Jak pierwszy raz jeździłem SWIFTEM to była to wersja przed FL, i już wtedy bardzo mi przypadł do gustu, jak drugi raz odwiedziłem salon żeby się przekonać że na pewno mi się podoba to też się woziłem Węgrem przed FL, rozmawialiśmy o japońskich i gość mówił że jeszcze będą w sprzedaży ostatnie sztuki że są zamówione i że już do nich jadą ale dokładnie to wiedział tylko że będą to japońskie GLXy nie wiedział ile jakie kolory i na pewno nie wiedział że będą po FL, potem jak koleś z salonu zadzwonił i powiedział że przyszły cztery ostatnie to po piętnastu minutach namyślania szybko do niego oddzwoniłem i zaklepałem sobie tego oto miedzianego, na drugi dzień popędziłem do salonu z kasiorką żeby podpisać zamówienie na niego, w salonie stały dwa SWIFTY a nawet trzy bo sport też stał (mniam mniam) stał węgierski GS i japoński GLX i tak patrzę i mówię do gościa że on jest jakiś inny a gość że GS od GLX to się różnią (jak bym nie wiedział) a poza tym to węgierskie od japońskich też się zawsze różniły (to też akurat już wiedziałem z tego forum zresztą) ale on jeszcze jakiś inny, no i w tedy gościu rzucił tekst „a te co przyszły ostatnie z Japonii takie są, lampy z tyłu mają inne” i tyle, ciągnąłem go dalej za język i w końcu się wygadał że zderzak z przodu i z tyłu jest inny i półka w bagażniku jest.
Tak to właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Japońca po FL i płakał z tego tytułu nie będę, bo najbardziej zależało mi na tym żeby był z Japonii a nie na tym żeby był po FL.
Teraz ja napiszę coś jako nieobiektywny posiadacz wersji po FL,
![Mr. Green :]](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
zaznaczam, że jest to moje prywatne zdanie i nie wszyscy się muszą go podzielać :ganja:
Mekintosh pisze:
Wiem, że nie jestem zbyt obiektywny bo mam wersję sprzed FL, jednak mi poprzednie zderzaki z ostrymi wcięciami bardziej podobają się niż te z zaokrąglonymi, które dali teraz.

Grill jest rzeczywiście w wersji przed FL taki bardziej kanciasty i osobiście mi się też bardziej podoba i tu podzielam zdanie Mekintosh’a, A propos to zmiana jest taka niewielka, aż gościu musiał mi paluchem pokazać, bo jakoś nie mogłem tego dojrzeć

Ale już dolna cześć zderzaka wygląda jak dla mnie lepiej po FL wlot powietrza i miejsca na światła przeciwmgielne tworzą jedną linię mi się bardziej podoba
Tylni zderzak to powiem tak, jeden H..! tylko opakowanie inne

chili pisze:
ja jeszcze widzę nakładkę na wydech

Nakładka na wydech pochodzi z katalogu akcesoriów.
Natomiast lampy z tyłu to powiedzcie sami czy wam się nie podobają bardziej? Jak dla mnie są dużo ładniejsze
No i półka w bagażniku też fajna rzecz

, chociaż ma minusy, dlatego że jest, siedzenia tylne nie składają się całe tylko oparcia tak, aby po złożeniu powstała płaska powierzchnia, ale z półką nie z podłogą bagażnika, jak dla mnie to minus, ale jakoś to przeżyję i tak bagażnik w SWIFCIE to dla mnie jedna z najsłabszych stron
Na koniec wrzucę dwie foty wnętrza, ponieważ sam nie wiem czy czymś się różni, jak znajdziecie jakieś różnice to napiszcie?
Generalnie przed czy po i tak wygląda [cenzura] i kupiłbym bez znaczenia czy przed FL czy po
A tak w ogóle to sport wygląda najlepiej, ale jak bym miał wydać tyle kasiury na auto to na pewno nie kupiłbym SWIFTA tyko np. SX4