Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 09:21

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Mam zamiar podłaczyc kamere cofania w swojej vitarze i musze się dostać do tylnej prawej lampy. Przewód A/V juz przeciągnałem zostało tylko zasilanie ktorym musze sie wpiąć w kabel światła cofania. Orientuje się ktoś czy w takim przypadku musze dobierać się bezpośrednio do lampy czy moge sie wpiąć gdzie we wiązkę z tyłu?

Tytuł:

Witaj myślę że wpiąć można się w kabel przed lampą i będzie działać,też myślę nad zakupem kamerki jak możesz napisz jaką kupiłeś i w którym miejscu zamontowałeś kamerkę i monitor albo po prostu zrób fotki,a co z tym odpalaniem wymiana aku pomogła?Dzięki
p.s.fotki możesz wrzucić na priv ryniko1@gmail.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiem że moge się wpiąć w kabel i będzie działać, tylko kwestia tego jaki kolor ma ten kabel i czy jest on we wiązce lecącej w progu bagażnika. Jeżeli chodzi o kamerke planuje taką:
http://allegro.pl/kamera-cofania-w-podk ... 77231.html
Jako monitor wykorzystam radio DVD.
Jeżeli chodzi o problem z odpalaniem to prace trwają nad udunięciem tej usterki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem na etapie montowania kamerki u siebie ale w GVI. Na chwilę obecną pociągnąłem tylko kabelki przez cały samochód i podpiąłem radio z monitorem. Montaż samej kamery muszę odłożyć na po Świętach bo dostałem karteczkę od żony z zadaniami do zrobienia :zly:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Znalazłem przewody o ktore mi chodziło. Może komuś też się to przyda więc napisze. Nie trzeba wyjmowac całej lampy. Wystarczy zdjąć osłone progu na dole i ostroznie odchylić plastikowy czarny boczek z prawej strony wewnatrz bagaznika. Plastik ten jest zamocowany na kilka zatrzasków na górze, przy łaczeniu z plastikiem bezowym oraz na 3 zatrzaski wzdłuż krawędzi baraznika. Po jego odchyleniu widać kostkę 6 pinową z przewodami idącymi do lampy. Masa to przewód brązowy, natomiast światło cofania to przewód czarny z czerwonym paskiem. Tu trzeba uważać bo w kostce są dwa takie przewody. Najlepiej wykorzystac miernik żeby zedentyfikować odpowiedni, niemniej u mnie był to skrajny (trzeci) przewód w rzędzie z przewodem brązowym.

Suzuki: GVII, SX4, Wagon
Witam
Jeżeli chodzi o dostęp do przewodów tylnej prawej lampy to skorzystałem z opisu jaki zamieścił Mcgyver
Ponieważ w moim przypadku kolory przewodów różniły się od w/w opisu, zamieszczam fotkę z oznaczeniem pinów w złączu wiązki do prawej tylnej lampy . Może ktoś skorzysta.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00