestety moje dobre zdanie o Swifcie a tym samym o Suzuki się skończyło. O wszystkim nie piszę tylko z braku czasu. Ale się rozkręcę, myślę. W każdym bądź razie nie kupiłbym już Suzy ani nowej ani starej, ani małej ani dużej.