Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 07-07-2025, 12:54

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Po sezonie motocyklowym, który właśnie minął, znów przyrastam do fotela eSiXa.
Jeżdżę więc, aura umożliwia wykorzystanie 4x4 :brawo: , a po zgubieniu mojego kochanego multi-toola pewnego dnia za kółkiem doszedłem do wniosku, że moja przyjaciółka ruda Zuzanna to właśnie odpowiednik zaginionego w akcji multi-toola:
1. Mała - ona mieści się w większość miejsc parkingowych w których nie ma miejsca na sedany, multi-tool mieścił się w każdej kieszeni
2. Wszechstronna - dowozi do roboty i zapewnia banana na twarzy podczas aktywnego korzystania z 4x4, multi-tool też nadawał się do pracy i do zabawy
3. Oszczędna - 53kkm i średnie spalanie poniżej 6 l ON/100km - multi-tool zastąpił mnóstwo narzędzi i nie kosztował majątku
4. Skryta - jak jeździłem Galantem z racji jego wyglądu i marki ciągle czułem presję szybkiej jazdy. W Zuzie mam to w bani - presji brak :) Choć ostatni ścig z Audi A4 i dumnym napisem QUATRO na kilkunastu km dróg poza obszarem zabudowanym i zimową aurą w tle nie należał do przegranych i dostarczył mi dawno niezaznanych emocji :szalony: Multi-tool też był niedoceniony, a niezbędny w pewnych okolicznościach
5. Stonowana - Zuza nie jest miss piękności, nie jest najszybsza w okolicy, w terenie nie dojedzie tam gdzie Pajero, a część aut lepiej przyspiesza i szybciej pokonuje zakręty. Multi-toolem też pewnych czynności nie dało rady zrobić - potrzebne były specjalistyczne narzędzia.

Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
greentop pisze:
z racji jego wyglądu i marki ciągle czułem presję szybkiej jazdy. W Zuzie mam to w bani

Coś w tym jest.
Jak miałem Baleno 3d z ospojlerowaniem, szerszymi oponami i alufelgami, to co jakiś czas ktoś szybko ruszał obok na światłach jakimś Golfem z emblematem GTI :D

Tytuł:

Wy macie "normalne, krótkie" SX-y, a co ja mam powiedzieć, jak mojego na ulicach rzadko widać ( sedan ). Aczkolwiek na drodze, którą jeżdżę do pracy, wszyscy ten samochód kojarzą. presji żadnej nie czuję. A droga jest dojazdowa z Krakowa i Katowic ( Janki ).
Czasem jak wezmę Fiata 500 1.2 83 kM, na 15 calowych niskoprofilowych oponach, z ciut głośniejszym, aczkolwiek fabrycznym wydechem, tak, wtedy co poniektóry stara się próbować. Ja nie :).

Tytuł:

natter pisze:

Czasem jak wezmę Fiata 500 1.2 83 kM, .

He He... mamy podobny zestaw samochodów... też czasem jadę 500tką mojej ślubnej :D , tylko moja ma 68KM i w niej właśnie jadę bardziej dla przyjemności...

Co do skojarzeń SX4/Sedici, to miałem kiedyś sympatyczną sytuację z "panem władzą": przegiąłem trochę z prędkością i do tego wyprzedziłem "lekko" zahaczając o skrzyżowanie. Na nieszczęście przyfilował to wspomniany "pan władza" i podliczając mi punkty wychodzi mu 17 (dodam, że 14 już miałem), no to zaczynam wyrażać skruchę (żegnając się z PJ), a "pan władza", poparzył raz na mnie, raz na auto i...

... orzekł "na wariata pan nie wygląda i auto też chyba nie do wyścigów, policzymy tylko za ciągłą linię..."
(Łoskot spadającego z serca głazu pewnie było słychać daleko :D ) Pewnie gdybym jechał "zglebioną" beemką na ksenonach chińskich, tak by łatwo nie poszło! :aniolek:

Tytuł:

Tak macioo, bo fabryczna 500 1.2 ma 69 kM i 90 nM, ta którą użytkuję czasem, ma wałek od Punto 1.4 8v (pasuje fizycznie ) i lekko obniżoną głowicę + wgrany soft pod zmiany + tarcze hamulcowe z tyłu i z przodu tarcze 284 mm. Mój zapasowy jest czerwony, a Twój :)
Co do SX-a to mój jest szary i nie wyróżnia się z tłumu innych, po prostu nie rzuca się w oczy.

Tytuł:

Mój Sedici też jest szary :D , a 500 biały (akryl). Najpierw moja piękna kręciła trochę nosem (poprzednio miała Clio 1,4 98KM) ale jak jej zaproponowalem 1,4 to odpuściła na korzyść 9m średnicy zawracania. :D, w mieście to bezcenne. Z silnikiem nie kombinowałem, bo jak pisałem to co jest, w wózku na zakupy wystarcza.
:skoczek:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00