kuba1961 pisze:
Tak masz racje zmieniłem zdanie. Albo Conti albo Goodyer. Ale myślę jeszcze o Nokianach tylko nie z Rosji. Co do Pirelli to nie mam zaufania do nich zawsze miałem z oponami tej firmy problemy z jazdą w deszczowe dni. Było to dawno dawno ale uraz został.
Ja takie same doznania miałem z letnimi Goodyerami, na zimę w Mercedesie Vito Goodyear cargo ultra grip to porażka, Nexeny są od nich lepsze pod każdym względem no i ceną przede wszystkim. Honoru Goodyear u mnie broni tylko UltraGrip Performance 2 na mondeo na przodzie bo lepszych zimówek do dużej osobówki nie znam

Na tyle mam Pirelli na zimę rewelacja, kiedyś miałem zimowe Pirelli na Escorcie nie szło wejść w poślizg. Teraz mam na zimę w Ducato Pirelli i też jest bardzo dobrze. Na mondeo mojej mamy parę lat temu też na lato było Pirelli i było super.
Tak więc continental będzie eksperymentem dla Ciebie, ja na ich letnich oponach w innym aucie śmigałem niecałe 240 km/h i jeździłem też na nich w deszczu. Był to model PremiumContact 2 ale nadaje się tylko do nowoczesnych aut z wieloma systemami bezpieczeństwa, tam w połączeniu z elektroniką jest pewnie i bezpiecznie.
Nokian to dobra opona zimowa, co do letnich nie miałem z nimi do czynienia. oczywiście unikać trzeba rosyjskich nokianów.
Tak samo mam z Bridgestonami. Na lato mam w mondeo i jest rewelacja w każdych letnich warunkach, nie znam lepszej letniej opony niż Turanza ER300, natomiast w Ducato ich produkt to porażka, przy wyprzedzaniu na 3 na mokrej nawierzchni koła zabuksowały. Trzeba na nich uważać na mokrym.... W Transicie miałem na lato BF Goodrich i do dostawczaka ma najlepsze właściwości za niewygórowane pieniądze na lato. Po Bridgestonie na pewno kupię BF Goodrich do Ducato.
Tak więc kup moim zdaniem Continentala. Poczytaj o nich na różnych portalach i poszukaj gdzie będą najtańsze. Patrz na rok produkcji bo to w oponach bardzo ważna sprawa.