Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 28-06-2025, 20:56

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam!
Od 3 latek jezdze sobie swiftem MKVI 1,5 A/T wersja JAPOŃSKA, czeka mnie przegląd po 45 tysiącach i mam kilka pytań:
1. Olej, wiem ze uzywaja shell 5W40, z tego co czytałem wchodzi 3,9 litra, czyli baniaczek 4 litry starczy?? Myslę ze tak, ale jaki filtr oleju kupic?? i Gdzie ??
2. Płyn do ukladu chlodniczego 4 litry Shell, tak mi powiedziano w ASO, ma byc koncentrat?
3. Filtr powietrza itutaj mam problem, chce kupic, najlepiej oryginał albio dobry zamiennik, prosze powiedzcie jaki i gdziewersja japońska
4. Filtr Klimatyzacji , i znowu jaki i gdzie go kupić??
5. Swiece , z tego co czytalem w oryginale powinny byc irydowe NGK, jesli takie zostaly zainstalowane w moim swifcie to wymiana powinna byc po 105 tsiacach, a jesli nie to zalezy od zuzycia? Kupowac czy nie??

Serwis wraz z robocizna zyczy sobie za uslugi i wymiane 1300 PLN, sorry ale nie mam zamiaru im placic za to co kosztuje (tak mysle) z 530 pln(olej 120, plyn do chłodnicy,70, dwa filtry mysle ze maksymalnie 120, pln, swiece , jesli beda potrzebne 220 pln) 1060 pln bo to przesada.
Pan jak uslyszal ze mam zamiar swoje czesci przywiesc nie był zadowolony , jak go zapytalem jak ze swiecami to powiedział ze w wiekszosci wypadków sa Irydowe, ale on musi sprawdzic w moim aucie.
Bardzo prosze o pomoc gdzie kupic w szczególnosci filtry:)i jakie:)
Pozdrawiam[/u]

Tytuł:

Nie wiem czy już załatwiłeś sprawę. Mam nadzieję ze nie dałeś się naciągnąć na te dyrdymały. Gwarancji juz nie masz, więc możesz robić co chcesz. W necie można znaleźć dużo informacji o Twoim aucie. Napisz czy już jest OK.

Tytuł:

Mi za przeglad po 45tys.powiedzieli ok.900zł

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00