Strona Główna Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl
Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów i motocykli marki Suzuki.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
wejscie aux gdzie ?
Autor Wiadomość
adamek

Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 5
Wysłany: 12-08-2009, 23:08   wejscie aux gdzie ?

witam .. mam problem ze znalezieniem wejścia aux w suzuki grand vitara 2006 wersja usa jesli to ma znaczenie :) pozdrawiam :)
 
 
 
jkarB12


Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 17
Wysłany: 07-11-2010, 02:06   

http://web.archive.org/we...le/auxcable.php
Pytanie, czy to zadziała
 
 
Tomash


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 599
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-11-2010, 09:29   

Jaki model radia?

Generalnie PACR od 01 do 07 (radia Panasonic montowane w europejskich i japońskich Suzuki) nie mają fabrycznego wejścia AUX, ale możliwość podpięcia przystawki takie wejście załatwiającej, wpinanej do gniazda zmieniarki.

Chociaż amerykańskie Suzuki nie mają jednostek Panasonica tylko jakieś inne.

Ogólnie -- pogooglaj za suzuki vitara aux, powinieneś znaleźć niedrogie przystawki.
 
 
 
siubuk

Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 246
Wysłany: 07-11-2010, 10:31   

dziala !!
 
 
siubuk

Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 246
Wysłany: 07-11-2010, 19:45   

adamek znalazles??jak nie to pisz pomoge ja zrobilem dziala wysmienicie tylko problem jest z zestawem glosnomowiacym ale do zrobienia to
 
 
jkarB12


Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 17
Wysłany: 08-11-2010, 00:26   

siubuk napisał/a:
adamek znalazles??jak nie to pisz pomoge ja zrobilem dziala wysmienicie tylko problem jest z zestawem glosnomowiacym ale do zrobienia to


Co to za problem z tym zestawem głośnomówiącym?

Opis który podałem dotyczy Vitar z radiem Clariona, więc generalnie chyba te z USA. U mnie wg instrukcji były 2 wersje tego radia: z wbudowaną zmieniarką i bez. Ja mam to bez zmieniarki.
Cieszę się że działa - ja jeszcze nie miałem czasu się tym zająć.
 
 
siubuk

Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 246
Wysłany: 08-11-2010, 14:02   

robia sie przebicia ale tylko dlatego ze zle zaizolowalem i jak np masz radio na aux i zadzwoni tel ktory jest sparowany z radiem przez zestaw to po rozlaczeniu nie wraca do aux tylko do cd
 
 
Avalanche


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 6793
Skąd: CT - CIN - CZN
Wysłany: 10-11-2010, 10:38   

ciekawe czy Clariony z amerykańskich i japońskich SX4 (sedan) też mają takie wyjscie? :?
 
 
siubuk

Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 246
Wysłany: 10-11-2010, 16:11   

jesli masz podpisany przycisk cd/aux to tak tylko prawdopodobnie w innym miejscu jest wejscie a dokladnie za radiem biale wejscie!!
 
 
adamek

Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 5
Wysłany: 13-11-2010, 11:13   

siubuk napisał/a:
jesli masz podpisany przycisk cd/aux to tak tylko prawdopodobnie w innym miejscu jest wejscie a dokladnie za radiem biale wejscie!!
właśnie tka mam jak dobrac sie do tego wejscia od której strony ..
 
 
 
Karwoś

Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 255
Skąd: Suwałki
Wysłany: 13-11-2010, 22:04   

Podepnę sie z pytaniem - mam sx4 a usa czy tam w radiu tez można coś takiego podlaczyć - przycisk jest - chyba CD/AUX.
 
 
Tomash


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 599
Skąd: Warszawa
Wysłany: 13-11-2010, 22:38   

No przecież pisałem o tym trzy dni temu tutaj :P
http://www.suzukiklub.pl/...p?p=65474#65474

Musisz się tylko upewnić jakie masz radio (firma/model -- co pisze w okolicach szpary na CD?), ale do tych montowanych w amerykańskich wersjach jeszcze łatwiej Ci będzie znaleźć przystawkę niż reszcie świata
 
 
 
Karwoś

Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 255
Skąd: Suwałki
Wysłany: 14-11-2010, 11:05   

ja mam takie jak na tej aukcji - przycisk jest ale gniazda z przodu nie ma AUX :

http://cas07.businessflow...73-308345028e7a

Da się coś z tym zrobić ???
 
 
Tomash


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 599
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-11-2010, 11:14   

Nie mogę rozczytać napisu nad szparą CD.

Oraz: zdjęcie tyłu też się przyda.
 
 
 
Karwoś

Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 255
Skąd: Suwałki
Wysłany: 14-11-2010, 11:49   

http://cgi.ebay.com/ebaym...o#ht_3954wt_832

Coś mi się widzi że to takie.
 
 
Tomash


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 599
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-11-2010, 14:36   

Zdjęcie znowu w rozdzielczości nie pozwalającej na odczytanie modelu radia, ale wydaje się mieć literki CL -- czyli Clarion.

Natomiast zdjęcie tyłu jest bardzo obiecujące -- to małe białe gniazdo z prawej to po prostu wejście aux.

Można:
- kupić do tego gotową przystawkę -- na amerykańskich forach wszyscy kupują od niejakiego Tim McCabe <jtco@sympatico.ca>, patrz też
http://www.sx4club.com/fo...read.php?t=1430

- samemu polutować z użyciem zaledwie opornika i wtyczki łączącej komputerowy napęd cd z kartą dźwiękową
http://www.sx4club.com/fo...read.php?t=7705

Mówiąc krótko jesteś w 100x bardziej komfortowej sytuacji niż my, posiadacze wozów wyposażonych w fabryczne radia Panasonic :)
 
 
 
Karwoś

Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 255
Skąd: Suwałki
Wysłany: 14-11-2010, 18:03   

A można coś takiego znaleźć na EBAY w USA ?? Szukalem i jedyne co znalazłem to :
http://cgi.ebay.com/ebaym...#ht_2429wt_1165

Ale to chyba jest coś innego. Generalnie chodzi mi o jakiś kabel którym bedzie można podlaczyc jakąś mp3.
 
 
Tomash


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 599
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14-11-2010, 18:24   

Karwoś, dostałeś adres mailowy do człowieka, który to sprzedaje. Mam Ci go wyboldować? :P
 
 
 
Karwoś

Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 255
Skąd: Suwałki
Wysłany: 14-11-2010, 18:31   

No cóż na ebay nie ma to napisalem do niego. Jakby byl na ebay to nie bylo by problemu :) Wygodny jestem :) Dzięki za pomoc.
 
 
siubuk

Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 246
Wysłany: 14-11-2010, 19:35   

jesli masz przycisk cd/AUX to masz wejscie AUX ktore znajduje sie albo za radiem takie biale wejscie albo jesli masz suzuki gv z 2006 roku to znajduje sie za schowkiem przed pasazerem schemat budowy jest bardzo podobny jak z drugiego posta!!!
 
 
siubuk

Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 246
Wysłany: 14-11-2010, 19:47   

Karwoś napisał/a:
ja mam takie jak na tej aukcji - przycisk jest ale gniazda z przodu nie ma AUX :

http://cas07.businessflow...73-308345028e7a

Da się coś z tym zrobić ???


z tylu radia masz biale wejscie drugie od prawej nazywa sie cnet teraz mozesz zrobic kabel taki jak na tej stronie http://www.suzuki-forums....ux-input-6.html post numer 55

jednak robisz to na wlasne ryzyko ale powinno dzialac. ja mam takie radio jak na zdjeciach z postu i dziala!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10