Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 09-06-2025, 15:00

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 59 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Cobra, nie ma się, nad czym zastanawiać
Ja testowałem wiele autek tej klasy, czyli małego miejskiego ., grande ,yaris , rio , c3 , getz , jezz. I wybór padł na swifta. Porównywałem cenę do wyposażenia . Najtańszym z bogatym wyposażeniem okazał się właśnie On
Co do ceny , to rozmawiałem w trzech salonach . Cena okazuje się być sztywna , natomiast mogą Ci jedynie dorzucić jakieś gratisy , Tańszych z wyprzedaży , ale w tych salonach już nie było.
Decyzja należy jednak do Ciebie

Ja swojego odbieram w czerwcu a umowę spisałem na początku kwietnia

Tytuł:
Awatar użytkownika

na moto allegro zajrzyj!!!
Klik

Tytuł:
Awatar użytkownika

Qrde koledzy... fiu, fiu... jestem pod wrażeniem promocji :D

Naprawdę konkretnie! 8)

Zgadzam się z Wami w zupełności!!! :P

Cobra -najlepiej pojeźdź sobie od serwisu do serwisu i posprawdzaj ceny i oferty -niektórzy radzą, żeby obnosić się z tym, że już u tego i tego byłeś, ale to oczywiście zależy od Ciebie.

Życzę owocnych negocjacji i mam nadzieję, że do zobaczenia niedługo w gronie właścicieli swiftów! :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze tak naprawdę to ja już wczoraj, byłem zdecydowany i jakby przed moimi oczami wyrósł salon suki to bym wszedł i zamówił. Autko naprawde strasznie mi się podoba, jakość wykonania, design, silniczek też jest fajny (tzn jak dla mnie jest). Miejsca w środku hmm z przodu naprawdę fajnie z tyłu już ciut gorzej. Jak dla mnie autko ma tylko jedną wadę, za mały bagażnik :( Mam po prostu taki problem, że posiadam dosyć sporego psa, a nie chce go wozić na fotelach bo już w maluchu latające po całym aucie sierściuchy doprowadzają mnei do szału. Do tego od czasu do czasu zdarza mi się wyjechać ze znajomymi na jakiś rajd samochodowy, do tej pory jeździłem z nimi bo maluszek sie do tego nie nadaje, no ale jak juz będę mieć swój bolid, to będę chciał się nim gdzieś wybrać. Jednodniowe wyjazdy to nie problem, gorzej z takimi na parę dni po prostu boję się ze nie będzie można upchnąć tam 4 plecaków i do tego jeszcze jakiś śpiworów. Do tego jak porównam wymiary tego autka z innymi które do tej pory uważałem za małe to sunia okazuje sie być na zew. jeszcze mniejsza.

Kurcze naprawdę boje sie o tą przestrzeń, na początku będzie fajnie a potem może mi jej brakować. Niestety te 50 kawałków to dla mnei naprawdę spory wydatek i chce dokonać takeigo wyboru, żeby niczego później nie żałować, a autka napewno nie zmienie po 3 - 4 latach tylko myślę że będzie mi musiało posłużyć koło 7 latek minimum, no chyba że gdzieś po drodze wygram w totka. Dlatego suzi jest tak jakby "głosem serca" a to grande na multijecie "głosem rozsądku" (byłoby fajne na trasy). Nie wiem w końcu co wybiorę, co dzień toczę wewnętrzną walkę z samym sobą i co jakiś czas zmieniam zdanie, w zależności czy do głosu dochodzą emocje czy rozsadek. Mam tylko nadzieje, że cokolwiek wybiorę okaże się to dobrym wyborem.

