Witam,
przepraszam za post pod postem ale znalazłem trochę czasu by uaktualnić mój temat, więc po kolei:
Wpierw chciałem by radio było nowe i było w dobrej cenie czyli max 1300zł, niestety większość sprzedających radia to zwykli naciągacze (prosty przykład na oficjalnej stronie Pioneer.pl z prawej strony jest ogłoszenie nicków allegrowiczów którzy sprzedają nowe radia, jednakże nie są oni w jakikolwiek sposób powiązani z Pioneer'em dlatego ich gwarancje nie są uwierzytelniane w serwisach).
Ostatecznie kupiłem używane radio Pioneer Avic F920BT z wbudowanym GPS i bluetooth na aukcjach.
Jeżeli chodzi o sam montaż to wpierw kupiłem zestaw mocowań z ramką do Suzuki (ok 130zł), później radio i z pomocą jednego z kolegów z forum zamówiłem interfejs przez który radio jest kompatybilne z kierownicą multimedialną (
www.piloty.pl) cena zależy od radia i samochodu - do Swifta chyba 140zł już z wysyłką, i to chyba najtaniej gdzie można zamówić. Całość złożył i zamontował elektryk (antena GPS w podsufitce itd.) 50zł.
Co do mojego komentarza to super zabawka, odczyt DVD, filmów, teledysków i nawigacja po naciśnięciu jednego przycisku bardzo cieszy. Jeżeli chodzi o same radia Pioneer to polecam wpierw zaznajomić się, które można łatwo przerobić (z tego co wiem to modele F700BT i F900BT na pewno) i wtedy wraz z nowym oprogramowaniem mamy nowe mapy, aplikacje a nawet dostęp do internetu - oryginalne uaktualnienia wraz z mapami to koszt 600-800zł w serwisach.
Pozdrawiam
Smile