Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów i motocykli marki Suzuki.
Dzisiaj jest 01-05-2016, 12:40

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ] 
Autor Wiadomość
Post: 12-08-2009, 22:08 
Offline

Rejestracja: 12-08-2009, 22:04
Posty: 5
witam .. mam problem ze znalezieniem wejścia aux w suzuki grand vitara 2006 wersja usa jesli to ma znaczenie :) pozdrawiam :)


Na górę
 Tytuł:
Post: 07-11-2010, 02:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01-11-2010, 19:33
Posty: 17
http://web.archive.org/web/200704282359 ... xcable.php
Pytanie, czy to zadziała


Na górę
 Tytuł:
Post: 07-11-2010, 09:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 602
Lokalizacja: Warszawa
Jaki model radia?

Generalnie PACR od 01 do 07 (radia Panasonic montowane w europejskich i japońskich Suzuki) nie mają fabrycznego wejścia AUX, ale możliwość podpięcia przystawki takie wejście załatwiającej, wpinanej do gniazda zmieniarki.

Chociaż amerykańskie Suzuki nie mają jednostek Panasonica tylko jakieś inne.

Ogólnie -- pogooglaj za suzuki vitara aux, powinieneś znaleźć niedrogie przystawki.


Na górę
 Tytuł:
Post: 07-11-2010, 10:31 
Offline

Rejestracja: 16-10-2009, 18:16
Posty: 246
dziala !!


Na górę
 Tytuł:
Post: 07-11-2010, 19:45 
Offline

Rejestracja: 16-10-2009, 18:16
Posty: 246
adamek znalazles??jak nie to pisz pomoge ja zrobilem dziala wysmienicie tylko problem jest z zestawem glosnomowiacym ale do zrobienia to


Na górę
 Tytuł:
Post: 08-11-2010, 00:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01-11-2010, 19:33
Posty: 17
siubuk pisze:
adamek znalazles??jak nie to pisz pomoge ja zrobilem dziala wysmienicie tylko problem jest z zestawem glosnomowiacym ale do zrobienia to


Co to za problem z tym zestawem głośnomówiącym?

Opis który podałem dotyczy Vitar z radiem Clariona, więc generalnie chyba te z USA. U mnie wg instrukcji były 2 wersje tego radia: z wbudowaną zmieniarką i bez. Ja mam to bez zmieniarki.
Cieszę się że działa - ja jeszcze nie miałem czasu się tym zająć.


Na górę
 Tytuł:
Post: 08-11-2010, 14:02 
Offline

Rejestracja: 16-10-2009, 18:16
Posty: 246
robia sie przebicia ale tylko dlatego ze zle zaizolowalem i jak np masz radio na aux i zadzwoni tel ktory jest sparowany z radiem przez zestaw to po rozlaczeniu nie wraca do aux tylko do cd


Na górę
 Tytuł:
Post: 10-11-2010, 10:38 
Offline
Moderator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-08-2006, 11:13
Posty: 8535
Lokalizacja: CT - CIN - CZN
ciekawe czy Clariony z amerykańskich i japońskich SX4 (sedan) też mają takie wyjscie? :?


Na górę
 Tytuł:
Post: 10-11-2010, 16:11 
Offline

Rejestracja: 16-10-2009, 18:16
Posty: 246
jesli masz podpisany przycisk cd/aux to tak tylko prawdopodobnie w innym miejscu jest wejscie a dokladnie za radiem biale wejscie!!


Na górę
 Tytuł:
Post: 13-11-2010, 11:13 
Offline

Rejestracja: 12-08-2009, 22:04
Posty: 5
siubuk pisze:
jesli masz podpisany przycisk cd/aux to tak tylko prawdopodobnie w innym miejscu jest wejscie a dokladnie za radiem biale wejscie!!
właśnie tka mam jak dobrac sie do tego wejscia od której strony ..


Na górę
 Tytuł:
Post: 13-11-2010, 22:04 
Offline

Rejestracja: 08-03-2008, 00:02
Posty: 265
Lokalizacja: Suwałki
Podepnę sie z pytaniem - mam sx4 a usa czy tam w radiu tez można coś takiego podlaczyć - przycisk jest - chyba CD/AUX.


