Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-06-2025, 19:35

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Chcę zasięgnąć waszej opinii na temat zewnętrznej blachy drzwi. A mianowicie podczas domykania się szyby blacha ta wygina się tak jakby wewnętrzny mechanizm unoszący szybę nie mieścił się w drzwiach ;/ Może ktoś z forumowiczów będzie miał czas sprawdzić jak jest u niego. Ja włączam zapłon i z otwartych przednich drzwi wsuwam jedną łapę do tylnego guziczka otwierania okna a drugą kładę na blachę drzwi u góry. Ostatnia faza zamykania zdecydowanie wygina blachą poszycia drzwi ;/Otwierając okno blacha opada ;/
Obrazek

Usunąłem akapity o odpryskach, bo na ten temat dyskutujemy gdzie indziej - Sebastian

Tytuł:

Pierwszy raz ruch szyby w poziomie podczas zamykania zobaczyłem w jakimś modelu Subaru, który nie miał górnych prowadnic szyb. Tam służyło to do dokładniejszego przylegnięcia szyby do uszczelki i w moim SX4 też tak jest mimo, że szyba ma obramowanie dookoła.

Żeby powiedzieć coś o Pańskim przypadku musiałbym zobaczyć filmik zamiast zdjęcia.

Tytuł:

podłącze się do rozmowy bo nie chcę zakładać nowego wątku. mam taki problem ( może trochę podobny do w/w) . mianowicie , podczas kilkukrotnego podnoszenia szyby od strony pasażera wyskakuje mi uszczelka zamocowana na drzwiach ( ta którą widać na zdjęciu powyżej ,ta między strzałkami) . tak jakby podnoszona szyba zabierała ją z sobą do góry. uszczelka trzyma się na krańcach ,a podnosi głównie środkiem. tak , że po kilkunastu podnoszeniach szyby muszę ją docisnąć paluchami. nie wiem , czy to jakiś zacisk puścił , czy coś jest za mocno skręcone ? spotkał się ktoś z was z czymś podobnym ?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00