Mam jeszcze jedno pytanie, jak wyglądają koszty serwisowania Swifta? Ceny części zamiennych orginalne, ew. zamienniki, i jak robocizna czy jest to poziomie cenowym np. Toyoty czy też może taniej lub drożej?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cobra pisze:
Miejsca w środku hmm z przodu naprawdę fajnie z tyłu już ciut gorzej. Jak dla mnie autko ma tylko jedną wadę, za mały bagażnik :( Mam po prostu taki problem, że posiadam dosyć sporego psa, a nie chce go wozić na fotelach bo już w maluchu latające po całym aucie sierściuchy doprowadzają mnei do szału. Do tego od czasu do czasu zdarza mi się wyjechać ze znajomymi na jakiś rajd samochodowy, do tej pory jeździłem z nimi bo maluszek sie do tego nie nadaje, no ale jak juz będę mieć swój bolid, to będę chciał się nim gdzieś wybrać. Jednodniowe wyjazdy to nie problem, gorzej z takimi na parę dni po prostu boję się ze nie będzie można upchnąć tam 4 plecaków i do tego jeszcze jakiś śpiworów. Do tego jak porównam wymiary tego autka z innymi które do tej pory uważałem za małe to sunia okazuje sie być na zew. jeszcze mniejsza.

Kurcze naprawdę boje sie o tą przestrzeń, na początku będzie fajnie a potem może mi jej brakować. Niestety te 50 kawałków to dla mnei naprawdę spory wydatek i chce dokonać takeigo wyboru, żeby niczego później nie żałować, a autka napewno nie zmienie po 3 - 4 latach tylko myślę że będzie mi musiało posłużyć koło 7 latek minimum, no chyba że gdzieś po drodze wygram w totka. Dlatego suzi jest tak jakby "głosem serca" a to grande na multijecie "głosem rozsądku" (byłoby fajne na trasy).

Mam jeszcze jedno pytanie, jak wyglądają koszty serwisowania Swifta? Ceny części zamiennych orginalne, ew. zamienniki, i jak robocizna czy jest to poziomie cenowym np. Toyoty czy też może taniej lub drożej?

Hmmm... z tego, co mówisz, to jednak bardziej by Tobie podpasował i się sprawdził Ignis -wyżej zawieszony z całkiem sporym bagażnikiem, a i silniczek całkiem całkiem -porzuć ideę punto... ;/ chyba, że chcesz jeździć autem mało albo max 4 lata... (miałem SC i po 4 latach naprawdę łagodnego traktowania powoli domagało sie wymian...)

Co do miejsca w swifcie z tył -bez przesady -nie ma aż tak mało -porównywałem inne auta w tej klasie i nie jest źle, ba, w testach swift jest zawsze chwalony za ilość miejsca z tyłu -więc o co chodzi?

Serwis... hmmm... pierwszy przegląd po 1000 km -200 -300 złotych w zależności, czy masz swój, czy ich olej... co do części jeszcze nie wiem (chociażto może i dobrze) -co to pozostałych przeglądów poszukaj na forum, bo było :wink: -koszty serwisowania ignisa znajdziesz w kąciku "ignis"

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie no co do tylnej kanapy nie mam specjalnie zarzutow, w grande jest troche wiecej miejsca ale ta ilosc ktora jest z swifcie jest wystarczajaca do moich celow, moj glowny problem to ten bagaznik nieszczesny ktory za duzy nie jest a te 60 pare litrow ratowaloby sprawe. A jak wyglda sprawa wygody na tylniej kanapie w dluzszej trasie, bo siedzi sie tam z tylu tak dosyc pionowo jak na krzeselku? ktos to sprawdzal? :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

mnie sie nikt nie skarzyl
za to chwalili zawsze ze w srodku jest duzo miejsca.
co do bagaznika to zeczywiscie plecak ze stelazem odpada :(
aha
wersja 3drzwiowa jest... 4 osobowa!! :oops:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Liana
Cytuj:
Kurcze naprawdę boje sie o tą przestrzeń, na początku będzie fajnie a potem może mi jej brakować. Niestety te 50 kawałków to dla mnei naprawdę spory wydatek i chce dokonać takeigo wyboru, żeby niczego później nie żałować,

