GrandGitara pisze:
Pytam kontrowersyjnie ale serio.
Są powyżej podane ceny przeglądu i obsługi serwisowej, nawet potwierdzone przez kilku innych użytkowników, a tu nagle jest gdzieś ASO, które bierze za wymianę rozrządu ponad 4000 tyś. Dla mnie to jest bardzo duża różnica ale może kolega Czoboki zna szczegóły co dokładnie jest wymieniane (czy sam rozrząd, czy przy okazji są jeszcze dodatkowo jakieś części wymieniane, jakie części). Rozumiem, że ta cena dotyczy Warszawy?
Najlepiej zadzwoń do ASO
Z tego co wiem to jest to całkowity koszt obejmujący wszystkie części, ale nie pamiętam dokładnie jakie części.
Cena chyba nie dotyczy tylko Warszawy, ale to trzeba sprawdzić.
Natomiast interesujące jest, zę w Niemczech koszt zrobienia rozrządu z częściami to 500 EURO... Tak słyszałem, nie wiem natomiast czy w Niemczech robią kompletny rozrząd (trzy wałki) czy nie, bo podobno niektóre ASO wymieniają tylko jeden wałek, bo pozostałe dwa się prawie nie zużywają.
Jakiś czas temu rozmawiałem w jednym z Warszawskich ASO na ten temat. Oni też tak kiedyś robili (chyba gdzieś tu na forum już o tym pisałem, choć mogłem pomylic fora

), ale zrezygnowali, bo okazło się to dość ryzykowne... Komuś się po takiej robocie sypnął rozrząd i ASO miało dodatkowe koszty...
Będę na dniach w ASO to poproszę o listę co jest wymieniane
A swoją droga można zadzwonić do serwisu Renault i zapytac o koszt wymiany rozrządu w Lagunie 1,9

W teori powinno być bardzo podobnie, bo tego chyba nie zmieniali.

I już bez klekocika