Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 21-06-2025, 07:30

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

Witam

od niedawna jestem posiadaczem w/w modelu , do tej pory wszystko działało bez zarzutu do czasu...

od ok 3 tyg miałem problem z odpaleniem auta , niezależnie rano czy popołudniu , ale zazwyczaj za 2 / 4 / 6 razem załapywał , potem doszło gaśnięcie auta w czasie jazdy , musiałem zjechać na pobocze znów odpalić i można było jechać dalej , wczoraj natomiast auto zastrajkowało totalnie i 0 odzewu przy próbie odpalenia , przekręcam kluczyk i poza świecącymi kontrolkami nie dzieje się nic .
na wyświetlaczu komputera mam napis "service vehicle soon " ,
przed tym wszystkim 1 raz rozładował mi się aku i tak się zastanawiam czy nie miało to jakiegoś wpływu na całą sytuację

będę bardzo zobowiązany za radę

Tytuł:

a sie zapytam tak gaz czy tylko benzyna ???

bo moze się benzyna skonczyla lub jak gaz to moze jakis zawor sie zacioł bo ja czasem tez jak jezdze na gazie i jest gorąco na dworze to musze na enzyne przełączac do odpalania bo nie zawsze chce wystartowac

na benzynie nie ma zadnego problemu ale gdy koncze jazde na gazie i go zgasze a potem chce odpalic to ma czasem problem przy duzych upalach

a elektryk sprawdzał bezpieczniki i inne połączenia

jak masz mozliwosc podjechania do jakiegos warsztatu co zajmują sie tylko autami z usa to pewnie cos poradza

u mnie swego czasu padły oba wentylatory od chłodnicy i kolesie reanimowali mi auto

tera chodzi bez problemu

a napisy service traction control i service vehicle soon od czasu do czasu przeleca przez wyswietlacz ale czytalem ze moze to miec wplyw na zbyt niski poziom naladowania akumulatora, gdyz te systemy potrzebują dużo pradu przy rozruchu i od teraz wlasciwie zeby odpalic auto to przekrecam kluczyc powoli czyli najpierw raz jaks sie wszystkie kontrolki pozaplaja to dopiero wtedy odpalam i wtedy wyswietlacz czysty

polecam Ci mechanikow w poznaniu a konkretnie w swarzedu, maja dostep do wsyzstkich informacji na temat tego auta wszystkie schematy itp

daj znac w razie czego
602192736

Tytuł:

Witam ponownie , okazało się ,że magicy warsztatowi przy wymianie akumulatora uszkodzili komputer , elektryk z Lublina pomógł ale tylko doraźnie , dzięki koledze dostałem namiar na warsztat samochodowy z Pszczyny i zdecydowałem się tam zostawić auto , 300 km w jedną stronę i tydzień pracy przy nim ale opłacało się !!! ,chłopaki zrobili kawał zaj... roboty , znają się na tym co robią i co najważniejsze prześwietlili całe auto , wszystkie usterki usunięte + mam wszystko na papierze + ew. tematy na najbliższą przyszłość .

Tytuł:

Jechałeś 300km żeby naprawić samochód?????? To w tak dużym mieście jakim jest Lublin, nie ma dobrego fachowca??? Poza tym, skoro komputer uszkodzili ci ludzie od wymiany, to zarządzałby naprawy od nich!

Tytuł:

almdudler pisze:
okazało się ,że magicy warsztatowi przy wymianie akumulatora uszkodzili komputer

wymieniasz akumulator w warsztacie? lol.

Tytuł:

aku był wymieniany przy okazji ...

co do namiarów to:

Adrian Bam

tel:698392021

Tytuł:

[quote="UBOOT"]Jechałeś 300km żeby naprawić samochód?????? To w tak dużym mieście jakim jest Lublin, nie ma dobrego fachowca??? "

tak , śmiem twierdzić , że w przypadku tego modelu w Lublinie z warsztatem lipa .

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00