za 51 900 masz lianę :D - większy bagażnik + caly dach

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D Liana mi po prostu nie pasuje, jak suzi to tylko swift! Innych nie biore pod uwagę. Kurcze no tak sobie myśle, że może faktycznie się tam pomieścimy. Generalnie i tak nie zamierzam nigdy jeżdzić w 5 osób na dalsze trasy, 5-tka tylko awaryjnie na krótkich dystansach wiec wtedy bagaż i tak nie jest zabierany, więc może starczy. Od biedy można zrobić podłokietnik z takiego śpiwora, czy jeszcze coś tam wykombinować. W najbliższym czasie zamierzam znowu odwiedzić salon tym razem już z cała rodzinką i zobaczymy co na to powiedzą. Najlepiej to by było jakbym mógł przymierzyć psa do bagażnika ale to chyba nie przejdzie :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Liana
Cytuj:
Najlepiej to by było jakbym mógł przymierzyć psa do bagażnika ale to chyba nie przejdzie

a jaki to pies :wink: jak rasa :wink:

ja sprawdzałem bagażnik liany w ten sposób że przyniosłem ze sobą do salonu 3 boxy zakupowe (takie składane skrzynki) i zacząłem je ustawiać w bagażniku - wszystkie 3 weszły :D i jeszcze było miejsce po bokach

Tytuł:
Awatar użytkownika

owczarek niemiecki, też Suka :D. Troche się wierci i strasznie sie leni. Może żeby było smieszniej w tej chwili, mieścimy się w 3 osoby + pies w maluchu, wiec nie ulega watpliwosci ze wejdziemy do tego auta. Chce tylko zapewnic wszystkim komfort i przesunac psa do bagaznika (o ile tam wejdzie). Gdyby miala siedzieć w jednej pozycji to myśle ze by się spokojnie zmieściła , problem jest tylko taki że jakby sie chciała wiercić to może być gorzej. Z tego co zauważyłem przy pierwszych oględzinach swifta półeczka zasłaniająca bagażnik jest dosyć wąska (to jest ta partia bagażnika której się najbardziej obawiam). Swoją drogą czy ma ktoś z was siateczkę odgradzającą przestrzeń pasażerską od bagażowej? Jeśli tak to jak ona wygląda, chciałbym ją dokupić żeby uniemożliwić wędrowanie sierści po całym aucie, ale jeśli ma ona bardzo duże otwory to niespecjalnie spełni swoje zadanie. Swoją drogą taka siateczka do Grande kosztuje "jedyne" 500 zeta co jest masakryczną ceną...

Tytuł:
Awatar użytkownika

ma jeszcze jedno pytanie, jakie funkcje ma ten komputer pokładowy. W salonie dowiedziałem się, że ma tylko chwilowe spalanie, żadnych średnich itp. Z drugiej strony przeglądając internet zauważyłem wzmianki, że komputer ma być wzbogacony o dodatkowe funkcje. Czy obecnie sprzedawane swifty juz maja ta nowsza wersje komputera? a moze jest on dostepny np. w wersji japonskiej ?? (no kto jak kto ale japonczycy powinni miec jakies bardzije wypasione komputerki)

Tytuł:

ten komputer (nawet w w japonczyku) to slowo zbyt szumne. Wrecz beznadziejne. Zegar tylko 12 godzinny. Chwilowe spalania bezsensowny bajer (ktory wylaczylem, zeby sie nie stresowac ;-)). Jedyne co sie przydaje (no powiedzmy) to termomentr.

Tytuł:
Awatar użytkownika

jeszcze jedno czy supreme red jest dostepny dla glx'a ?? po prostu wyglada on [cenzura] i strasznie bym go chcial ale jesli jest tylko w gs'ie to bida.. bede bardzo plakac...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heh, w końcu dałem sie przekonać. W tym tygodniu wybieram się do któregoś z dealerów w okolicy zamówić mojego Swifta :D. Nie wiem jeszcze gdzie bo w zasadzie warunki wszyscy oferują takie same. Chyba będę musiał rzucić kością, żeby wybrać :D W każdym bądź razie zamierzam zamówić Swifta GLX 5D 1.3 made in Japan, najprawdopodobniej w kolorze niebieskim (metalic). Po złożeniu zamówienia, pewnie zdam relację.

