Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 07-06-2025, 13:20

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2505 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8101 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Zdjęcia zrobiłem ale przez forum może być ciężko podesłać bo wszystkie wymagają dopasowania rozmiaru. Podaj maila to Ci je prześle i zobaczysz jak sprytnie u mnie się udało to zamontować. Faktem jest, że niby magnesik tylko ale też szukałem długo miejsca w aucie, przymierzałem itp. Udało się znaleźć idealne pod kątem codziennego użytkowania i ładowania w trakcie jazdy.
Za wycięcie laserem idealnego otworu co do mm dałem 5zł 8)

Tytuł:

Ja z kolei serdecznie polecam Tetrax.pl
Używam juz od ok 4 lat.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara xLed Sun
Fabs pisze:
korzystając z navi fabrycznej nie napotkałem najmniejszego problemu w użytkowaniu tejże. Wypowiadane komendy powinny być zrozumiałe dla osoby o podstawowej znajomosci angielskiego.
Z językiem się zgadzam, bezproblemowo. Przy tym sprawnie przycisza radio więc nie da się przeoczyć komunikatu. Niestety czasem komunikat (mimo że zrozumiały) jest bezsensowny. Np. jadę prosto przez typowe skrzyżowanie: światła, poprzeczna 90° ale przeciwny wyjazd jest lekko w prawo, może 15-20°. No i nawigacja mówi TURN RIGHT! Gdyby to było w obcym mieście, w nasilonym ruchu bankowo nawet bym nie spojrzał na ekran tylko dał w prawo. Trasy wyznacza w miarę OK ale nie uzależnia ich od nasilenia ruchu (automapa robi to nawet offline, na podstawie danych historycznych traffic) dzięki czemu potrafi puścić Cię w szczycie przez centrum albo nadłożyć 20km po obwodnicy żeby ominąć korki w miasteczku o 3 nad ranem.

MAC pisze:
A czy ta fabryczna navi ma aktulane fotoraday?
Ona nie ma nawet aktualnych dróg a Ty o radary pytasz? Nie ma takiej kategorii do wyświetlania.

Telefon mam tu:
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fabs pisze:
Ja z kolei serdecznie polecam Tetrax.pl
Używam juz od ok 4 lat.

Też fajny uchwyt ale max obciążenie to 150gr więc dla wielu smartfonów może być za słaby. Dla mojego by byl, ale Magnetti daje radę.

[ Dodano: 20-11-2015, 07:27 ]
Fabs udało Ci się zrobić zrzut obrazu karty?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam problem z połączeniem bluetooth w mojej Suzi. Do niedawna miałem Xperie Z, gdzie połączenie poszło gładko i od razu.
Kilka dni temu zmieniłem telefon na LG G3 i nie mogę nawiązać połączenia. Klikam Add device wyświetla się komunikat z kodem, na telefonie robię wyszukiwanie urządzeń bluetooth ale ni huhu nie znajduje stacji. Bluetooth w telefonie sprawdziłem - łączy się z innymi telefonami, komputerem, tylko dlaczego nie chce z Suzi?

EDYTA:
Telefon udało mi się połączyć po zresetowaniu bluetooth w aplikacjach, ale i tak zrywa połączenie z zestawem. Z tego co czytalem na forach androida jest to często spotykany kłopot w niektórych wersjach Lollipopa (np. na G3 albo HTC M8). Mam nadzieję, że kiedy wyjdzie android 6 na mój model problem zostanie poprawiony.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przede wszystkim witam kolegów i koleżanki. Na forum byłem dużo wcześniej (od kwietnia właściwie, jak odebrałem Vitarkę), ale nie było jakoś czasu, żeby się zaktywizować ;) a, że panuje tutaj super atmosfera, to już dłużej milczeć nie można :pa:

Obserwowałem w szczególności temat, dot. Mirror Linka i naszej kochanej stacji multimedialnej. Kiedy już niedowierzanie i oburzenie minęło (bo zapewniano mnie przed kupnem, że wystarczy podłączyć telefon jeśli będzie to Samsung... i już) zacząłem kombinować. Mimo prób z wieloma telefonami efekty były podobne.

