Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 17:33

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Magnetyzer

Hmmm... chciałbym poruszyć dość kontrowersyjny temat czyli magnetyzer paliwa i powietrza. Mianowicie czy ktoś z forumowiczów instalował takie ustrojstwo u siebie i czy zauważył jakiś efekt w postaci oszczędności na paliwie, czy lepszą pracę silnika? Sam miałem taki tani w swoim poprzednim mondeo 2.0 TDdi i mogę z całą pewnością stwierdzić ze zmniejszyła się w moim aucie turbo-dziura, tzn. przyśpieszał płynniej od niskich obrotów. Co do oszczędności paliwa to z racji małej ceny (ok.70zł) ustrojstwa nie robiłem jakiś specjalnych pomiarów, ale subietywnie :) mogę powiedzieć że było jakieś 5% niższe. I praca silnika ciut bardziej kulturalna... Czekam na opinie użytkowników którzy to przetestowali, raczej komentarze typu ja bym tego nie kupił bo to bzdura i naciąganie nic nie wniosą do tematu.
GV II 2,4l benzyniak.
p.s. w większości testów magnetyzerów stwierdza się zmniejszenie zanieczyszczeń spalin, więc chyba jednak coś w tym jest?

Tytuł: Re: Magnetyzer
Awatar użytkownika

Daro_72 pisze:
p.s. w większości testów magnetyzerów stwierdza się zmniejszenie zanieczyszczeń spalin, więc chyba jednak coś w tym jest?

Bzdura, w dobrze przeprowadzonych testach stwierdza się że magnetyzery nie wpływają w żaden sposób na pracę samochodu. Równie dobrze możesz postawić na silniku piramidkę energetyczną czy jakie mambodżambo jest w tym sezonie na topie.

patrz też wikipedia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Magnetyzer ... amochodowe)#Kontrowersje

Tytuł:

Chyba faktycznie w nowoczesnym silniku magnetyzer (o ile przyjąć że to faktycznie działa) nie może znacząco porawić sprawności silnika, z racji że mieszanka paliwowa i tak spalana w 99% (tak porzynajniej wynika z artykułu w wikipedii).
Tylko zastanawia mnie czy rzeczywiście nikt nie zamontował tego u siebie? A może trochę niezręcznie się przyznać na forum? ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byli juz tacy, ktorzy cos takiego montowali, ostatni w polowie czerwca.
Nawet obiecal ze bedzie nas na biezaco informowal o przebiegu testu, ale prawdopodobniie... zapomnial(?)
... albo nie zrobil jeszcze tych wymaganych przez producenta 500 kilometrow, w koncu to dopiero cztery miesíace ;)

Uzbrajamy sie wiec w cierpliwosc i czekamy na wyniki testow:Magnetyzery... ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00