Co do grande to faktycznie niezła kupa jest, a nie auto. Byłem teraz w sobotę jeszcze raz u fiata, żeby już w zasadzie utwierdzić sie, że fiat to zły wybór, no i nie zawiodłem się. W konsoli środkowej takie szpary że można monety 5 złotowe wciskać i to w każdym grande do którego wsiadłem! Raz na dole, raz u góry raz po bokach, ale wszedzię szpary. Dosłownie miałem ochotę zawołać sprzedawcę i spytać go o łączną pojemność tych "schowków" oraz inne ich lokalizację w tym aucie. Także fiatom mówimy zdecydowanie NIE! :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

tylko 5zl? chyba wpoprzek :lol: :wink:
ja jak siedzialem w grande to konsola centralna sie wogole ruszala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cobra jesli jestes zdecydowany na 100% to zamawiaj teraz , inaczej ci wszystkie kolorki wybiorą i bedziesz musiał dłużej poczekac. :cry:
To co sie zorjętowałem a nie chcę cie martwic , glx , 5d , japonczyk . teraz zamowiony to odbior w sierpniu :cry: :cry: :cry:
Jak zamowisz to daj znac jak ci poszło i odrazu umow się co bedziesz miał gratis :D
Powodzenia

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cobra pisze:
W każdym bądź razie zamierzam zamówić Swifta GLX 5D 1.3 made in Japan, najprawdopodobniej w kolorze niebieskim (metalic).

A to swifty sa teraz sciagane z Japonii? Moj jakby nie patrzec jest jednak made in Hungary :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

glx'a mozesz miec japonskiego albo wegierskiego za 1000 zloty doplaty. japonski ma 6 poduszek, antenke w innym miejscu, inne podswietlenie zegarow, elektryke z tylu w srodku chormowane elementy a nie takie matowe, no i mniejsze lusterka . to chyba na tyle

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cobra jeszcze urządzenie grające z możliwością odtwarzania MP3 :D :D :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

MP3 dopiero od czerwcowej produkcji(tak mowi dealer)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cobra pisze:
glx'a mozesz miec japonskiego albo wegierskiego za 1000 zloty doplaty. japonski ma 6 poduszek, antenke w innym miejscu, inne podswietlenie zegarow, elektryke z tylu w srodku chormowane elementy a nie takie matowe, no i mniejsze lusterka . to chyba na tyle

O to nawet nie wiedzialem ze mozna miec japonskiego. Kurde szkoda, wolal bym jednak miec japonczyka. A 1.5gs 3d tez mozna bylo miec z JP? Macie moze fotki tych roznic z japonczyka?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zobaczyłem go i to była tylko kwestia czasu i mam go narazie zrobiłem 9500 km

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i zamówiłem!! :D Byłem dzisiaj w Zabrzu, i spisałem tą wstępna umowę na kaszmirowego GLX'a 5D produkcji japońskiej z maja tego roku. Wynegocjowałem autoalarm, końcówkę wydechu, komplet dywaników gumowych i komplet welurowych i montaż moich czujników parkowania. Sam dokupiłem sobie twarde chlapacze i śruby zabezpieczające na koła. Cóż nie jestem twardym negocjatorem :D Autko ma być do odebrania pod koniec czerwca i już nie mogę się doczekać :D. Dealer z Bielska oferował ciut lepsze warunki, ale to troche dalej niż mam do Zabrza, a mój maluch jest dosyć humorzasty więc wolałem odpuścić jeden gratis na rzecz większej pewności dotarcia do salonu

Czy ktoś z was ma w swoim Swifcie czujniki parkowania albo ma z nimi doświadczenia z innych samochodów i może powiedzieć co warto a co nie? czy to wogóle jest przydatne, czy lepiej brać te 4 czy 6 sensorowe i bezprzewodowe czy na kablu ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluję decyzji. Jeśli chodzi o czujniki to ciekaw jestem ile sobie za nie w ASO wołają, bo ceny na Allegro są niskie zarówno normalnych jak i bezprzewodowych. Można zapewne kupić samemu i dać je założyć w ASO co by się gwarancji nie straciło.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 59 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00