Na górę
 Tytuł:
Post: 13-11-2010, 22:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 602
Lokalizacja: Warszawa
No przecież pisałem o tym trzy dni temu tutaj :P
http://www.suzukiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=65474#65474

Musisz się tylko upewnić jakie masz radio (firma/model -- co pisze w okolicach szpary na CD?), ale do tych montowanych w amerykańskich wersjach jeszcze łatwiej Ci będzie znaleźć przystawkę niż reszcie świata


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 11:05 
Offline

Rejestracja: 08-03-2008, 00:02
Posty: 265
Lokalizacja: Suwałki
ja mam takie jak na tej aukcji - przycisk jest ale gniazda z przodu nie ma AUX :

http://cas07.businessflow.ms/Current/Me ... 8345028e7a

Da się coś z tym zrobić ???


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 11:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 602
Lokalizacja: Warszawa
Nie mogę rozczytać napisu nad szparą CD.

Oraz: zdjęcie tyłu też się przyda.


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 11:49 
Offline

Rejestracja: 08-03-2008, 00:02
Posty: 265
Lokalizacja: Suwałki
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/07-08-SU ... 3954wt_832

Coś mi się widzi że to takie.


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 14:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 602
Lokalizacja: Warszawa
Zdjęcie znowu w rozdzielczości nie pozwalającej na odczytanie modelu radia, ale wydaje się mieć literki CL -- czyli Clarion.

Natomiast zdjęcie tyłu jest bardzo obiecujące -- to małe białe gniazdo z prawej to po prostu wejście aux.

Można:
- kupić do tego gotową przystawkę -- na amerykańskich forach wszyscy kupują od niejakiego Tim McCabe <jtco@sympatico.ca>, patrz też
http://www.sx4club.com/forums/showthread.php?t=1430

- samemu polutować z użyciem zaledwie opornika i wtyczki łączącej komputerowy napęd cd z kartą dźwiękową
http://www.sx4club.com/forums/showthread.php?t=7705

Mówiąc krótko jesteś w 100x bardziej komfortowej sytuacji niż my, posiadacze wozów wyposażonych w fabryczne radia Panasonic :)


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 18:03 
Offline

Rejestracja: 08-03-2008, 00:02
Posty: 265
Lokalizacja: Suwałki
A można coś takiego znaleźć na EBAY w USA ?? Szukalem i jedyne co znalazłem to :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/SUZUKI-E ... 429wt_1165

Ale to chyba jest coś innego. Generalnie chodzi mi o jakiś kabel którym bedzie można podlaczyc jakąś mp3.


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 18:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03-04-2010, 15:49
Posty: 602
Lokalizacja: Warszawa
Karwoś, dostałeś adres mailowy do człowieka, który to sprzedaje. Mam Ci go wyboldować? :P


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 18:31 
Offline

Rejestracja: 08-03-2008, 00:02
Posty: 265
Lokalizacja: Suwałki
No cóż na ebay nie ma to napisalem do niego. Jakby byl na ebay to nie bylo by problemu :) Wygodny jestem :) Dzięki za pomoc.


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 19:35 
Offline

Rejestracja: 16-10-2009, 18:16
Posty: 246
jesli masz przycisk cd/AUX to masz wejscie AUX ktore znajduje sie albo za radiem takie biale wejscie albo jesli masz suzuki gv z 2006 roku to znajduje sie za schowkiem przed pasazerem schemat budowy jest bardzo podobny jak z drugiego posta!!!


Na górę
 Tytuł:
Post: 14-11-2010, 19:47 
Offline

Rejestracja: 16-10-2009, 18:16
Posty: 246
Karwoś pisze:
ja mam takie jak na tej aukcji - przycisk jest ale gniazda z przodu nie ma AUX :

http://cas07.businessflow.ms/Current/Me ... 8345028e7a

Da się coś z tym zrobić ???


z tylu radia masz biale wejscie drugie od prawej nazywa sie cnet teraz mozesz zrobic kabel taki jak na tej stronie http://www.suzuki-forums.com/2g-2006-gr ... put-6.html post numer 55

jednak robisz to na wlasne ryzyko ale powinno dzialac. ja mam takie radio jak na zdjeciach z postu i dziala!!


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl