Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 21-07-2025, 12:37

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam,

kupilem niedawno Suzuki Cami Grand Vitara 1.6 16V 3d (99 r). Samochod lapal tzw. mula, po dodaniu gazu lapal nierowne obroty, nie przyspieszal. Wygladalo to na wine swiec, kabli, moze cewki. Jednak okazalo sie, ze wada jest powazniejsza - sterownik silnika. Dowiedzialem sie od mechanikow, ze musze kupic sterownik, a oni go przyucza i bedzie wszystko ok. Jednak dowiedzialem sie tez z innego zrodla, gdy szukalem sterownikow, ze konieczna jest wymiana stacyjki i immobillisera. Troche zdebialem i nie wiem komu wierzyc. Czy ktos z Was spotkal sie z podobnym problemem i moze cos doradzic? Poszukuje sterownika 33920-66DG[0].

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zakładając że to sterownik - choć nie musi tak być mozna stary sterownik wysłać do gości z allegro zajmujących się naprawą jest tam gość z bardzo dobrymi komentarzami, a przynajmniej sprawdzi, wysyłałem do niego dwa sterowniki i jestem bardzo zadowolony.

aaaa wielu mechaników jak nie wie co ma zrobić to mówi ......sterownik......Sterownik często pada na amen i nie zapalisz silnika ...a takie tam doły.....mhm to chyba nie ster....ale z fusów nie powróżysz.

Niestety w japończykach bywa tak że nawet ten sam numer steru nie daje pewności zadziałania

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00