Dioniz pisze:
2 miesiące posiadania SS i 4500 km przejechanych.
2) Napęd:
(...) A propos benzyny- zdecydowanie za mały zbiornik paliwa!!!! 35 litrów???? Co to ma być? Przejeżdżam na baku 380-420 km- porażka.
Zbiornik w Swifcie Sport ma 45L i ja przejeżdżam po mieście spokojnie 470km do zapalenia rezerwy, a w trasie 600km
Dioniz pisze:
Może napisze coś co niektórych zdenerwuje, ale marzy mi się z tym zawieszeniem zamontowanie felg 15" i ciut większego profilu opon- efekt byłby kosmiczny.
Nie da się niestety założyć 15" bo się nie mieszczą (tarcze i zaciski są za duże)
Dioniz pisze:
3) Porażki:
-fotel skrzypi
-panel drzwi kierowcy (tak to się chyba nazywa) skrzypi lekko
-brak 5 biegu
-mały bak
-koszmarne żarówki, prawie w ogle nie oświetlaja pobocza
-najgłupszy alarm z centralnym zamkiem i keyless entry jaki chyba istieje (ale to moja wina a nie Suzuki, bo taki wybrałem)
Ja przejechałem już 15k od lutego 2007 i faktycznie niektóre elementy trochę skrzypią, ale to chyba normalnie w plastikowym wnętrzu, w miarę twardym zawieszeniu i naszych drogach. Alarm dla mnie jest super, bardzo wygodny, nie używałem jeszcze ani razu przycisków na pilocie i kluczyka.
Dioniz pisze:
3) Jakie zimówki? (W Corolli świetnie spisywały się Toyo Proces TR1, ale nie wiem czy tutaj też będą tak skuteczne)
Mam ten sam zimowy dylemat. Po długim poszukiwaniu zdecyduje sie pewnie na opony CONTINENTAL ContiWinterContact TS 810 w rozmiarze 185/55/16 czyli węższe niż standard. Koło jest trochę mniejsze, wiec odczyty prędkości i przejechanych km będą o jakieś 1,5% różnić się od prawidłowych, ale nie wadzi to czujnikom ABS i ESP oraz:
- opony są tańsze od tych w rozmiarze 185/50/16 o jakieś 200 pln na sztuce,
- są węższe,
- wygrały testy opon miejskich magazynu Auto Świat w 2006
http://www.motoricus.pl/index.php?m=testy_wybor.php