W tym tygodniu podczas zmiany opon na zimowe poprosiłem w salonie o zrobienie obejścia MirrorLink. Efekt? Podłączam Xperię Z2 i nawigacja od Google'a działa w czasie jazdy. Komunikaty głosowe wyczytywane są w głośnikach. Słowem, jest tak, jak powinno być :skoczek:

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Vitki!

Tytuł:

Suzuki: Vitara II
"
Cytuj:
W tym tygodniu podczas zmiany opon na zimowe poprosiłem w salonie o zrobienie obejścia MirrorLink. Efekt? Podłączam Xperię Z2 i nawigacja od Google'a działa w czasie jazdy. Komunikaty głosowe wyczytywane są w głośnikach. Słowem, jest tak, jak powinno być :skoczek:

Napisz co oznacza to tgz. obejście i w którym serwisie to Ci robili ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

I czy można słuchać muzyki w czasie działania nawigacji?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mówili na to obejście, na fakturze jest "Modyfikacja instalacji Mirror Link". Prawdopodobnie jest to nic innego jak oszukanie tego czujnika, który informuje o zaciągnięciu hamulca ręcznego (choć auto nadal rozpoznaje kiedy ma zaciągnięty, a kiedy nie). Nie wnikałem w szczegóły - usługa kosztowała 190 zł. Nadal to taniej niż kupienie nawigacji czy karty SD ;)

EDIT: Nie próbowałem jeszcze czy można słuchać muzyki. Na pewno nie działa wtedy fabryczne radio, ale spróbuję później włączyć bluetooth i odpalić np. Spotify (korzystając równocześnie z nawigacji)

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Dobra wiadomość :)

Tytuł:

Suzuki: Vitara II
Moje małe szybkie śledztwo w google:
http://www.fvinder.com/en/video/?v=1PyDSj1uqnA&lang=en
Nasz polski test vitary wyłowiony fragment, z którego wynika, iż nawigacja Google działa dopóki zaciągnięty jest ręczny hamulec.
Tak wiec system stacji multimedialnej vitary sprawdza czy auto jest na hamulcu, wystarczy to rozpiąć i tego dokonuje serwis Suzuki za 190 zł.

A tu prawdopodobnie coś więcej na ten temat, jak to zrobić: http://www.suzuki-forums.com/2g-2006-vi ... -link.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

gronax pisze:
Tak wiec system stacji multimedialnej vitary sprawdza czy auto jest na hamulcu, wystarczy to rozpiąć i tego dokonuje serwis Suzuki za 190 zł.

Być może, chociaż wydaje mi się, że jakbyś rozpiął to rozpoznawanie czy auto jest na hamulcu, nie pokazywałaby się ikonka, że jest zaciągnięty ręczny. A śledztwa nie potrzeba było prowadzić, wiedzieliśmy to wcześniej, że od tego czy auto jest na hamulcu zależy działanie stacji... :P

Tytuł:

ręczny ręcznym - temat był już wcześniej przerabiany, ale pojawiał się problem jeszcze odczytywania prędkości przez GPS. Jak dobrze pamiętam to ktoś pisał, że po przekroczeniu 60 km/h obraz gasł i nic nie było widać, ale mogę źle pamiętać.

Na początku też byłem nakręcony na nawigację na 7" wyświetlaczu, ale teraz radze sobie inaczej :) uchwyt zamontowany w dobrym miejscu, aplikacja Yanosik - nawigacja działa tam naprawde dobrze, a jak się telefon zamontuje wysoko to można jeszcze włączyć nagrywanie trasy więc rozwiązuję się jeszcze kwestia kamerki samochodowej :]

Tytuł:

nuevo_usuario pisze:
ręczny ręcznym - temat był już wcześniej przerabiany, ale pojawiał się problem jeszcze odczytywania prędkości przez GPS. Jak dobrze pamiętam to ktoś pisał, że po przekroczeniu 60 km/h obraz gasł i nic nie było widać, ale mogę źle pamiętać.

Już po przekroczeniu jakiś 5 km/h obraz gaśnie. Nie wiem, czy czyta prędkość z GPS-a czy z prędkościomierza (być może trzeba odpiąć jeszcze jeden kabelek).

Mam odpięty z hamulca i czujnik zaciągnięcia wyświetla się, ponieważ to nie jest odpięte połączenie pomiędzy ręcznym a komputerem, tylko pomiędzy ręcznym a stacją multimedialną.

