Miałem okazję przez pewien czas testować SX4 i-AWD 1.6 - w największym skrócie mogę wskazać wrażenia użytkownika na co dzień auta prawie 5. metrowego (tzn. Carnival'a):
PLUSY
1) b. dużo przestrzeni z przodu ("wyciagnięta" szyba + szybki w bocznych słupkach),
2) kapitalnie wielkie, "ciężarówkowe" lusterka - widać wszystko i jeszcze trochę...
2) minimalistyczny kokpit, bardzo dobra ergonomia (wyjatek - właczniki podgrzewania siedzeń) i fantastyczna firmowa kierownica,
3) siedzenie typu "krzesełko" - a więc jedyne własciwe w moim wieku

,
4) b. dobry pomysł z podniesieniem tylnych siedzeń - sa całkiem wygodne (czytałem w testach, że "oparcie zbyt pionowe" - no to chyba testerzy nie siedzieli z tyłu Ignaca z oparciami pod katem 90 st.

),
5) super rozwiazanie składania tylnego siedzenia - w rezultacie płaska podłoga z zachowaniem podziału 60/40,
6) dobrze dobrane przełożenia skrzyni biegów - dzięki VVT-i w zasadzie do sprawnego (nie wyscigowego, rzecz jasna

) poruszania się wystarcza przedział 2500-3000 obrotów - czyli prawie jak w moim dieslu (pamiętam oczywiscie, że "prawie" czyni wielka różnicę

) - co przekłada się na spalanie,
7) pomimo wysokiego srodka ciężkosci - bardzo przyjemne prowadzenie (nawet przy braku ESP),
8 ) no i last but not least - rozwiazanie napędu dla zwykłego (nie hardcore offroad) użytkownika - powala prostota, efektywnoscia i działaniem...
MINUSY
1) mimo wszystko mały bagażnik (ale system składania tylnego siedzenia + seryjne w tej wersji relingi rozwiazuja ten problem),
2) z tym silnikiem nie jest to mistrz dynamicznych przyspieszeń,
3) ? (więcej grzechów nie pamiętam

).
Podsumowanie? Wydawało mi się, że to jakis "wynalazek", tym bardziej, że mariaż z Fiatem nie wróżył wiele dobrego...
Przybyłem, wsiadłem, pojechałem... no i odjechałem

wszystko zależy, do czego potrzebujemy samochodu - na mnie SX4 i-AWD zrobił zaskakujaco dobre wrażenie...
Pozdrawiam posiadaczy SX4 w tej wersji - macie urzekajace auta...
Nawiasem mówiac miałem okazję jezdzić dokładnie tym SX4, które jest na zdjęciach w Autoflesz.pl (link podpięty przez Avalanche)
PS. przy maksymalnym przyspieszeniu (VVT-i

) spokojnie dochodził do 6000-6300 rps - dosyć zdziwiony był gosć z Mercedesa C klasy, który leciał krajówka z Gdańska przed Bydgoszcza, a ja właczyłem się do ruchu moment przed nim, a po kilkunastu sekundach zniknał mi w lusterku... (ale pssst, prędkosć dopuszczalna w tym miejscu to 90... bynajmniej nie mil

)