Wunsch pisze:
Pojąć natomiast nie mogę co Ci przeszkadza, że ktoś chce używać swojego SUVa do jazdy terenowej, albo uważa, że jego SUV jest bardziej terenowy niż inne SUVy?! To jest sprawa czysto indywidualna i nie trzeba odzierać ludzi z ich przekonań, bo konsekwecje ewentualnego działania będą także indywidualne.
Mi zupełnie nie przeszkadza, że ktoś chce używać auta niezgodnie z jego charakterystyką i przeznaczeniem. Nie moje pieniądze, nie moje problemy.
Jak już pisałem w tym wątku, parę razy spotkałem się już z sytuacją gdy właściciel terenowego (oczywiście terenowego według zapewnień sprzedawcy) auta, demolował je w terenie, bo naczytał się w gazetkach i internecie o super właściwościach terenowych. I wcale nie mam teraz na myśli GrandVitary
A potem zaskoczenie, zbieranie auta szufelką na lawetę i zgrzytanie zębami w serwisie przy płaceniu rachunku.
Przyzwoitość nakazuje czasem przestrzec - nie chodzi tu o żadne odzieranie ludzi z przekonań, tylko zwrócenie uwagi na pewne istotne detale o których spora ilość użytkowników tych aut nie ma pojęcia, decydując się na wjechanie w teren.
I tyle.