Kolego konkretnie nie pomogę Tobie ale dodam informację,że chipując swoją GV 2010r.był problem z programem bo w Polsce pierwszy raz robili ten silnik,zmieniona została listwa od Common Raila tzn.brak było jakiegoś zaworu paliwowego na listwie który we wcześniejszych występował i szedł w ogóle inny program jak do tych wcześniejszych po wgraniu programu od wersji od 2005r.komp zrzucał program i w tryb awaryjny wskakiwał nie trzymał parametrów emisji spalin,ale udało się ściągnąć program z Holandii gdzie przerabiali już taki silnik na hamowniach i wszystko skończyło się dobrze z racji braku zaworu mniej można wykrzesać z tego silnika,komputer niby taki sam ale oprogramowanie trochę inne,rzeczywiście w 2008 r.coś tam w nim gmerali,poprawili chyba filtr DPF,deczko wyciszyli,zmienili częstotliwość oczyszczania DPF,bo była akcja dla posiadaczy GV od 2005r.żeby uaktualnić program w kompie,ogólnie jeżeli silnik z całym osprzętem typu,komputer,turbina,filtr DPF,sondy,czujniki,nie wiem co z zegarami bo po liftingu trafiły ze środka konsoli na wyświetlacz z zegarami,czy w ogóle wiązka elektryczna jest dostosowana do tych nowych zegarów powiem szczerze jak dla mnie dużo niewiadomych,raczej rozglądałbym się za silnikiem przed liftingiem ale to tylko moje zdanie i opinie.
|