Tytuł:
Awatar użytkownika

MrPyrek pisze:
Już po przekroczeniu jakiś 5 km/h obraz gaśnie. Nie wiem, czy czyta prędkość z GPS-a czy z prędkościomierza (być może trzeba odpiąć jeszcze jeden kabelek).

Rozwiązanie, o którym pisałem testowane było powyżej 5 km/h i powyżej 100 km/h ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sygnał nie idzie z GPS ,ponieważ takie połączenie nie spełniało by swojej funkcji.

Tytuł: Antena DAB

A teraz nieco z innej beczki, ale wciąż w temacie stacji multimedialnej:

Czy ktoś z Was zdecydował się na zakup i montaż anteny wewnętrznej DAB? Warto Waszym zdaniem?
Wiem, że na chwilę obecną nie ma za wiele stacji radiowych nadających w tym systemie, ale moje ulubione już nadają, więc poważnie się zastanawiam. :takjest:

ps. Czy nasze stacje pracują w systemie DAB, czy DAB+. Sprzedawca nie był w stanie mi odpowiedzieć...

W konfiguratorze podają cenę 149 zł.

Tytuł:

U nas jest nowszy system DAB+, ale tylko w niektórych miastach.

Tytuł:

Przy okazji mam pytanie, bo też się zastanawiałem nad anteną (ze zdjęcia wygląda, że montowana chyba jest gdzieś w środku (?) ), a pytanie brzmi:
czy mając antenę mogę odbierać tylko polskie stacje, czy jest to technologia, która umożliwia mi odbiór radia z innych krajów europejskich, np. czy mogę posłuchać sobie stacji greckich itd.
Na jednym z filmów na Youtube widziałem jak ktoś w czeskiej Pradze odbierał polskie stacje, ale Czechy mogą być niedaleko nadajnika.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara xLed Sun
Zasięg radia cyfrowego jest zwykle póki co mniejszy niż analogowego. To nie satelita, musisz być w zasięgu naziemnej stacji nadawczej.

Tytuł:
Awatar użytkownika

arkowi pisze:
I czy można słuchać muzyki w czasie działania nawigacji?

Sprawdzałem wczoraj. Miałem odpalone Google Maps i słuchałem Spotify. Muzyczka delikatnie cichła podczas komend nawigacji, a po komendzie wracała do normalnego poziomu głośności. Słowem - jest idealnie :takjest:

Tytuł:

Nokia Lumia nie ma Mirrorlinka a szkoda bo nawigacja Here Noki jest ok. Podobno stare nokie z symbianem go miały. Czas zmienić telefon :mikolaj:
Poniżej link do artykułu dotyczącego Mirrorlinka, wynika z niego, że nikt nie wie że Vitara II też go ma.

http://magazynauto.interia.pl/porady/ak ... Id,1935290

Tytuł:

Panowie, a czy nie dało by się zamiast tego Linuxa, którego mamy w naszej stacji Bosch zastąpić Andoidem - może to to głupie pytanie ale Antek daje mega możliwości. Poza tym widziałem na Aliexpress kilka stacji do naszego auta właśnie z Androidem.
np: http://www.aliexpress.com/store/product ... 70179.html

Tytuł:

pypson pisze:
Panowie, a czy nie dało by się zamiast tego Linuxa, którego mamy w naszej stacji Bosch zastąpić Andoidem - może to to głupie pytanie ale Antek daje mega możliwości. Poza tym widziałem na Aliexpress kilka stacji do naszego auta właśnie z Androidem.
np: http://www.aliexpress.com/store/product ... 70179.html

Niestety nie działa do końca tak, jak powinno:
Note: not supports original rearview camera and original microphone, not supports voice button on the steering wheel control. :?

Tytuł:

Właśnie chciałem sprawdzić jak działają własne POI. Wgrałem je do navi i poki co lipa...
Przy wyszukiwaniu widzę moje POI ale już na mapie ich nie widać (brak jakiegokolwiek oznaczenia za pomocą ikonki - jest puste miejsce :| ). Ponadto nie ostrzega przed nimi (pomimo włączonej opcji).

Czy ktoś wie dlaczego tak jest?
Czy ktoś wie jak wyedytować ikony?
Czy ja dobrze gdzies wyczytalem ze mapa jest TomToma a nie Gramina?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2505 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8101 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00